Seizoen 14-15

Overlopers – Beware

 

Dinsdag 28-10-14

 

Op 14 mei 2013 werd de laatste wedstrijd van de wintercompetitie afgesloten tegen dezelfde tegenstanders van vanavond.
Toen werd de wedstrijd gespeeld na onze traditionele vreetpartij van het toenmalige Yesterday in de Voorstraat. Toenmalig, omdat ik niet zeker ben of deze bistro nog wel bestaat?
In ieder geval werd er met de buikjes vol gespeeld tegen de Overlopers, die deze wedstrijd gisterenavond ECHT niet meer wisten te herinneren. Opvallend, want wij zouden pijnlijke nederlagen vast wel herinneren. Bulletje en Big Matchstick zouden zeggen dat ze nog nooit hebben verloren met 9-0. Refererend aan de zomercompetitie van 2009, waar we zelfs met Jan Faaij in de gelederen, zo’n monsternederlaag geleden hebben. Bulletje en BM deden toen niet mee en dat moeten we nog steeds horen van die 2 etters.

In ieder geval waren de Overlopers voor het gemak 14 mei 2013 even vergeten. Wij niet, maar gezien onze huidige vorm mochten we ons wel zorgen maken voor een revanchepartij. Vorige week leden wij ook een pijnlijke nederlaag tegen Team Bertus (2-7) en vergeten wij de (op zijn zachtst gezegd) zelfingenomen Ferry voorlopig niet.
Ook daar komt een revanchepartij voor terug, al is het over 10 seizoenen. Trouwens verder niks mis met dat team, integendeel, maar je weet dat de vervelende dingen het meest blijven hangen.

Het hielp in ieder geval niet mee aan het zelfvertrouwen bij het team. Zeker zo zonder onze beste speler Robin, die normaal wel een beetje tegenstand kan geven.

Na de zware operatie aan zijn vinger, was hij er verrassend bij vanavond. Niemand rekende op hem, maar dat mocht zijn tegenstander wel doen vanavond.
Bij de 2e beurt gooide Robin alweer een 180 en liet hij zien, een hoop vrije tijd te hebben. Zijn herstel verliep voorspoedig, net zoals zijn vertoonde spel. Zijn tegenstander Karel bakte er weinig van, maar doordat Robin het verdomde zijn leg uit te gooien, hielp hij Karel steeds meer in het zadel. Robin verloor de leg waarin hij sterk begon. Het spel ging over en weer. Karel gooide ook steeds beter en de beslissende 5e leg was ervoor nodig, om een winnaar aan te wijzen. Dat werd dus Karel, omdat Robin zijn dikke wijsvinger toch niet echt lekker meewerkte (3-2).

Dan maar de andere topper van het seizoen 2013-2014 aan de beurt tegen Robin de R.
Laatstgenoemde deed ons qua spel erg denken aan.

 

————————

3 Getallenclub – Beware

 

Woensdag 8-10-14

Een vreemde avond tegen onze vrienden van de 3 Getallenclub, die achteraf de grootste lol hadden over het verloop van de wedstrijd.
Een wedstrijd die nooit verloren had mogen worden, maar lieten vanaf dat moment de dubbels ons lelijk in de steek.
Wanneer je vanuit de singels een 1-3 voorsprong weet uit te bouwen naar 1-4, moet de wedstrijd op slot lijkt me zo.
Vooral Bulletje en Big Matchstick grossierden in het missen van dubbels. 1 partij was zelfs zo extreem, dat bijna elke leg met minimaal 200 punten voorsprong, werd weggegeven. En dat keer 2 partijen, die ons dus 2 punten kostten.
De lachende tegenstanders zagen de ietwat gefrustreerde koppies van Beware en kregen vleugels in de teamgame, die in 1x samen werd gespeeld met de biergame.
De uitslag laat zich raden…

———————-

Beware – 25 Jaar Karseboom

 

Woensdag 1-10-14

Je mag de vergelijking niet maken en zeker niet met voetbal. Helaas gaat de vergelijking bijna op met Ajax. Het spel van de laatste wedstrijden is niet om aan te gluren, maar de resultaten vallen nog enigszins mee.Ook vanavond tegen een op papier minder team, hadden we toch een beter spel en resultaat verwacht.
Natuurlijk had 25 Jaar Karseboom Ron en Bob in de gelederen en natuurlijk kunnen die af en toe flink knallen, maar toch….
Was het misschien te arrogant om onze beste speler reserve te zetten?
Was het dan toch de onderschatting?
Zijn de overige 4 spelers gewoon niet goed genoeg?Zo kunnen we nog wel een paar vragen en excuses verzinnen, die nergens op slaan.
Het verhaal van vanavond werd vanzelf duidelijk.

Fillie die toch niet slecht presteerde tegen Bob en zelfs kansen had om de wedstrijd winnend af te sluiten. Beide spelers kregen aardig wat pijlen op de overwinning. Helaas, het kwartje viel wederom verkeerd ( 2-3).

Bulletje presteert sinds zijn nieuwe pijlen eigenlijk niet verkeerd en wint alleen nog maar. Hij zit er zelfs aan te denken om fulltime darter te worden! Hij won zijn partij van Rene met 3-1.

Barnee kan nog steeds zijn vorm niet vinden. Wederom een 2-3 verlies van topper Ron, waarvan aangetekend dat hij ( net zoals Fillie) ook de beslissende leg had mogen pakken.

Big Matchstick deed wat hij moest doen tegen zijn (FB) vriendin Yvonne en won met 3-0. Hoewel de warming up nergens op leek, kon hij de knop redelijk omzetten voor de wedstrijd.

Zo gelijk het op ging in de singels, zo verging het ook in de koppels.

Maar daar waar we geen punten verwachten, werden ze toch gepakt en andersom. Dat wil zeggen dat Barnee en Fillie van tegenstanders wonnen, waar ze ( gezien hun spelniveau ) van zouden moeten verliezen. Alleen maar drama partijen, die omgezet werden in winst (3-2 en 3-1). Van BM en Bulletje verwachtte je dan weer meer. Ze gooiden op zich niet verkeerd (qua scores 2x zo goed als Barnee en Fillie), was het niet dat hun tegenstanders dan ineens alles uit de kast wisten te halen en onze mannen beduusd achterlieten met lege handen (0-3 en 0-3).

Een klein beetje in mineur naar de teamgame ( en biergame in 1x ) en zag je ontketende tegenstanders. Beware stelde er weinig tegenover en zag je aan de koppies, dat ze sterk rekening hielden met een verloren wedstrijd. Zeker wanneer je weet dat de tegenstander Ron in de gelederen heeft, die vanavond toch weer weinig moeite had met zijn finishes.
Met minimaal 350 punten voorsprong, geloofde je dus je ogen niet, dat de jubilaris de winst niet wilde pakken. Althans, de wil was er misschien wel, maar de overtuiging werd steeds minder. Dit naar mate Beware “rap” dichterbij kwam met 40+ per beurt 😉
Zelfs toen beide partijen op dubbel 1 stonden, wilde het van beide kanten niet lukken. Comedy capers zoals we dat noemen.
Het betekende dat 25 jaar Karseboom al minimaal 10 beurten had gehad op de overwinning, voordat Beware mocht uitgooien. Daarna mocht elke speler minimaal nog 3x gooien op dubbel 1.
Uiteindelijk verontschuldigde Barnee zich met het gooien van die draak van een dubbel 1.

Niet verdient of wel verdient? Zeg het maar. In ieder geval moeten we niet teveel van die superslechte potjes gooien, anders schrijven we ons volgend seizoen in bij de 3e divisie.
Ach, slecht spel met een overwinning, wie zeurt er dan nog eigenlijk? Ja natuurlijk, de verslaggever wederom 😉

Woensdag 8-10-14 (vandaag dus) tegen onze vrienden van de 3 Getallenclub.

———————-

Seizoen 14-15: Sorry!! – Beware

 

Donderdag 25-9-14

De tegenstanders van vanavond zijn voor ons vrij onbekend.
Het team van Sorry heeft er al een seizoen op zitten in de 1e divisie en beëindigden hun debuutjaar in de wintercompetitie als 5e.
Een respectabele plek, dus automatisch een team om rekening mee te houden.
Toen we een aantal weken geleden de Zwoegers zagen zwoegen (6-3) tegen dit team, wisten we gelijk dat het ook voor ons een zware tegenstander zou gaan worden.
Voor ons kon de lijn alleen maar omhoog ingezet gaan worden, na het debacle van vorige week, toen we met 7-2 verloren van MIB.

Bulletje was toen de meest constante speler, vanuit zijn vakantiehuisje wel te verstaan. Met vaste hand regeerde hij over de koelkast en de bijbehorende inhoud, wist hij het barpersoneel van het restaurant flink bezig te houden en liet hij geen toeval over aan het feit dat zijn wekker uit stond. De kleine Mandy fungeerde echter subtiel als stoorzender, want papa moest nog flink wat quality-time inhalen.

Vandaag was hij nog wel in zijn vakantiemodus, verheugde zich allerminst op zijn partij tegen Jeroen. Niks persoonlijks over Jeroen, maar over het feit dat Bulletje nog een beetje in de mindere dartfase zit. Alleen wij weten dat het darttalent er een keer uit moet komen, maar zelf heeft hij allerminst vertrouwen 😉
Maar er is een manier om hem vertrouwen te geven tijdens de wedstrijd, door gewoon niet op zijn wedstrijd te letten. Geen commentaar te geven en gewoon hem laten sparren. Barnee naar het toilet, Robin en Fillie aan het warmdraaien op het oefenbord en Big Matchstick aan zijn 500e sigaret aan de bar. Lekker gezellig, maar daar hielpen we hem dus eigenlijk wel mee.
Jeroen was uitstekend op dreef in de 1e leg, maar had moeite met zijn finishes. Die pakte hij nog wel op tijd, maar daarna maakte hij kennis met de meedogenloze Bulletje, die even los ging en de partij in rap tempo afwerkte (1-3). Graag gedaan Bulletje!

Toen Robin vernam dat hij als 2e moest gooien tegen Monique, wilde hij niks aan het toeval overlaten. Hij benutte elke oefenminuut, om zich te wapenen tegen de fleuters en de per ongeluk gegooide hoge scores. Alle gekheid en respect natuurlijk, maar je moet haar ook niet op een finish laten komen, want dan ben je de Sjaak. Robin maakte gelukkig geen fouten, speelde geen superpot, maar won gedegen met 0-3.

Danny was van een ander kaliber, waar Barnee een aardige kluif aan zou hebben. Beide heren grossierden in aardige hoge scores, afgewisseld met
beroerde scores. Beide heren een 180, om de pijlen erna weer op aarde terug te komen met bijvoorbeeld een 26.
Het ging dan ook gelijk op en in de beslissende leg en zou Barnee het karwei af moeten maken. Hij kreeg minimaal 6 pijlen op D16, maar na vanavond wordt er niet meer geschreven over zijn befaamde finishes. Het is de goden verzoeken. Vorige week ging het ook fout en nu in de singel wederom. Hij verloor onnodig met 3-2.

We hoopten dezelfde tactiek toe te passen op Fillie zijn wedstrijd, zoals eerder bij Bulletje. Met Leo als tegenstander wist je van tevoren dat het een moeilijk verhaal zou gaan worden voor Fillie, maar Fillie heeft wel eens meer voor verrassingen gezorgd.
Vanavond kreeg hij daar bij Leo echter weinig kans voor en kon hij onverrichter zaken aan de Beware tafel gaan zitten.

Bulletje en Barnee deden slechte zaken, door te verliezen van Leo en Danny. Het bonuspunt had binnengehaald moeten worden, maar onze mannen
verzaakten wederom in de dubbels (3-2).

Fillie en Robin deden het beter tegen Jeroen en Monique en wonnen met 1-3, waarna Bulletje en Barnee het bijna weer verknalden tegen deze zelfde
tegenstanders. Barnee werd op tijd wakker en knalde netjes de 72 uit voor de overwinning.

Echter herhaalden Fillie en Robin het “kunststukje” van Barnee en Bulletje, tegen Leo en Danny. Ook hier werd 3-2 verloren, wat op zich onnodig was.
Gelukkig werd de overwinning wel gepakt via de teamgame, door niemand anders dan Fillie (4-5)! Hiermee werd zijn avond weer een beetje goedgemaakt.
Ook de bierronde werd binnengehaald ( Barnee ) en de halve liter ging naar Robin.

Woensdag 1-10 thuis tegen 25 jaar Karseboom

——————

Beware – M.I.B.

Woensdag 17-9-14

Je hebt van die teams die elke keer wisselen van teamnaam. Dit om allerlei uiteenlopende redenen. Gewoon voor de lol, of omdat de hoofdsponsor het vertrouwen opzegt na een degradatie uit de eredivisie. Dat laatste zal waarschijnlijk niet echt het geval zijn geweest bij MIB, vorig seizoen ACD Hyundai.
In ieder geval bleken het toch weer oude bekenden te zijn, die weer terug op hun eigen niveau konden darten.

Sterker nog, dat hoefden ze vanavond niet eens te doen tegen Beware. Bij ons liet het laatste beetje geluk ons in de steek en werd het weer “zo’n avond”. De avond van de dubbels en het wisselend niveau.

Fillie had hier in zijn 1e partij last van tegen Oscar (0-3). De dubbels nekten hem vreselijk. Geen hoog niveau van beide heren, maar er had wel wat meer in gezeten.

Robin Hood had er ook enorm veel pech tegen Roine (2-3). Hij was veruit de betere in de scores, maar Roine ( die zijn eigen niveau ook niet haalde ) sleepte er toch een 2-2 uit, om vervolgens toch de overwinning te pakken.

Barnee had ook wel een paar keer flink pech ( gooide bijvoorbeeld 76 dood),waarvan Erwin profiteerde. Die overigens daarna met een 15 darter en een 124 finish uit de hoge hoed kwam. Barnee mocht nog heel wat pijlen gooien op de aansluiting, maar vergat dat dus.
Hij had vrede met zijn verlies, omdat Erwin gewoon lekker stond te gooien.

Gelukkig won Big Matchstick dan nog zijn partij met 3-2 van Klaas, maar daar was alles mee gezegd. Dat niveau van beide heren was ook niet om over naar huis te schrijven.

De 1e koppel begon hoopvol, toen Barnee en BM de partij met 3-2 wonnen van Oscar en Erwin. Maar dat was direct het laatste punt voor Beware.
Robin en Fillie verloren met dezelfde cijfers, waarna er alleen maar afgebouwd werd (1-3 en 0-3).

Dat de teamgame en biergame dan ook niet gewonnen werden, was gewoon een kwestie van doordrinken….de gifbeker wel te verstaan 😉
En dat Barnee de halve liter nog won, is een formaliteitje…

Snel vergeten en op naar donderdag 25-9 tegen Sorry!!

———————–

 

Die Mannschaft – Beware

 

Donderdag 11-9-14

 

Het begin van de nieuwe wintercompetitie 2014-2015 is er weer. Wederom een hoop oude bekende teams in de poule, waarbij we vanavond de eerste treffen sinds 2009. Die Mannschaft zijn oude bekenden uit de 2e divisie, ons 2e seizoen, waarin we voor de 2e keer achter elkaar kampioen werden en promoveerden naar de 1e divisie.
Dus er zijn dan ook maar 2 wedstrijden van bekend tegen deze heren. Een 5-4 en een 7-2 overwinning. Verder een zeer relaxt team uit het sportcafé de Mookies, die in 2013 dan ook uiteindelijk gepromoveerd zijn naar de 1e divisie.
Deze mannen hebben zich dan vorig seizoen gehandhaafd met een 9e plek ( net als ons 1e seizoen in de 1e divisie) in 1B en kunnen dus ontspannen spelen. Dit is eigenlijk waar ze ook bekend om staan, ontspannen en relaxt. Geen tijdsdruk, geen haast, veel roken, drinken en veel pauze… Wanneer er medespelers in je team zitten die hopen op een vroege avond, dan heb je gewoon pech als je tegen Die Mannschaft speelt.

Dus vanavond had Bulletje pech. Hij had voor de zoveelste keer zijn zinnen gezet ( of instructies gehad ) op een vroegertje. Bulletje ging een weekje met vakantie en moest maar liefst om 8:30 al uit zijn bed! Uitslapen noemen wij dat, lullo ! Barnee moest echter om 4:00 uur uit zijn bed, maar zag al aan het aantal pauzes van de tegenstander, dat we ons niet al teveel zorgen hoefden te maken. We hadden aan het eind vast wel weer een excuus om laat thuis te zijn 😉
Bulletje begon zijn competitie, waar hij geëindigd was in de vorige competitie. Met verliezen dus. Johan was nu niet een speler waar hij van zou hoeven verliezen, maar bij hem liepen zijn scores nog redelijk. Ook zijn finishes waren prima! 1 leg kon hij mee, maar daarna zakte hij ver weg en verloor dan ook terecht met 3-0.

De Topcompetitiedarter van 2013-2014 Big Matchstick had een klote dag gehad. Hij was op zijn werk door zijn rug gegaan, waarna hij thuis ook een klein drama meemaakte met het moeten laten inslapen van de kat. Doordat Fillie niet kwam, moest hij toch gaan darten en daarmee een huis vol met tranen achterlaten. Hij was er dan waarschijnlijk ook niet helemaal bij tijdens de wedstrijd tegen Eric en gooide dik onder zijn niveau. Hij pakte nog wel een leg, maar kon verder geen potten breken ( 3-1).

Barnee pakte vorige week het enige punt tegen Mook’s Bulldogs en vond dat daarmee zijn seizoen al prima geslaagd was. Dom gelul natuurlijk, want met een 2-0 achterstand wil je toch even wat rechtzetten voor Beware. Dat gebeurde dan ook tegen captain Jeroen. Geen spectaculaire pot, maar met hier en daar een extra tripple voor Barnee, zodat hij tijd genoeg had voor een finish. Die liepen weer uitstekend, want meer dan 2 pijlen had hij niet nodig daarvoor (1-3).

Robin Hood was ook weer aardig op dreef tegen Ed (WG). Daar waar Robin de ene tripple na de andere produceerde, waren de scores bij zijn tegenstander niet om over naar huis te schrijven. Robin vergat bij een 0-1 voorsprong alleen even te finishen op de 0-2, waarvan Ed bijna profiteerde. Maar daarna herpakte Robin zich en maakte deze foutjes niet meer. Hij liep zelfverzekerd uit naar een 0-3 overwinning.

Bij deze gelijkmaker zou je verwachten dat we de boel zouden doorpakken. Dat deed Robin ook wel, maar zijn maat Bulletje had er de kracht niet meer voor. De tegenstanders Eric en Johan deden uitstekend mee en wonnen hun partij uiteindelijk ook met 3-2.
Barnee en BM deden het uitstekend tegen Jeroen en Ed. Onze mannen gaven de tegenstanders geen leg en bleven vol zelfvertrouwen staan voor de volgende partij.

Note: aan het verslag te lezen, lijkt het of alles direct achter elkaar gespeeld wordt, maar tussen de partijen zaten minimaal 10 minuten aan rook/OH-pauze..
Barnee en BM deden het tegen Johan en Eric een stuk beter als Robin en Bulletje en werkten in rap tempo de wedstrijd af. Opvallend detail was dat BM ineens weer wat van zijn vorm van vorig seizoen liet zien. Vooral de 111 finish was erg lekker. Eric gooide direct erna een 103 finish, maar kon niet voorkomen dat onze mannen de voorsprong van 4-3 pakten.

Robin en Bulletje deden het uiteindelijk beter ( qua resultaat )dan in hun vorige koppel en wonnen met 3-0 van Ed en Jeroen.
Beware koos ervoor om de wedstrijd in 1x te spelen, zodat dat weer 10 minuten aan pauze scheelde 😉 Barnee had de eer om met 1 pijl de 32 uit te gooien en Bulletje piekte op het juiste moment van de avond , door de halve liter weg te kapen.

De kop is eraf en op naar volgende week woensdag thuis tegen de gedegradeerde (ex)Hyundai , nu M.I.B. ( Klaas en consorten ).

————————-

Seizoen 14-15:  Beware – Mook’s Bulldogs ( 1e ronde beker )

Woensdag 3-9-14

mooksbeware3KL

Tegen alle voorspellingen in werd er gisterenavond toch nog een puntje gepakt tegen de toppers van Delft, Mook’s Bulldogs. Bulletje wilde direct reserve, want hij ( samen met BM ) had nog nooit met 0-9 verloren en zag de donkere wolk al hangen. Maar aangezien de vriendengroep Beware in voor- en tegenspoed acteert, zette El Capitano zijn naam gewoon als 5e speler op het wedstrijdformulier.

Robin Hood verloor met 3-2 van Barry. Een uitslag waar misschien zeker meer in gezeten had, maar dan moet je niet met een paar lage scores beginnen in de laatste ( en belangrijkste) leg.
Big Matchstick kwam met 1-0 voor tegen zijn vriend Marco. Marco was eigenlijk een beetje moe, maar was niet moe genoeg om de partij aan BM te geven. Ook omdat BM zijn tripples weinig meer kon vinden, dat helpt meestal ook wel tegen deze tegenstanders.

Barnee won dan verrassend met 3-2 tegen een waarschijnlijk iets te ontspannen Rene. Dat is hij altijd, maar dan kan hij nog steeds iedereen van het bord gooien.
Vandaag mocht Barnee in de buurt blijven en profiteren van de geboden kansen.

Fillie had een lastige partij tegen Ad (0-3), maar kreeg toch wel een paar pijlen op een dubbel. Dus minimaal 1 leg was wel verdient geweest.

En omdat Rene Waanders dus zijn singel verloor, maakte hij kennis met de keiharde captain Larry, die hem direct reserve zette voor de tactics 😉
Met de ingezette “joker”  Matthew liep dat ook ineens een stuk soepeler en kwamen de mannen van Beware er nauwelijks aan te pas. Van deze 4 koppelpartijen leek het alsof Beware ook nog even mee mocht doen, werden dan ook niet compleet weg gegooid, maar dat was omdat sommige gele kanaries te weinig druk kregen.

In de teamgames maakten de 3-voudig eredivisie kampioenen er soms nog een leuk showtje van, om zo het verschil in niveau even te benadrukken.
Onze mannen konden er zeker wel om lachen en dolden lekker mee. Altijd lekker om zo je nieuwe seizoen te beginnen, want we wisten als geen ander dat het een mission impossible zou gaan worden.

Uiteindelijk werd het een sportieve en leuke avond tegen de gele kanaries!
We wensen de mannen wederom een leuk seizoen toe!

 

Note : De webmaster / teamLIJDER / koffiejuffrouw/ kleuterleider had dit seizoen ( seizoen 2014 – 2015 ) weinig zin en inspiratie om een volledig arsenaal aan wedstrijdverslagen te schrijven. Hiervoor excuses aan de trouwe fans..