Seizoen 13-14

Woensdag 14-5-13

3 Getallenclub – Beware ( HF Beker)

Een typisch momentje van verstandsverbijstering tussen 2 “mongolen” van Beware. Zo kunnen we de rode draad van gisterenavond wel omschrijven.

Even een “dark moment” in het 7 jarig bestaan van Beware. Niet alleen in sportief opzicht werd de halve finale van de troostronde van de beker het eindstation, maar werd er in mentaal opzicht duidelijk dat de zomerstop voor 2 van onze spelers ook een welkome afwisseling zal zijn.

Midden in de bekerwedstrijd (vanuit het niets) tegen de 3 Getallenclub, kregen de 2 “koppel-downies” het met elkaar aan de stok en dreigde er een vroegtijdig einde van de partij. Nadat de mannen hun ego’s aan de kant schoven, hervatten ze de partij. Ze kwamen vanuit een kansloze positie, nog sterk terug in de wedstrijd. De enige matchdart zou Beware op dat moment op 3-3 zetten, maar dat was natuurlijk onterecht geweest.

De “koppel-downies” hadden daarna zelfs het idee om deze adrenaline-boost te gebruiken in de volgende partij, maar konden de uitstekend spelende tegenstanders niet afhouden van hun overwinning.
Het moge duidelijk zijn dat het incident even van invloed was geweest op de sfeer en de wedstrijd. Hoewel er natuurlijk een verzoening kwam, waren de heren niet trots op het hele gebeuren. Ze waren zelf trouwens nog lang aan het denken, waar het nou fout gegaan was. Zo onbenullig…

Na de wedstrijd werd in ieder geval de vredespijp gerookt en konden we het hele circus even vergeten. Een paar extra biertjes hielpen daarbij uitstekend.
We feliciteren natuurlijk de 3 Getallenclub met de 6-3 overwinning en wensen hun succes toe in de P/D en de finale van de beker. mongolen

Beware gaat even in de slaapstand…

Tot volgend seizoen

————–

7-5-2014

Beware – Das Vlouw

Normaliter zijn de laatste lootjes het zwaarst voor ons, maar qua resultaten valt het allemaal mee. Natuurlijk kijkt Bulletje uit naar de “zomerstop”en natuurlijk wil Fillie weer zo snel mogelijk vaste reserve staan.
Maar vanavond even niet tegen Das Vlouw, want er ontbreekt vandaag een stabiele factor uit ons team. Robin Hood is er bijna altijd en dan mag je je meissie wel een keer meenemen naar een wellness center in Rosmalen. Een kleine kanttekening dat hij zelf het meest fanatiek is, om zoveel mogelijk druk op de koplopers te leggen. Dit door in de laatste reeks lekker veel punten te pakken. Maar wanneer je dan zelf weggaat, weet je dat er wel wat punten ingeleverd kunnen gaan worden. Maar hij is dan ook de enige die zich stiekem een P/D gunt, terwijl de rest het wel goed vind zo…

De laatste wedstrijd dat Robin trouwens reserve stond, was voor de beker tegen Now Or Never, waarbij de rest van het team liet zien toch over enige flexibiliteit te beschikken. Er werd verrassend dik gewonnen en mochten we een ronde verder bekeren. Vanavond moest dan ook een makkie zijn tegen een (op papier) minder team.

Het leek er in de singels dan ook relatief makkelijk uit te gaan zien:

Bulletje won van een zieke Danny met 3-1.
Big Matchstick won wederom met een 3-0 partij van Richard en heeft al 14 wedstrijden achter elkaar gewonnen. Respect!
Fillie ( met andere pijlen ) won ook met 3-1 van Mark.
Barnee won met 3-1 van Stephan.

Dat was dan een snelle 4-0, waarbij aangetekend dat er bij elke pot ook situaties en kansen voor de tegenstanders waren, waarbij het een andere uitslag had kunnen worden. Maar dat is achteraf en dat is als een koe in zijn kont kijken…
Niks aan het handje, zou je zeggen en hanteren we maar dezelfde opstelling als tegen NON. Een tactische meesterzet was het toen, maar vanavond liep het even anders. Zeker niet nadat BM en Bulletje ruimschoots op een 2-0 voorsprong kwamen, maar door allerlei gedol en geschreeuw, de partij vreselijk uit handen gaven tegen Danny en Stephan (2-3). Maar mat hangen en wurgen, zwoegen en zweten ( niveau 3e divisie ) wisten Barnee en Fillie wel de overwinning te pakken en daarmee de wedstrijd in de pocket deden.

Dat was ook alles wat de mannen van Beware konden laten zien. Geen pijl viel meer in de tripple. Geen fatsoenlijke dubbel werd gevonden en daarmee de tegenstanders in het zadel hielpen. De mannen sleepten er tot en met de biergame een 5-5 uit, wat eigenlijk nog een terechte uitslag zou moeten zijn. Gelukkig mag dat van Leny niet en wisten we dan toch te winnen met 5-4 😉
Niet tevreden met de uitslag, maar wel met de overwinning. Beware heeft zijn laatste doelstelling in ieder geval gehaald door hetzelfde aantal punten te halen als in de voorgaande 2 seizoenen ( 126 punten ). Maar met nog 1 wedstrijd te gaan, is elk punt een bonus. De nummers 1 en 2 zijn wel bekend ( 3 Getallenclub en BED ), maar mogen het in de laatste competitieronde ( met 1 punt verschil in het voordeel van de 3 Getallenclub) gaan uitvechten.
Volgende week dinsdag 13 mei eerste uit eten met de mannen, voordat we de laatste competitiewedstrijd spelen tegen Procoat..en nog wat..

BM ( onze sponsor ) is dan ook jarig, dus dat wordt een goedkoop avondje… 😉

————

24-4-2014

Klerelijers – Beware

Met een dubbel gevoel naar het café de Vrijheid, alwaar onze oude vrienden van de Klerelijers hun thuisbasis hebben. Dat dubbele gevoel komt voort uit het feit dat de mannen allerminst op een comfortabele positie in 1A staan.
Niet dat wij daar een boodschap aan zouden moeten hebben, maar we hebben altijd supergezellige avonden met deze mannen en zou het zonde zijn dat ze zouden gaan degraderen.
Maar de afspraak was dat er vanavond geen punten zouden worden weg gegeven en dat een ieder zijn sportieve plicht zou doen. Niet wetende dat het zo dramatisch gesteld zou zijn met de Klerelijers, dat wij hier aan het einde van de avond weg zouden lopen met een 0-9 overwinning.
Dat daarbij ook nog een bierronde ( incl. halve liter voor Barnee) zou worden weggegeven aan ons, gaf de vorm en de teleurstelling van een dramatisch seizoen uitstekend weer.
Het begon natuurlijk al met 4x een 0-3 overwinning van onze mannen in de singels.
Dat Carlo en zijn teammaten daar weinig zelfvertrouwen aan overhielden naar de koppels toe, moge duidelijk zijn.
Maar eerlijk is eerlijk, 2 punten hadden wel op zijn plaats geweest voor de Klerelijers. In 2 koppelwedstrijden liepen onze spelers achter de feiten aan, maar lieten zien dat het met de dubbels wel goed zat. Vooral BM zat er lekker in met een paar scherpe pijlen. Die 120 mocht er ook wezen, op een niet onbelangrijk moment. Die 2 partijen werden ook binnen gehaald met 2-3 en de frustratie droop van de gezichten van de tegenstanders af, wat we ons ook kunnen voorstellen.

Natuurlijk was de sfeer onderling verder goed, maar je voelde de berusting toen alle koppels verloren gingen, vervolgens ook de
teamgame en de biergame.
We zullen er verder niet al teveel over uitwijden, maar ondanks dat we dit seizoen voor hen hardhandig hebben dichtgegooid, schijnen ze toch niet rechtstreeks te degraderen. Dus met 2 goede wedstrijden in de P/D, zien we ze het volgende seizoen waarschijnlijk weer in de 1e divisie..
Voor Beware lijkt de doelstelling van 126 punten ( seizoen 12-13 en 13-14 ) voorbij gestreefd te gaan worden. Daarmee waarschijnlijk in ieder geval de 4e plaats te hebben veilig gesteld, vlak achter de koplopers.

De halve finale van de troostronde van de beker ( met 6 teams??? ) is ook nog een toetje voor ons. We zien wel wanneer en hoe die gespeeld gaan worden…

—————-

24-4-2014

Karafles – Beware (1/4 beker)

Het jaarlijkse toetje is de bekerronde. We zitten dan meestal gekscherend te ouwehoeren dat we er maar snel uit moeten gaan, zodat we weer een hoop vrije weken over hebben.
Karafles heeft die ambitie niet, of beter gezegd “ deze ambitie WEL”. Sandra en consorten vinden de finaleavond altijd zo gezellig en spannend, dus wilden ze daar nog wel even voor gaan. Daarbij motiveerde 7-2 de nederlaag van 2 weken geleden ook wel een beetje, om de mannen van Beware weer terug op hun plaats te zetten.
Dus werden de 2 toppers van Karafles wel verwacht, maar alleen Dave kon ( ondanks zijn nieuwe baan ) wel even tijd vinden.
Maar dan moet de captain van Karafles niet ineens zijn vaste strategie in de war gaan gooien en Dave op plek 2 zetten.
Iedereen van Karafles van het padje af. Zelfs Sandra, die normaliter met 2 vingers in de neus van Bulletje zou moeten winnen, beter gooide als 2 weken geleden, maar wederom teveel pech had. Vooral bij een 2-2 stand, waarin de laatste 2 pijlen uit het bord kwamen, zodat ze geen kans meer had op een dubbel. Bulletje zei “dankjewel” en pakte de pot met 2-3. Daar waar hij na de loting op Dave gerekend had, mocht hij nu zomaar een overwinning pakken tegen Sandra.

Dave was dus een beetje uit zijn hum tegen BM, maar gooit toch altijd makkelijk. BM in vorm, maar vergat vandaag een beetje op zijn tripples te letten. Maar hij bleef redelijk in de buurt en pakte de kansen die hij kreeg. Een mooie 95 finish zette de 2-2 op het bord en zou je verwachten dat hij het even door zou gaan trekken. Dat gebeurde niet en scoorde veel te laag. Dave kon op zijn gemak naar een finish toe, die hij ook netjes pakte (3-2).

Barneetje tegen Rouchanne, waarvan hij 2 weken geleden nog relatief makkelijk met 3-1 gewonnen had. Dat was vandaag wel anders, want ondanks dat Barnee steeds eerder op een dubbel kwam, bleef zijn vrouwelijke tegenstander angstvallig in de buurt. Om vervolgens toe te slaan, wanneer haar de kans gegund werd. En dat gebeurde dan ook 2x , zodat Barnee bijna met de billen bloot moest.
Tandje bij dan maar, wat uitstekend lukte. Een mooie 120 finish zette de stand op 2-2 en een uitstekende laatste leg, zorgde voor toch een nette overwinning. De ambitieuze John van W. van BED had de week ervoor nog op de broek gehad van haar en zag zijn hoge singelstand even naar beneden duikelen 😉

Onze Robin gunde Miguel weinig kansen en pakte een nette overwinning van 0-3. Weinig aan af te dingen, zodat we naar de Tactics (jawel ) gingen met een comfortabele 1-3 voorsprong.

Maar die voorsprong kan zomaar verdwenen zijn, na 2 partijen. De gebroeders Lamers ontsnapten aan een verliespartij, maar kwamen net op tijd terug. Heel knap trouwens!

Barnee en Bulletje kregen een flink pak slaag van de 2 ontketende dames ( Sandra en Rouchanne ), waardoor Dave en Erwin alleen nog maar de genadeklap aan ons duo wilde geven.
Maar onze mannen herstelden zich op tijd, ondanks dat Bulletje hier en daar zijn befaamde opgavementaliteit weer liet zien. De tafel van Beware moest daarvoor een paar keer wegduiken voor zijn pijlen, die steeds op tafel gesmeten werden. Maar Barnee hield de mannen in de race en zorgde met 2x de bull en een 12 voor de winst in de partij en tevens de plaatsing voor de HF in de troostronde van de beker! In deze laatste partij werd Robin allemaal teveel en begaf zich in de slotfase van deze pot, op de wc. OP de POT dus…

Thuis loopt hij ook weg, wanneer een film te spannend wordt, maar wij zijn dat nog niet gewend van hem…homo..
Karafles was er direct klaar mee, er moesten nog wat mensen vroeg op trouwens (2-5) 😉

Na het toetje, krijgen we nog een toetje…het kan niet op! Deze HF moeten we volgens Bulletje niet gaan winnen, want dan is hij er bij de finale niet bij. Hij verzint dan nog wel een afspraak…nog zo’n homo..

————–

Woensdag 16-4-14

Beware – Kantoor Mutsen

Het seizoen loopt enigszins op rolletjes. Lekker rustig als outsider mee hobbelen achter de top 3. Geen ambities meer, hoogstens nog een beetje hopen op dezelfde eindscore van 126 punten uit 24 wedstrijden. Daarbij zitten we nog in de troostfinale van de beker, waar we spelen voor de halve finale. Ook geen verkeerd resultaat. Wij hebben dan onze doelstellingen wel gehaald.
Dus gewoon zonder druk en stress uitspelen zou je zeggen.
Nou dat is niet voor iedereen weg gelegd hoor. Fillie die zich steeds als vaste reserve wegcijfert. Dit omdat hij het niet meer kan aanzien dat zijn pijlen alleen op het oefenbord goed vallen.
Bulletje die bij de minste tegenslag, een geweldig acteur blijkt te zijn en af en toe een stevig stukje theater laat zien.
Niet in de minste plaats Barnee, met zijn helikopterpijlen, kapot gegooide pijlen en zeer wisselvallige wedstrijden.
Zelfs de nieuw herrezen ster Big Matchstick, die het uitstekend doet in zijn singels, maar de laatste tijd redelijk ver wegvalt in de koppelpartijen. Wat soms dan ook gepaard gaat met en een “klein” gefrustreerd klapje op de muur of het dartbord.

Robin Hood is eigenlijk de enige die een klein beetje op zijn eigen niveau blijft darten. Niet veel op aan te merken. Weliswaar geen superpijlen, maar wel gewoon degelijk en nog steeds de drijvende kracht van het team.
Niet denken dat er bij hem weinig aan de hand is hoor. Hij heeft ze ook nog niet allemaal op een rijtje, wanneer hij denkt het sporten weer te gaan oppakken. Zich realiserende dat hij geen jongen van 18 meer is, maar er wel als een 18 jarige hond voor wil gaan. Een soort midlifecrisis, maar dan met sporten. Niet rustig opbouwen, maar vanuit 3 jaar zonder beweging, direct 5 kilometer hardlopen. Ook niet een half wedstrijdje op halve kracht voetballen, maar direct 3 wedstrijden ( toernooitje ) vol gas. Na de 5 kilometer had hij een herstelperiode nodig van 2 weken. Na de 3e toernooiwedstrijd heeft hij een herstel nodig van een half jaar, want hij hoorde iets afscheuren in zijn been…
Hij heeft zich nu dus volledig gestort op zijn dart carrière, iets wat ons verstandig lijkt…het verstand komt met de jaren 😉

Terug naar de wedstrijd…
Dus vanavond maar weer kijken hoeveel punten we kunnen pakken tegen de Kantoor Mutsen.
Met een ongeslagen status van de laatste 10 wedstrijden, was de volgende horde een hele lastige. BM tegen Maarten in een titanenduel. De beide toppers konden het eerste punt voor hun team pakken. BM was in deze partij toch de meest constante speler. Maarten leek op een diesel en leek pas wakker te worden, toen BM al op 2-0 stond. Maar ondanks het terugkomen, was het onvoldoende om het BM echt lastig te maken, die zijn 11e overwinning pakte door met 3-1 te winnen.

Bulletje maakte het zich als vanouds weer onnodig lastig tegen Rick. “Gewoon” op 2-0 voorkomen en de tegenstander onnodig in de wedstrijd laten komen, door zelf vergeten te om je dubbels te gooien. Gelukkig en eindelijk viel het “kwartje’ een keer aan de goede kant. Bulletje won met 3-2. Maar of hij nu echt tevreden oogde, dat niet…
Barnee gooide een degelijke partij tegen Jeffrey. Niet spectaculair. Hier en daar een trippeltje meer als zijn tegenstander, wat hem dan voldoende ruimte gaf om zijn dubbels te gooien. Toe Barnee dat bij 2-0 het even vergat af te maken, pakte Jeffrey netjes de 2-1 met 1 pijl. Uiteindelijk won Barnee alsnog met 3-1.

Robin Hood won van Pete in een redelijke partij. De altijd sterk spelende Pete, kan een lastige tegenstander zijn. Vooral wanneer je onder de gemiddeldes van 60 blijft. Voor Robin was het op 1 leg na, geen probleem. Hij won zijn partij met 3-1.
Van de koppels, werden Robin en Bulletje het zogenoemde lachertje
van vanavond. De eerste ging al met 2-3 verloren van Maarten en Pete, daar waar ze ruimschoots de kansen hadden om te winnen.
Daarna had Robin het lef om de tegenstanders ( Jeffrey en Ralph ) van Barnee en BM te onderschatten en zijn dartmaten daarmee onder druk probeerde te zetten. Die maakten, ondanks matig spel, geen fouten en wonnen met 3-0.

Robin en Bulletje konden daarentegen geen vuist maken tegen dezelfde jongens, die hiermee hun respect afdwongen. In een hilarische pot, vergaten onze mannen de partij af te maken en brachten ongewild de tegenstanders terug in de partij. De beslissende leg was uiteindelijk nog van een hoog niveau, maar dan wel van onze tegenstander. Ralph en Jeffrey gooiden uitstekend en lachten zich een bult om hun prestatie en uiteindelijk stiekem ook over hun stuntelende tegenstanders. Bijna hadden we een vaste 2e reserve erbij, want Bulletje was op zijn zachts gezegd “not amused”. Robin kon er toch wel de humor van inzien (als een boer met kiespijn)…

De laatste partij wonnen Barnee en BM van Maarten en Pete met 3-2. Ook hier was er sprake van een bizar verloop. Barnee en BM gooiden dra-ma-tisch en kwamen snel op een 0-2 achterstand. De 0-3 hing ook in de lucht, maar werd er steeds op het juiste moment een onverwachte hoge score gegooid, waarmee de tegenstanders onder druk werden gezet. Een gestolen leg volgde. Doe dit maar keer 3 en je hebt 2 gedesillusioneerde tegenstanders. Met 3 gestolen legs wonnen onze mannen alsnog. Gekker moet het niet worden.

De team- en de biergame gingen terecht naar de Kantoor Mutsen en de hilarische wedstrijd had eindelijk een einde (6-3).

Donderdag 25-4-14 voor de kwartfinale beker tegen Karafles.

————-

10-4-2014

Karafles – Beware

Ik snap best dat het enthousiasme een beetje weg was voor deze dartavond. Meerdere redenen op te noemen. Bij de ene persoon was het de vorm.Een ander zat met zijn drukke werk en privé agenda. Een enkeling had weinig vertrouwen in een goede wedstrijd tegen Dave, Sandra en kornuiten. Het laatste leek me onnodig, want de laatste onderlinge wedstrijd werd een redelijk geflatteerde 3-6 tegen Karafles. Er was geen druk voor beide partijen. Het ging hoogstens om de 4e plaats in 1A. Met 1 punt voorsprong begon Karafles thuis, in ons vertrouwde café, op onze vertrouwde baan. Dus stiekem een thuiswedstrijd.

Alleen was het wachten op de 3 hom…euh.. laatkomers. Er was er maar 1 die een reden had om te laat te komen en dat was Robin. Nog even zijn zoon naar de voetbal brengen en halen. Maar hij heeft toch een fiets? Dus eigenlijk geen reden. Zijn billefrits vriendje moest zo nodig meerijden en had ook geen zin om met de auto of scooter te komen. Hij heeft namelijk zijn vaste chauffeur en trouwens…hij wilde toch weer reserve staan?!

Dan onze topper( BM ), die zijn dartavond op donderdag ( alweer !) zowat verstek moet laten gaan en oppas moet spelen, omdat vrouwlief moet bloemschikken. Waar is het fout gegaan? Ach, dat vragen we ons allemaal wel eens af. De vrouwen zullen waarschijnlijk hetzelfde zeggen…

De tegenstander en El Capitano vonden dat we maar alvast moesten beginnen. Bulletje wilde er dan maar snel vanaf en kreeg Miquel alweer als tegenstander. In de voorgaande editie geen vuiltje aan de lucht voor Bulletje en won hij verdient met 3-0. Vandaag leek er ook geen vuiltje aan de lucht, totdat…

Waar gaat het toch ineens fout tijdens de wedstrijden van Bulletje, vraag je je na afloop af? Het begin is altijd prima, pakt gewoon de 1e leg. Daarna 20 pijlen op een dubbel, die hij vergeet af te maken en daar vinden we dus zijn koerswijziging! Energielevel omlaag en de psychologische tik was uitgedeeld. Al mopperend is er geen houden meer aan bij Bulletje, maar dan ook ECHT niet! Bulletje vond zijn Waterloo en verloor met 3-1 van een slecht spelende Miquel, met zijn goede finishes..

Wat opviel was dat Dave er vandaag niet bij was, maar zijn vervangster kan al jaren een goede pijl gooien. Sandra is al jaren 1 van de beste, zo niet de beste vrouwelijke darter van Delft. Dat had onze Robin Hood in de laatste confrontatie ondervonden, toen hij met 1-3 verloor van haar. Natuurlijk had hij toen meer verdiend, maar dan moet je je kansen maar pakken. Sandra gooide toen een poepie beter, dan vanavond tegen Barnee. Die zag het al helemaal gebeuren. Hij met zijn wisselvallige vorm, zijn andere pijlen en zijn spastische helicopter-worpen… Maar ja, die andere 3 homo’s waren er nog niet dus spelen maar.. Sandra voerde de psychologische druk nog even op, door nog even de groetjes van Erik H. te doen. Daarmee nog even aangeven, wat voor lol ze hadden gehad, toen ze (na de vorige editie) vertelde dat ze met 3-6 gewonnen hadden van Beware. Het lachen verging haar vanavond een klein beetje ( echt maar een klein beetje hoor ), toen ze zag dat het niet haar avond was. Daarmee Barneeen beetje in het zadel helpend, die steeds meer zijn tripple begon te vinden, maar ook de partij relatief snel binnenhaalde met 0-3.

Het binnengekomen nichtenclubje moest direct aan de bak, dus niette warmdraaien voor Robin Hood. Dat bleek ook niet nodig te zijn, want met zijn eerste 3 pijlen direct een 180 gooien, deed de wenkbrauwen fronsen. Gelukkig kwam het daarna snel goed. Gemiddeldes van 40+ in deze leg, met daarna alsnog 500 pijlen op een finish. Dennis kwam tergend langzaam dichterbij en won alsnog de leg! Wat een lullo, die lange..! Hij was getergd in de legs erna. In de 2e leg begon hij met 3x een ton en 140, waarna hij de overgebleven 61 doodgooide. Met Dennis op 350 punten geen druk, maar dat zeiden we de 1e leg ook ! Het kwam uiteindelijk goed, moeizaam werd de 1-1 gemaakt, waarna de scores weliswaar omlaag gingen, maar de dubbels wel veel beter liepen (1-3).

En toen kwam onze BM dus niet opdagen. Thuis en vastgekluisterd zat hij via de Whatsapp, de partijen te volgen. Vrouwlief zette de bloemetjes buiten….in een bakje dan.. Barnee probeerde het nog te rekken, om Fillie niet te hoeven laten gooien 😉

Maar BM kwam echt niet! Toen pas werd Fillie op het wedstrijdformulier geschreven! Dus mocht hij wederom tegen zijn naamgenoot spelen. Ook in de eerste editie werd het een lange partij tussen deze heren. Toen won onze Erwin/ Fillie 3-2 en vanavond was het niet anders. Onze Fillie oogde ontspannen, er werd ook weinig aandacht geschonken aan zijn wedstrijd. Dit om maar ff kijken of het effect sorteerde in zijn spel. Hij had zichzelf namelijk ten doel gesteld om de rest van het seizoen reserve te staan, maar daar gaf BM hem dus geen kans voor. Achteraf maar goed ook, want hij won wederom zijn partij met 2-3 en was het verdiend!

Het werd nog een discussie of Fillie weer reserve ging zitten, of dat Robin weer eens een beurtje ging pakken. Fillie besloot te gaan zitten, waardoor die lange weer geen reservebeurt kreeg. Achteraf maar goed ook, want hij nam Bulletje op sleeptouw mee.

Niet voordat Barnee en BM hun partij tegen Sandra en Miquel gespeeld hadden, waarin ze toch redelijk onterecht de partij weggaven. Vele dubbels werden gemist en brachten de tegenstanders in een zetel (3-2). Dat is het spelletje…dus eigenlijk terecht verloren.

Robin en Bulletje hadden en moeizame start tegen Dennis en Erwin. Het spel werd voornamelijk tegen henzelf gespeeld, dus kwamen ze 1-0 achter. Daarna vele kansen op 1-1, die uiteindelijk ook gepakt werd door Bulletje. Goed voor het zelfvertrouwen, want daarna liep het een stukje soepeler. Goed voor de winst en het zelfvertrouwen, want die hadden ze voldoende bijgetankt om Sandra en Miquel te verslaan met 1-3. De wedstrijd was binnen.

Barnee en BM deden daarna ook hun sportieve plicht en wonnen simpel met 0-3.

De teamgame verliep ook redelijk en Beware liep makkelijk uit, om op het gemak de dubbel 1 ( Barnee ) te pakken. Dit was zijn favoriete dubbel vanavond.

De biergame en de halve liter ( beide BM ) gingen ook naar de dorstige mannen van Beware en de sportieve revanche was binnen ( 2-7 ). Dit keer geen gegniffel aan de tafel van Karafles, maar aan de andere tafel.

Er komt nog een wedstrijd tussen Karafles en Beware. Over 2 weken voor de kwartfinale beker. Ik garandeer dan weer een hele andere wedstrijd. Waarschijnlijk een Karafles op oorlogssterkte die zich nog wel even kwaad willen maken voor de halve finale beker.

Volgende week woensdag 16-4-14 eerst thuis tegen de KantoorMutsen, daarna zien we wel verder…

————–

2-4-2014

Beware – 3 Getallenclub

De aanstaande kampioenen van de 3 Getallenclub hadden nog wat goed te maken tegen Beware.De laatste confrontatie werd er met 4-5 verloren van ons. Dit terwijl hun topspeler Benjamin gewoon van de partij was.

Dit was de 1e verloren partij, na een geweldige reeks neergezet te hebben. Deze sympathieke heren werden even op aarde gezet. Maar niets wees op verval van de toppers, noch een opwaartse lijn van Beware. Een ieder deed zijn ding in de competitie. Beware in zijn vertrouwde wisselvallige vorm en de koplopers gewoon weer lekker bovenin draaien. Vanavond zonder benjamin tegen Beware, dus allicht meer kans op punten zou je verwachten. Niets was minder waar. Een aantal uitstekende vervangers voor Benjamin, deden hun sportieve plicht. Zonder iemand tekort te doen, noemen we Marco en Jaco als uitschieters.

Deze heren “namen” Bulletje respectievelijk Barnee te grazen op een zeer efficiënte manier. Beide mannen van Beware kennen een redelijk vervelend seizoen en kregen terecht met 0-3 op de broek. Bulletje gooit nog niet eens zulke slechte wedstrijden, maar grossiert vooral in het missen van dubbels. Barnee grossiert in zeer wisselvallige wedstrijden. Jammer dat hij daar steeds zijn pijlen voor aan bonken moet gooien, als het even tegenzit 😉

Robin Hood gooide een redelijke partij tegen Raymond en won zijn partij met 3-1.Natuurlijk kon het allemaal wat beter bij Robin, bijvoorbeeld zijn dubbels. Maar het was verder allemaal ruim voldoende om te winnen. De zoon van Raymond zag het allemaal aan en dacht:” ik had wel kunnen winnen, pa! “..

Maar bewust tot het laatste moment gewacht op onze nieuwe topper Big Matchstick! U weet wel, onze nieuwe sponsor: http://www.lamersonderhoudenrenovatie.com/ Het verwijt is dat er alleen maar lange samenvattingen worden geschreven, wanneer hij een klote partij speelt. Het probleem is dat hij dat al een tijdje niet meer gedaan heeft en dat willen we graag zo houden.Het kan dan zijn dat de verslaggever niet veel inspiratie heeft en het dan een beetje afraffelt. Zeg dat laatste maar aan de anonieme lezer, die ondertussen al is afgehaakt, omdat het weer veels te langdradig aan het worden is.

Vanavond moest Serge eraan geloven. De kleinste man op de dartbaan, maar de man met de grootste mond. Die overigens wel even gesnoerd werd door de 9e achtereenvolgende 3-0 partij van onze nieuwe topper! In 1 leg had BM 1 van de 2 records bijna weg gegeven, dat wil zeggen een leg tegen uit de laatste 9 partijen. Het andere record (9 achtereenvolgende winstpartijen) blijft fier overeind staan. En zoals BM zelf zou zeggen: “ net zoals zijn jongeheer”. Maar aan die informatie hebben we niks..

De koppels verlopen tegenwoordig wat minder en dat kwam vanavond niet goed uit. Robin en Bulletje verloren 2x dik ( 0-3 en 1-3).

Barnee en BM konden gelukkig nog 1x pieken tegen Raymond en Jaco, wat in de praktijk eigenlijk een bonuspunt moest zijn. De andere partij van hen ging ook dramatisch verloren.

Maar goed dat Beware nog de teamgame kon pakken, waarin ze toch weer lieten zien, dat ze konden gooien. Eindstand 4-5.

De biergame was voor de aanstaande kampioenen, maar bij het zien van de stand, krijgen ze nog een zware kluif aan SOA. Deze mannen willen blijkbaar wel erg graag terug naar de ere….Maar volgens mij klopt die stand niet helemaal, of het moet iets te maken hebben met de claim van SOA tegen de Klerelijers… Met nog 5 wedstrijden te gaan en kan het nog alle kanten op.

Beware mag nog 2x aan de bak tegen Karafles. Aanstaande donderdag 10-4 en op donderdag 24-4 voor de beker.

In ieder geval hoeven we 2x niet te schrijven 😉

————–

21-3-2014

Flying High – Beware

Oh ja…El capitano is nog bijna een verslag vergeten te schrijven.

Logisch, want de verloren partijen hebben een mindere prioriteit. Ha nee, hij is er echt even bij ingeschoten.Hoe zat het ook alweer? Op een vrijdagavond, ergens in maart werd er een 1e divisie wedstrijd gespeeld tussen 2 directe concurenten in café de Vlouw.

Hoewel Beware de beste papieren had, hadden we in de eerste onderlinge confrontatie tegen Flying High al gezien dat het wederom geen makkie zou worden.Toen werd er nipt met 5-4 gewonnen van deze promovendus. Deze vrijdag ging het ook allemaal erg moeizaam. Zeker nadat Robin zijn vorm had thuisgelaten in de openingspartij en de overwinning aan zijn tegenstander Bob gunde ( 3-2 ). Hij had wel kunnen winnen, maar miste gewoonweg teveel tripples en voornamelijk teveel dubbels.

Bij de toekomstig vaste reserve Fillie liep het ook niet zoals hij dat graag wilde. Zijn tegenstander Wouter kende weinig moeite met hem en pakte de 3-0 overwinning.
De druk op de schouders van Barnee, die al een tijdje uit vorm is. Maar gelukkig deed hij weer eens zijn sportieve plicht, door Maarten te verslaan met 1-3. Een 180 kon er ook weer eens van af..

De topper in spe lijkt zich steeds beter te voelen in zijn singel. De laatste 7 partijen won hij met 3-0 en met die van vanavond erbij, kwam hij zelfs op 8. Hij won zeer overtuigend van Martin en liet zich ook niet onbetuigd in de bijzonderheden. Een 14 darter en een 114 finish….niet verkeerd.

Daarna was het niet veel soeps meer bij de mannen. Van de 4 koppels, werd er nog 1 met pijn en moeite gewonnen. Bijna allemaal 3-2 partijen, waarbij de beslissende pijl steeds naar de beslissende partij ging. Gelukkig werd de teamgame binnengehaald, wat de einduitslag enigszins verzachtte.. (5-4). We kregen hierdoor ook nog een rondje van de tegenstander, want het was tevens de biergame..

Ondertussen weer anderhalve week verder met de 3 Getallenclub op het programma voor woensdag 3-4.

Verder nog nieuws? Jawel:

1. Barnee heeft zijn pijlen verrot gegooid

2. Fillie heeft ook zijn pijlen verrot gegooid en wil tevens vaste reserve worden ( zo erg?…ja zo erg! )

Heren, heren…dan maar een paar kermispijlen kopen, het kan toch niet slechter… 😉

—————–

13-3-2014

Beware – De Schuitjes

We waren de “dip”van een aantal weken terug niet vergeten tegen de Schuitjes. Met 3-6 verliezen was op zich geen ramp, maar de manier waarop deed vermoeden dat we thuis hoorden in de 3e divisie. Natuurlijk hielp de wedstrijd 020-010 niet mee, maar daar hadden beide teams last van. Natuurlijk deed Marco S. ook mee, die standaard voor een paar extra punten zorgt. Het nam niet weg dat we wel iets meer hadden kunnen laten zien.
De uitgestelde- en omgezette wedstrijden verwarde de mannen op de dag voor de eigenlijke speeldatum. We hadden bijna voor niks op woensdag in de Vlouw gezeten, in plaats van de dag erna.

Gezien de ouderdomsklachten van Robin Hood en de verkeerde agendaplanning van Big Matchstick, moest de wedstrijd bijna weer uitgesteld worden. Maar Robin toonde zich een bikkel en BM kon uiteindelijk toch gewoon komen, nadat Chantal van haar cursus bloemschikken was terug gekomen 😉 Tja, de man een hobby, de vrouw ook. BM moest zich dus “schikken”naar zijn vrouw en wachten totdat zij zin had om thuis te komen. Mede dankzij Robin konden we hem houden aan zijn reservebeurt en hoefde hij zich ook niet te haasten.

Dus met de fiets op weg naar Café de Vlouw, maar ook dat was te verwarrend voor Bulletje en Barnee. Die reden elkaar bijna op een hoop, omdat bij de ene speler de navigatie op de Mookies stond ingesteld en bij de andere naar de binnenstad. Dat liep maar net goed af. Daarna hopen dat het niet al teveel wedstrijden gespeeld werden, zodat er een beetje ruimte was, maar dat viel gelukkig tegen 😉 Met 3 wedstrijden en 6 teams in het café, is het toch aardig vol. Niet minder gezellig natuurlijk, maar het betekende weinig tot geen opwarmperiode op de dartborden. Gelukkig gold dat ook voor de tegenstanders, die zonder Captain Marion en topspeler Marco moesten beginnen aan de wedstrijd. Beware rook zijn kansen op een sportieve revanche tegen deze eveneens sympathieke tegenstanders. Maar aan het bord is het ieder voor zich.

Dat deed Bulletje dus ook tegen Willem. Bulletje staat al een flink aantal wedstrijden zonder overwinning en leek zijn tegenstander ( op papier ) wel te pakken. Maar ook van Willem weten we dat hij ineens sterk kan gooien. Net zoals Bulletje trouwens, maar in de beslissende leg wil ij het nog wel eens laten afweten. Vanavond niet, want Bulletje pakte de openingspartij met 3-1. Met scores ging het redelijk gelijk op, maar in de afwerking was Bulletje duidelijk de betere. Netjes.

Barnee daarentegen spartelt de laatste tijd met zijn singel. Net zoals hij in de voorgaande ontmoeting tegen Marco liep te sukkelen, deed hij dat ook vanavond tegen Ed en liet wer-ke-lijk niks zien. Niet dat Ed nu zo geweldig gooide, maar als de enige 55 finish het beste van de hele partij was, zegt dat genoeg. Ed gaf Barnee ruimte genoeg om terug te kunnen komen, maar Barnee bedankte voor de moeite. Hij ging na de verloren 1-3 weer moedeloos aan tafel zitten, hopende op betere tijden.

Voor Fillie werd het een revanchepartij tegen Dennis. De heren speelden een aantal weken geleden ook al tegen elkaar. Dennis gooide in de 1e 2 legs de hoge scores, vergat te finishen en Filie kwam op 2-0 voor. Dennis won toen alsnog de partij. Vandaag kwam Dennis netjes op 2-0 voor en kwam Fillie ook weer verdiend terug tot 2-2, omdat de scores van Dennis hem ineens in de steek lieten. Fillie leek te gaan profiteren, maar gooide de beslissende leg dramatisch. Dit tot grote frustratie van hem zelf. Jammer 2-3.

Bij Robin zag je niks meer terug van de ouderdomsklachten of de incontinentieproblemen van de afgelopen week. Daar waar het looprek en rolstoel al besteld waren, kon hij ineens weer lopen en rennen als een gekkie! Natuurlijk speelden de zware medicijnen een grote rol van betekenis, maar de aanleunwoning hoefde niet meer gereserveerd te worden. Toppiefit begon hij zijn wedstrijd tegen Sven, de vervangend captain. Hij nam deze tijdelijk rol waarschijnlijk iets te serieus, want “multitasken” zat er niet in vanavond. Goed gooien en het team LIJden, zat er niet in. Alle gekheid natuurlijk, maar Robin won zijn partij solide met 3-0. Niks aan af te dingen.

Met 2-2 naar de koppels en de wedstrijd kon nog alle kanten op.

Robin voelde zich lekker in zijn ritme en zou dus samen met Fillie gelijk beginnen aan de koppels. Maar dat viel tegen in de praktijk. Een 2-0 voorsprong werd in rap tempo weg gegeven en uiteindelijk ook verloren van Ed en Sven.
Voor Bulletje en Barnee ging het wedstrijdverloop juist andersom. Vanuit een verloren positie, werd goed terug gekomen tegen Willem en Dennis. Opvallend detail was dat Barnee ook steeds beter zijn scores kon vinden. Bulletje zorgde voor 2 finishes, waarna Barnee zelfs een 85 uitgooide met een dubbele bull. Een teken dat hij zijn pijlen nog niet hoefde weg te gooien, of te wisselen. Iets wat hij wel van plan was, na aanleiding van zijn dramatische singels van de afgelopen weken.

Dat werd dan ook bevestigd in de 3e koppel, waar de heren hetzelfde deden. Goede scores finishes, zodat er 3-0 werd gewonnen. Robin en Fillie mochten de klus afmaken, wat dan ook gebeurde (3-1). Ze tekenden daarmee direct voor de overwinning. Deze overwinning werd tevens uitgebreid met een extra punt in de teamgame, waarmee de sportieve revanche een feit was (6-3).
Er werd nog “even nagekaart”, onder het genot van een drankje van de tegenstander, omdat de biergame ook werd gewonnen.
Helaas bereikte ons het vervelende bericht dat een aantal spelers van de Schuitjes volgend seizoen gaan stoppen. Het zou jammer zijn als dit team helemaal zou gaan stoppen, dus hierbij maar gelijk een oproep voor geïnteresseerde nieuwe spelers voor het komende seizoen.

Beware gaat voorlopig nog wel even door. Sportief gezien niet super, maar nog steeds is het altijd een avondje om naar uit te kijken.

Vrijdag 21-3-14 tegen Flying High, ook in het café de Vlouw

————

Donderdag 27-2-14

Dart Gezelligheid – Beware

Erg leuk vorige week, zo’n piekavondje tegen de koploper. Natuurlijk mag het ook wel een keer mee zitten. Het verslag tegen SOA sloeg blijkbaar ook wel aan, behalve waarschijnlijk voor 1 persoon. Ach, het is allemaal maar als lolletje bedoeld en hopelijk weet hij dat ook wel. Onze voorzitter kon er waarschijnlijk niet minder om lachen en ook de captain van onze tegenstander van vanavond, zag er de humor ook wel van in.

Captain Tim en El Capitano Barnee hadden zich vanavond weggecijferd in de “clash” tussen Dart Gezelligheid en Beware.
Allebei op het reservebankje met een bakkie en een biertje. Tim schrijft de opstelling, Barnee laat de opstelling elke week loten door een vrijwilliger. In dit geval waren het 2 vrijwilligers, die toevallig ook moesten spelen. Barnee werd in het verleden nog wel eens onterecht beticht van het uitzoeken van zijn tegenstanders, maar vanavond gingen deze heren zeker ook niet vrijuit. Of was het wellicht omdat de andere 2 mannen nog niet binnen waren en er officieel om 20:30 uur gespeeld moest worden? In ieder geval wilde geen van tweeën tegen Wendy spelen. Big Matchstick wilde niet voor de 2e keer op de broek krijgen en Bulletje wilde zijn “ongeslagen status” tegen haar zo houden. “Ze gooit met haar beroerde speelstijl, veels teveel tripples en fleuters”, daar kwam het eigenlijk op neer bij Bulletje. En ze heeft weinig kansen nodig voor een dubbel, dus je mag hier en daar nog wel een extra tripple gooien om haar voor te blijven. Best wel humor dat de mannen een angstgegner hebben. Dus was Robin Hood de LUL. Die wist dat op dat moment nog niet , want die was nog niet eens binnen 😉

Ja en als je bovenin de singelstand wil blijven meedraaien, moet je elke kans pakken om je tegenstanders uit te zoeken. Eens in de 4 seizoenen draait hij ( BM )een keer leuk mee, heeft hij waarschijnlijk een prettige loting gehad en krijgt hij zijn plezier in darten weer terug. We nemen zijn grote mond dan ook graag op de koop toe, zeker wanneer hij komend seizoen sponsor van Beware is. BM “kreeg”dan met Dennis een op papier wat mindere tegenstander, maar moest het nog wel even laten zien. Hij was arrogant genoeg om niet te hoeven warmgooien, dus leek het zelfvertrouwen aanwezig. De eerlijkheid gebied te zeggen dat hij het er niet slecht vanaf bracht. Natuurlijk is het lastiger gooien, dan wanneer hij een Wendy achter zich aan heeft met allerlei T2- pijlen. Dennis gaf hem wat meer lucht, om hem op het gemak een 124 finish te laten produceren (?). Jawel, geen druk en geen last van bibberende handen ( nou ja, een klein beetje altijd wel ). Netjes gedaan en ook de andere legs verliepen soepel. Zelfs de laatste ook een 92 finish, wat de medespelers van Beware verbaasde (0-3). Goed gedaan!

Bulletje koos voor Pim in plaats van Wendy, maar had dat achteraf beter niet kunnen doen. In de laatste wedstrijd zagen we een mindere editie van Pim tegen Robin, maar dan voornamelijk op de dubbels. Vandaag gooide hij een paar niveaus hoger, liepen de scores en de dubbels uitstekend. Bulletje kon alleen maar achter de feiten aanlopen en respect tonen en dat deed hij ook. Bulletje gooit al weken niet eens zo verkeerd, maar Pim probeert zijn oude niveau (Haagse superleague) weer te benaderen en dat is iets teveel van het goede voor ons. Voor Bulletje zat er niks ander op dan Pim te feliciteren met zijn uitstekende pot (3-0).

Robin houd er niet zo van om direct aan de bak te moeten, zonder even lekker warmgedraaid te hebben. Hij was dan nog wel enigszins op tijd voor zijn partij tegen Wendy, maar het 2e dartbord in het café Altijd Gezelligheid was out of order. Geen pijltje ingooien, maar direct aan de bak. Gniffelende mannen aan de Beware tafel, want dat ging een lastige partij worden voor hem. Nu viel dat in de eerste leg nog wel mee en pakte hij direct zijn dubbel. In de 2e leg vond Wendy haar tripples veel meer en Robin wat minder. Big smilies aan de tafel van Beware, toen ze Robin’s vrouwelijke tegenstander de 1-1 zagen maken. Maar Robin bleef rustig. Hij zag de lachende gezichten wel van die etterbakken, hoorde ook het gegniffel, maar bleef gelukkig rustig. Met als beloning meer tripples en prima finishes. Hij kon een lange neus halen naar de jongens, met zijn 1-3 overwinning.

Fillie trof de redelijk fanatieke Marcel aan het wedstrijdbord. Het werd een partij die alle kanten op kon. Beide heren verzaakten regelmatig in de scores en de finishes. Afgewisseld met weer een paar goede beurten. Geen peil op te trekken. Fillie liep eigenlijk wat meer achter de feiten aan, maar wist op tijd te profiteren, wanneer het nodig was. Helaas niet in de beslissende leg. Daar kregen beide heren 30 pijlen op een dubbel ( 1e divisie waardig 😉 en trok Fillie ook nog eens aan het verkeerde eind van het touw. Het kwartje viel naar Marcel en de 3-2 was aangetekend.

Met beide captains aan de bar, werd de uitslag al duidelijk voor Tim. Hij voorspelde een 3-6 nederlaag, terwijl Barnee het nog allemaal moest zien.

Realistisch gezien liepen de koppels ook voor geen meter. Vooral BM en Bulletje maakten er in de eerste koppel een potje van. Met gemiddeldes van 40 hoop ik niet te overdrijven, maar kun je de wedstrijd niet winnen (3-0) tegen Pim en Marcel. Ook bij Fillie en Robin zag het er allemaal niet zo rooskleurig uit tegen de op papier mindere tegenstanders Dennis en Wendy. Maar die wisten hun huid duur te verkopen en sleepten er een beslissende leg uit. Fillie spartelde in deze partij dan wel met zijn scores, hij wist in de belangrijkste leg beslissend te zijn, door D10 uit te gooien (2-3). De billetjes konden weer ontspannen 😉

Na deze 2 beroerde potjes, leek dan eindelijk de knop te worden omgezet en ging het allemaal iets beter. BM en Bulletje revancheerden zich tegen Wend en Dennis (1-3), waarna Robin en Fillie het zogenaamde bonuspunt wisten binnen te halen tegen Pim en Marcel (0-3)!

De teamgame en biergame werden in 1x gespeeld en ging het gelijk op. Wederom onderscheidde onze topper Robin zich, door niet alleen de dorstige teamleden te bedienen met een halve liter, maar ook een uitstekende 105 finish uit te gooien en de 3-6 aan te tekenen!

Niet op gerekend, maar wel mooi meegenomen. Barnee moest het daarna ontgelden door een regen van bierviltjes, die ergens uit de hoek van de tegenstanders kwamen “vallen”. Het hoorde allemaal bij het spel van uitdelen en incasseren. Zelfs de jolige 60- plus biljartergroep deed mee aan het gooien, maar dan met bier en rode wijn. Robin kan waarschijnlijk het vlekkenschaartje gebruiken om het compleet leeggegooide glas rode wijn van zijn jas te verwijderen, maar het mocht allemaal de pret niet drukken.

Volgende week woensdag 5 maart geen darten, maar gaan we lekker Grieken met de mannen. Je zal de dag erna vrij zijn 😉

———–

Woensdag 19-2-14

Beware – SOA

Ondertussen kunnen onze tegenstanders er geen wijs meer uit worden in wat voor team Beware nu eigenlijk is. De opstelling, de vorm en het resultaat is onzeker en duid op een team waar in ieder geval rekening gehouden moet worden. Wanneer je er te gemakkelijk over denkt, kun je wel eens lelijk tegen de lamp lopen. Daarnaast zou je ook zomaar een verpletterende overwinning kunnen boeken tegen deze mannen. Gelukkig hebben we er daarvan nog geen 1 gehad, tenzij je 6-3 een verpletterende nederlaag noemt 😉

Een speler van de koploper SOA maakte eigenlijk een simpele verwijzing naar de teamnaam: Beware! Een kort maar krachtige uitspraak van het sympathieke bestuurslid Jeroen, die vanavond zelf niet zo’n geweldige avond beleefde en helaas verviel in een hoop overbodige excuses .Maar daar komen we zo op terug. Aan de voorgaande alinea’s kun je dus al een beetje opmaken, wat het eindresultaat zou gaan worden.
Tevens de daarbij behorende sfeer van de avond aan Beware zijde bepalend. Gelul, want de sfeer is eigenlijk het enige stabiele van Beware. Ongeacht de uitslag. Natuurlijk hier en daar een 5 minuten afreageertijd, na een verloren wedstrijd. Natuurlijk moet de wasbak of de spiegel van de wc het wel eens ontgelden ( … ), of staat de buiten geparkeerde fiets niet meer op dezelfde plek. Na die “coolingdown periode” zijn ze altijd weer een stuk gezelliger dan daarvoor 😉

Alle gekheid natuurlijk, maar vanavond was er weinig reden om te klagen. Vorige week hadden we toch een beter eindresultaat verdiend tegen BED, maar dat zou vanavond ruimschoots goedgemaakt gaan worden tegen de sterke koploper, die ons wellicht een beetje onderschat had. Natuurlijk hadden we het geluk wat aan onze zijde, dan normaal. In ieder geval op de dubbels, waar we vanavond niks over te klagen hadden. De tegenstander des te meer, wat automatisch resulteerde in wat bonuspunten. Ik realiseer me dan ineens, dat ik het eindresultaat flink ontkracht en dat is niet de bedoeling. Het begint steeds meer op een “Lucky”resultaat te lijken en dat was het allerminst.

Natuurlijk gooide Barnee prima zijn finishes tegen Wouter. Natuurlijk gooide beide heren hun scores beroerd. Natuurlijk gooide Barnee zijn 7e 180 in een wedstrijd ( waarvan 2x in de beker ) en natuurlijk was hij verrast met de 3-0 overwinning, wetende hoe moeilijk Robin het in de vorige partij het heeft gehad tegen deze tegenstander.

Topper Big Matchstick verraste Jeroen met dezelfde cijfers. Jeroen was niet in zijn doen en had last van de “hupsende” dames achter in de sporthal, daar waar BM er juist beter van gaat gooien. Hoe meer “hupsen”hoe beter. Later bleek BM ook mazzel gehad te hebben, want Jeroen gooit nooit op zijn best na een ski vakantie. “Mazzelaar” BM dus… 😉 Maar ook BM was er niet minder blij om en stond het gewoon 2-0 voor Beware op het scorebord.

Bulletje trof een wel goed in vorm zijnde captain Gert-Jan, die het alleen lastig had in de 1e leg tegen Bulletje. Maar wanneer de dubbels Bulletje in de steek laten, kan het overige spel ook wat minder gaan worden. Dat gebeurde ook en Gert-Jan knalde gewoon lekker door. Uiteindelijk een 0-3 tot gevolg.

Robin Hood had een redelijke singelpartij tegen Michiel. Geen topwedstrijd tussen de mannen, maar een normaal niveau. Dit hoefde ook niet, want zolang je het eerst op 3 legs komt, win je. De waarheid als een koe en een citaatje van Johan Cruijff zou hier op zijn plaats zijn. Robin kwam dan ook het eerst op 3 legs en al 3 punten waren binnen tegen de koploper.
De minimale doelstelling was gehaald, maar er moest meer in het vat zitten. Al was het maar om de achtervolgende teams ( BED en de 3 Getallenclub ) een handje te helpen. Wetende dat er een rondje bier voor ons in zou zitten, wanneer we überhaupt zelfs konden winnen. Die afspraak was niet op voorhand gemaakt, maar werd gewoon vanuit gegaan.

Dus mocht BM dit keer de tactiek bepalen. Hij vond het een uitdaging om Barnee en Robin een keer samen te laten spelen in de koppel. Iets wat bij de andere tacticus Bulletje de wenkbrauwen deed fronsen. Tacticus Bulletje zegt dat hij nooit zo op de hoogte is van de cijfers, maar wist ineens wel te vertellen dat dit zogenaamde koningsduo, nog niet zo goed heeft gepresteerd in het verleden. En dat klopte ook volgens Barnee, die wel op de hoogte was van de cijfers 😉
BM bepaalde dat zijn tactiek de juiste was en zo geschiedde. Dus achteraf is als een koe in zijn kont kijken, maar de tacticus had gelijk gekregen. De partijen werden bijna allemaal gewonnen. De moeilijkste partij was die van Robin en Barnee, waar Robin bepalend was door in de beslissende leg 72 uit te gooien ( met de tegenstanders op 32). De lulligste partij was de laatste verloren partij van BM en Bulletje, die ze ruim hadden moeten winnen, maar cadeau deden aan de tegenstanders.

Ook hier een factor ergernisje van Jeroen op schrijver Bulletje in de eerste partij, waar Bulletje iets teveel de sporthal in keek. Ach, die “hupsende” dames ook. Gelukkig ging het licht uit na de 1e koppelpartij, wat voor hem ook weer wennen was. Achteraf gezien had hij gewoon kunnen zeggen dat het zijn avond niet was en dat hij deze excuses niet nodig had.. Dat werd hem ook weinig subtiel verteld door Barnee, die daarmee de lachers ( ook van zijn eigen teammaten ) op zijn hand kreeg.
Maar het stond wel 6-2 in ons voordeel en we waren er zeer content mee! SOA wilde de teamgame in 1x spelen en kostte ze dat achteraf, behalve een wederom verloren punt, ook een halve liter ( Barnee ) en een rondje.
Een welkome verrassende uitslag van 7-2 tegen de koploper, die daarmee een klein deukje hebben opgelopen in de strijd op het kampioenschap. BED en de 3 Getallenclub hoeven de hoop nog niet op te geven. Beware lekker kabbelend in de subtop en een rondje bier van de nummers 2 en 3 in de pocket 😉

Volgende week donderdag 27-2 tegen Dart Gezelligheid in café Altijd Gezelligheid

———-

Donderdag 13-2-14

BED – Beware

De verslaggever probeert de gespeelde wedstrijden altijd in een goed perspectief weg te schrijven. Ongeacht de uitslag of allerlei randzaken, die van invloed waren op de wedstrijd. Tegen BED wordt het de schrijver dan ook flink lastig gemaakt om dit dan ook objectief te benaderen. Het geheel overziende komen we dan tot de conclusie dat deze wedstrijd elke keer onder druk wordt gezet door 1 persoon en dat is onze John van W. Vervelende berichten in het gastenboek of op onze Facebookpagina, zetten de wedstrijd op scherp en leggen extra druk op de schouders van alle andere spelers. Dus ook op de medespelers van John zelf, die eigenlijk alleen maar lekker een potje willen darten en een biertje drinken.
Het mooie van dit alles is dat John wel graag wil winnen. Het liefst met dikke cijfers, dus kon hij niet anders dan zichzelf weg te cijferen en daarmee automatisch de sterkste opstelling neer te zetten. John zette vandaag de verhoudingen weer op scherp en liet daarna zelf verstek gaan. Het excuus was , dat hij moest werken. Hoe noemen zo’n iemand ook alweer? Ah, een lafaard!
De andere mannen moesten het dan maar laten zien in de wedstrijd, maar eigenlijk verliepen alle partijen ontspannen. De sfeer was gemoedelijk en er werd flink wat afgelachen. Meer dan anders. Hoe zou dat toch komen??

Ondanks dat de opstelling van BED bekend was, wilde Beware geen commentaar krijgen na de wedstrijd en werd er vrolijk geloot voor de opstelling. Captain Barnee werd alweer gekoppeld aan Mike en wist dus dat hij het zwaar zou gaan krijgen. Hopende op een puntje tegen deze altijd goed spelende puntenpakker van BED. Barnee kent namelijk zijn plaats, alleen komt hij WEL opdagen.
Dit in tegenstelling tot een enkele speler van de tegenpartij…. Maar tot ieders verrassing liet Barnee een uitstekend niveau zien in de 1e leg van de wedstrijd. Met een paar fikse hoge scores (waaronder een 180), gooide hij met zijn 15e pijl de leg uit. Respect van de sympathieke Mike, die zelf ook niet slecht gooide.
In de 2e leg begon Barnee ook voortvarend met een ton en een 80+, maar daarna zakte het niveau flink af en werden de tripples te weinig gevonden. Mike daarentegen bleef gewoon lekker knallen en wist ook zijn finishes vrijwel direct te pakken. Het kruit van Barnee was verschoten en had hij het liever een beetje verdeelt over de hele wedstrijd. Mike won verdient met 3-1.

De loting bracht ook wederom een topwedstrijd tussen Harry en onze Robin Hood. Altijd leuk om deze heren de strijd aan te zien gaan. Hopende op een wakkere Robin, gezien zijn drukke werkdagen in deze Valentijnsweek. Meestal komt er dan weinig van oefenen en worden de resultaten wat minder.
In de 1e leg had hij dan ook niet veel te vertellen tegen de altijd knallende Harry, die ondertussen al wel wat oefenpijlen had gegooid. Binnen een mum van tijd was het 1-0. Ook in de 2e leg liep Robin een beetje achter de feiten aan, maar begon hij zijn tripples meer te vinden. Harry had de 2-0 moeten maken, maar verzuimde en Robin profiteerde. De partij ging gelijk op en er moest een 5e leg aan te pas komen. Robin won uiteindelijk toch en was het meest efficiënt op de dubbels. Die dubbels lieten Harry een paar keer flink in de steek.

Bonuspunt of niet, de 1-1 was aangetekend en was het Fillie tegen Björn. Normaal een uitgemaakte zaak voor Björn, maar dit keer zagen we hem tobben op de dubbels. In de eerste 2 legs had hij minimaal een voorsprong van 150 punten op Fillie, waarna hij tegen zichzelf begon te vechten om een finish te produceren. Fillie stal dus de eerste 2 legs en hing er een verrassing in de lucht. Björn kwam op 1-2, maar had geluk dat Fillie de wedstrijd vergat te beslissen op 1-3. Daar had hij nog wel een paar pijlen voor gekregen. Uiteindelijk weet je dan dat het klaar is na de psychologische 2-2 en werd het alsnog 3-2 voor Björn. Natuurlijk niet onverdiend, maar een beetje meer geluk voor Fillie had wel gemogen.

Big Matchstick zou dus normaal gesproken punten kunnen pakken tegen John, maar die was er dus niet. Daar is natuurlijk genoeg over gezegd, dus kreeg hij de relatief onbekende Cock M. als tegenstander. Gelukkig had hij inderdaad ook niet veel moeite met hem en daarmee had hij het verrassingselement overleefd. Je weet nooit wat John in petto heeft voor Beware en wat voor vervanger er gaat spelen voor hem. BM was in ieder geval weer vanouds op schema, wat hem een paar seizoenen gekost heeft. Nu heeft hij hetzelfde aantal overwinningen als het totale vorige seizoen.

Met 2-2 kwamen we dus al beter uit de singels dan bij de vorige wedstrijd tegen BED. Dat bood weer kansen.

Maar dan moet je wel je de kansen pakken, wanneer die aangereikt worden. En dat was precies het probleem in de 1e 2 koppelpartijen. De partij tussen Barnee/ BM en Mike/ Björn werd verloren met 3-2. Dit terwijl de partij al afgelopen had mogen zijn met 1-3, maar werd er geen finish gevonden ( ongeveer 9 pijlen ). Een beslissende leg dus bij 2-2 en op het moment supreme werd er dus een kloterige beslissende leg gegooid. Ze verloren met 3-2, wat tot ietwat zure gezichten leidden bij de mannen van Beware.

Fillie en Robin deden het niet veel beter tegen Harry en Cock. Ook hier werden dubbels gemist en was het zelfs Cock die af en toe ook een hoge score mee gooide. Ook zij verloren met 3-2.
Dus na de 2 koppels minder prettige achterstand van 4-2 en was het een moeilijk verhaal aan het worden.

Barnee en BM pakten nog wel de 3e partij met 0-3, maar hadden Cock en Harry minimaal 1 leg moeten pakken. Ze stonden in de 1e leg zo te knallen, dat er een 13 darter in zat. Harry ging voor de dubbele bull, waarna het helemaal fout ging. Barnee gooide zijn 2e 180 van de avond, waarna alsnog een finish van 49 overbleef voor BM. Hiermee werd de druk opgevoerd bij de tegenstanders, die daardoor ook hun dubbels misten. BM profiteerde en wonnen onze mannen deze hilarische leg alsnog! Daarmee leek er een psychologisch klapje te zijn uitgedeeld en wonnen Barnee en BM met 0-3.

Natuurlijk wist captain Harry zeker dat hun koningskoppel de winst zou gaan binnenhalen tegen Robin en Fillie. Dat gebeurde dan ook met overtuiging, want aan de 3-0 was niks aan af te dingen. De felicitaties gingen uit naar BED en werd er verwacht dat er uiteindelijk ook nog een puntje naar Beware zou gaan. De statistieken wezen het namelijk uit. Maar om het verschil in kwaliteit extra te benadrukken (speciaal voor John), wilde Beware het laatste punt niet en liet de 9 pijlen op een dubbel lekker gaan.
Dat ene puntje maakte ook niet zoveel meer uit en hopen we hiermee dat Harry zijn plan trekt voor de komende wedstrijden ( #johndevastereserve.nl ).

Jammer dat Mike ineens voor de bierronde vertrok en wilde Beware deze partij al claimen. Maar uiteindelijk wisten de 3 overige mannen van BED ons te overtuigen om 3 tegen 3 te spelen en gunden ons hiermee ook deze ronde. Dit inclusief de halve liter, die werd gegooid door Robin ( alweer ), maar geclaimd door BM. Waarom weet niemand trouwens….hij had waarschijnlijk dorst…

Einduitslag 6-3 voor BED, die hiermee in de running blijven voor het kampioenschap. We moeten daar niet aan denken, omdat we daarmee weer een vol gastenboek en Facebookpagina kunnen verwachten. Maar SOA en de 3 Getallenclub doen ook erg goed mee voor het kampioenschap. Beware doet met de 4 andere achtervolgers mee, voor de resterende plekken.

Woensdag 19-2 thuis in de Mookies gelijk tegen SOA. Dat wordt lastig zat. Lastiger dan tegen BED vermoeden we, maar we gaan ons best doen. Dat verwacht BED ook van ons 😉

————–

Woensdag 5-2-14

Beware – Now Or Never ( 3e ronde beker)

Het is de laatste dagen even aanpoten met de achterstallige verslagen. Tja, het “publiek” vraagt erom!
Het valt ook niet mee om verslagen te schrijven over een middelmatig dartteam in de 1e divisie van de DID. De inspiratie en motivatie wil je ook wel eens in de steek laten.
Gelukkig krijg ik de steun van mijn teamgenoten, die me regelmatig “voeden” met zinloze en nutteloze informatie. Die informatie kan ik dan weer kwijt in de verslagen, waarmee ik het commentaar op me afroep. De schrijver bepaald. Niet alleen aan het dartbord, maar ook bij Beware.
Niks aan af te dingen. Geen commentaar van”je hebt zeker naar een andere wedstrijd zitten te kijken”.   Dan moeten de dames zelf maar het toetsenbord bedienen, maar dat zit er niet in. Ten eerste is meer dan de helft analfabeet en kan de rest alleen maar op vieze websites klikken.

Dus gaan we even terug naar woensdag 5-2-14, alwaar we onze komende tegenstanders ontmoeten in de Mookies.
Het oude mannenteam van de Mookies: Now Or Never. Maar let wel, een oud mannen team, die nog best een goede pijl kunnen gooien! Respect gevraagd en natuurlijk ook gekregen. U kent ons.
Nou?!  Big Matchstick had voorafgaande de partij wel een grote mond over het eindresultaat van de wedstrijd. Het zit hem een beetje in de vorm waarin hij verkeerd. Niet echt realistisch gekeken naar de vorm van de andere mannen. Maar dan had hij van ons wel zijn partij mogen winnen tegen Ronald en die was een maatje te groot voor BM. Ook een manier om subtiel je mond te snoeren (1-3).

Natuurlijk vergeet ik de partij ervoor, die werd gespeeld tussen Fillie en Michel. Die partij was gelijkwaardig tussen beide heren en werden de kwaliteiten bij de schrijver op de proef gesteld. Alle legs gingen tegen de verhouding in en daar waar je dacht dat de ene speler makkelijk een leg ging pakken, deed de ander dat. Uiteindelijk bleef de partij tot de laatste pijl spannend, maar won Fillie gelukkig met 3-2.

Bulletje speelde weer een partijtje tegen zichzelf in plaats van tegen Hans. De eerste leg ging nog best, maar vergat hij te finishen. Hans profiteerde en het was klaar. Klaar in beeld en geluid, zoals Bulletje dat zo mooi kan vertalen.
De bekende “White Moment” is bij hem vaak al snel in de partij. Probeer hem dan maar eens te overtuigen, dat de laatste pijl nog niet gegooid is. Dat gaat nie lukken nie…Hans lachte en vond het prima….en won dan ook met 0-3….zucht…

De 2 captains mochten hun partij tegen elkaar spelen. Op papier is Cok de veel betere speler, maar dat werd vanavond allerminst getoond. Barnee ging een partijtje los en de tripples en hoge finishes vlogen er zomaar in. Niks wees er in de voorgaande dagen op, dat dit zou gaan gebeuren. Ook in de warming-up waren de pijlen dramatisch. Best wel lekker dat je dan de knop om kan zetten( in positieve zin ) naar het wedstrijdbord. Cok kwam in 1 leg goed terug, maar daarna was het Barnee die de partij naar zich toetrok en won met 3-1.
Barnee gelijk door in de tactics met BM. Dit op tactisch ingeven van Bulletje en Fillie, die daarmee tot elkaar waren overgeleverd. Robin hadden we op de reservebank zitten en had wellicht gehoopt op een invalbeurt, maar dat zat er niet in vanavond. Onze toBspeler had nog geen reservebeurt gehad en moest zijn “straf” uitzitten tot het eind.
Maar Barnee en BM wonnen hun koppel, hetzij moeizaam. De communicatie tussen Cok en Hans verliep niet soepeltjes, om over hun rekenwerk maar te zwijgen. Onze mannen waren er niet minder blij om.
Hoewel we weinig statistieken van Fillie en Bulletje terug kunnen vinden, wees alles op weinig vertrouwen voor hun komende partijen.
Het werd in hun eerste pot dan ook bewaarheid, waar ze weinig hadden in te brengen tegen Ronald en Michel.

Hun tegenstanders bleven vol zelfvertrouwen staan, maar dat werd de kop ingedrukt door het koningsduo Barnee en BM. De tactiek had tot nu toe gewerkt en dan maar hopen op een verrassing van het andere koppel. Dit gebeurde dan ook wonderbaarlijk en bleek het niet de dag te zijn van Hans en Cok. Daarbij niet vergeten dat we onze mannen ( Fillie en Bulletje ) daarmee tekort deden, want het werd wel degelijk een verdiende overwinning. Ze tekenden hiermee vroegtijdig voor de overwinning in deze bekerronde en werd de teamgame en biergame een formaliteit.
Deze werd ook gewonnen, zodat de drank weer rijkelijk kon vloeien (op andermans rekening ).

Beware won van de nummer 2 uit 1B. Hiermee geven we ook direct een waarschuwing af voor de andere nummer 2 uit 1A…

U leest de krantenkoppen al:  BED back to basic, na treffen met outsider BEWARE

Tot donderdag 14-2-14 in de Mookies

————

12-2-2014

Hoe is het met dartteam Beware?

Vroegah…in een ver verleden, zag u nog wel eens een verslag langskomen van onze mannen uit divisie 1A. Langdradige verslagen en” anAALyses” van de wedstrijden , die 90% van onze FB vrienden weinig of niks interesseert.
Zelfs als de webmaster / teamLIJDER / razende reporter een paar weken zijn vingers van het toetsenbord afhoud, geeft geen mens een reactie. Geen “vind ik leuks”of geen response op de altijd uiteenlopende verslagen.
De website wordt nog een klein beetje in leven gehouden ( de cijfers voornamelijk ), maar we kunnen die 35 Euro aan hosting beter besteden aan een rondje in de kroeg.
Zelfs als er na 5 weken alleen maar korte ( zeer korte ) samenvattingen gelezen worden op FaceBook, geeft geen medespeler een krimp. Laat staan de rest, die toch al vrij snel afhaakt na het zien van 5 kantjes tekst.
Pas als de teamcaptain op een wedstrijddag pleit om te spelen zonder officiële wedstrijdshirts, gaat er bij een enkeling een lampje branden en merken ze de zogeheten teloorgang van Beware op!
De sleur van onze vriendengroep is ingezet en we hoeven alleen nog maar te wachten op de naderende degradatiezone, want dat zou de volgende stap zijn toch?
Maar niks is minder waar, want de verslagen, de dartshirts en de uitslagen van de wisselende resultaten zijn absoluut geen graadmeter voor Beware!
Integendeel, want meer als normaal zien de mannen elkaar op feestjes en wordt er nog steeds zo gelachen, als toen we 7 seizoenen geleden begonnen!
Zelfs de vrouwen kunnen het eigenlijk best met elkaar vinden, al moeten ze het niet in hun hoofd halen om zomaar wat af te spreken met elkaar. Dat kan niet, dat mag niet en dat lukt gelukkig ook nooit  Alle gekheid, onze dames hebben in de afgelopen seizoenen ook een leuke relatie met elkaar gekregen en zien dat de mannen er ook alles aan gelegen is om dat zo te houden.

Avondje Beware
Door al die verjaardagen, schieten de avondjes Beware ( dus met vrouwen en/ of kinderen) er de laatste tijd een beetje bij in. Dat mag de volgende gastheer/ en dame zich best aantrekken (BM ). De laatste avond is minimaal alweer een half jaar geleden en wordt er wel geroepen om een avond, maar geen enkele datum doorgegeven. Daar heeft Beware normaal een teamcaptain voor, maar die gaat geen datums vastzetten bij een ander thuis. Barnee is per slot van rekening het laatst geweest en voelt zich niet geroepen.
De voorgaande alinea geeft dan voor de neutrale lezer ( als die er zijn ) iets te negatieve indruk, maar niks is minder waar. De mannen blijven nog steeds veel te lang plakken na de wedstrijd, zelfs Fillie en zijn taxichauffeur Robin Hood. Voor hun doen dan ( 0:00 uur ) , waarna de rest nog lekker blijft plakken. De 3 plakkers nemen na 0:00 uur dan nog een biertje ( of 2 ) om het geld uit de pot op te maken  Zelfs Barnee, die om 4:00 uur weer uit zijn bed moet, kan vaak beter in 1x doorgaan.
Maar 2,5 uur slaap is voldoende om hem een ochtendje hard te laten werken.
De pot vult zich aardig de laatste tijd. Dat moet ook wel, want nu het jaarlijkse evenement Preston Palace geschrapt is, zal er extra gespaard moeten worden voor een ander ( veel duurder ) evenement.
Ook hier gaat dus een geschiedenis van Beware verloren en is de vraag of deze memorabele momenten ooit nog terugkomen.
De plannen liggen al op tafel en zijn in de afgelopen weken steeds wat verder uitgewerkt. U krijgt vanzelf door hoe of wat..

De resultaten in de competitie zijn wisselend. Eigenlijk niks anders als vorige jaren. Beware nestelt zich
wederom in de bovenste helft van 1A. Dus gewoon hun ambities handhaven, geen kampioen worden, niet degraderen en lekker je pijltje gooien.
Op het moment van schrijven staan we weer op een vertrouwde 4e plek, maar zijn de bovenste 7 teams aan elkaar gewaagd. Daarna een groot gat en de rest van de poule. In het ergste geval word je 7e en zijn we wederom niet ontevreden. Zie verder http://did.idarts.nl/ voor de resultaten en de actuele stand.

Tot slot
In de komende weken kunt u nog een paar achterstallige samenvattingen verwachten van de reeds lang gespeelde wedstrijden. U mist nog de inhaalwedstrijd tegen de Schuitjes (22-1) en die tegen Rataplan (29-1). Maar nog geen garantie van de webmaster, om de wedstrijdverslagen weer wat uitgebreider te maken. Met dit verslag kunt u voorlopig alweer even vooruit

————

Woensdag 29-1-14

Beware – Rataplan

Rataplan moest vanavond weer gooien tegen hun favoriete tegenstander.
Het team dat ze maar blijven tegenkomen en van lieverlee een keer zat aan het worden zijn…Beware!
Nee, niks aan te doen. De gedachte gingen uit naar de geblesseerde Willem, die ondertussen al een paar wedstrijden gemist heeft tegen zijn “favorietje”.

De laatste wedstrijd was niet eens zo lang geleden. 24 december om precies te zijn, in een tussenronde van de beker. Hier wonnen we met 6-3 van Rataplan, maar werd de kans ontnomen, om de overwinning met hun mascotte te vieren. Ze hadden genoeg van die tafereeltjes van Beware en werd Rataplan ( de mascotte dus) even in de kast gezet. Dat beest moet ondertussen een partij stinken, maar dat terzijde…

Beware thuis, maar dat was alleen op papier. Rataplan speelt normaliter ook op deze baan in de Mookies, dus werd het verschil voorafgaande de wedstrijd alleen gemaakt voor het team dat moest schrijven. Wij dus.
Captain Michel mocht direct beginnen tegen onze topper. Het werd een eenzijdige wedstrijd, waarin Michel wel eens een betere pijl heeft laten zien. Het punt dat hij pakte, was omdat Robin verzaakte met 15 pijlen op een finish. Daarna zette hij orde op zaken en werd het dus 3-1 voor Robin.

Big Matchstick begint ondertussen ook zijn draai te vinden met zijn gewonnen partijen. Hij grossiert dan wel in afmeldingen en reservebeurten ( dat laatste moppert hij dan over )., maar dat neemt niet weg dat hij al bijna meer partijen gewonnen heeft dan in het complete vorige seizoen. Opvallend detail is dat hij zich er ook naar gaat gedragen en een grotere mond krijgt. Maar ach, zolang de kersverse sponsor van Beware maar betaald, kunnen we een hoop hebben (www.lamersonderhoudenrenovatie.com). Hij won vanavond ook zijn partij met 3-0 van Dick. Niet onverdiend, maar dat hebben we hem niet verteld natuurlijk.

El Capitano had in een voorgaande editie van Robin geleerd , hoe niet te gooien tegen John. Robin kwam in een eerdere editie steeds ruim met 200 punten voor en kon niet finishen. John kwam steeds met rappe schreden naar de finish ( 40+ gemiddeld) en had toen maar weinig pijlen nodig om te winnen. Barnee deed het vanavond toch ff beter , gooide zijn scores goed en pakte ook snel de finish. Met 3-0 won hij, maar geen reden om een lange neus te trekken naar Robin. Zeker niet, omdat Barnee zeer wisselvallig speelt en Robin juist de puntenpakker is.

Bulletje wilde eigenlijk niet tegen Peter gooien, hoewel hij Barnee ook al eerder zag stunten tegen hem. Peter moet je pakken in zijn vormdip. Lukt dat niet, kan het nog steeds op conditie, anders gewoon de dart-etikette wegpleuren en onsportieve technieken erop na houden. Vind ie leuk!
Nee hoor, niks van dat alles.
Bulletje moest de losgeslagen Peter even tot bedaren laten komen, maar toen stond het al wel 0-2 voor Peter.
Bulletje hing een paar keer aan de afgrond, om te verliezen, maar sprokkelde zijn legs ineens wel binnen. De beslissende leg was eigenlijk al niet spannend meer, toen Bulletje 200 punten achter stond. De partij zou van Peter moeten worden, was het niet dat hij ( net zoals Robin eerder ) niet wist te finishen.
Bulletje gooide ineens zijn hoogste score in de leg en gooide daarmee ook gelijk uit (80). “Jatten” noemen we dat in de dartsport.

Met 4-0 op het scorebord, wilde Michel ons alvast laten tekenen voor een 5-4 overwinning, maar daar trapten de mannen van Beware niet in, die even wat extra puntjes wilden sprokkelen.
En die punten kwamen er, want er werd met 8-1 gewonnen. Alleen de 1e koppel werd verdiend verloren met 0-3. Daarna was het uit met de pret en viel Rataplan van zijn voetstuk in de kast!
Henk had voor de zekerheid zijn telefoon al uitgezet, dus die kreeg de uitslag pas de volgende dag door.
Alle gekheid, gewoon een leuke avond tegen onze ( vanaf nu ) ex-vrienden, die aan de andere kant van de Mookies gingen zitten mokken.
Volgende keer mogen jullie weer winnen. Mogen wij ook eens een goede avond hebben?
Wat bleek, ze waren nog het meest boos over de gewonnen halve liter door de “sinasman”.  De 3 dorstige bierdrinkers van Beware werden weer op hun wenken bediend.

Ps. Rataplan won trouwens wel de bierronde. Het enige smetje op de avond, naast dat pak slaag van die ene verloren koppelpartij van de gebroeders…

———–

Woensdag 22-1-14

De Schuitjes – Beware

Natuurlijk zijn we het niet meer gewend om korte samenvattingen te lezen van Beware. Het is ook vragen naar de redenen of excuses.
Redenen waren er wel degelijk. Geen zin, geen inspiratie en geen motivatie. Excuses waren er natuurlijk ook wel een beetje zoals: geen tijd.
Beknopt en kort door de bocht? Jawel en geef het beestje maar een naam, zo u wenst. Iedereen heeft wel eens last van een vormdipje, maar niet zoals we die in deze tak van sport kennen.
De vormdip is bij dartteam Beware een bekend probleem, maar de vormdip in de journalistiek kennen we nog niet.
Natuurlijk hoor ik u denken:”  waar lult die gozer over, met zijn journalistiek”? En daar geef ik u inderdaad gelijk in, want deze verslagen staan in geen verhouding tot het schrijven van een verslagje op 1e divisie dartniveau in Delft.

Maar ik doe toch nog maar even een poging voor het 1e verslag..

Na 2x uitstellen konden we eindelijk op 22-1-14  de inhaalwedstrijd spelen tegen de Schuitjes. Weliswaar niet op hun eigen thuislocatie, maar bij ons in de Mookies. Om de verwarring groter te maken speelden zij thuis en wij uit. Makkelijk voor de schrijvende partij, wij dus. Want we moesten wel schrijven, ondanks …nou ja wie het snapt mag het zeggen….Tot overmaat van ramp werd er op TV ook een andere belangrijke wedstrijd afgewerkt, Ajax- Feyenoord ( beker).
Niet al te lekker vooral de Ajaxieden en Feyenoorders in beide gelederen.
1 oog op het dartbord en 1 naar de TV. Lekker gefocust werden de potjes afgewerkt. NOT!
Niet om in excuses te vervallen, maar de eerste singelwedstrijden liepen beroerd.

Bulletje kreeg met 3-1 op de broek van Sven. Barnee kon nooit zijn niveau halen van de week ervoor en kreeg slaag met 3-0 van Marco. Fillie stal 2 legs en dacht de 3e ook te pakken, toen Dennis op tijd wakker werd en alsnog met 3-2 won.
Alleen Robin Hood bleef op niveau en won netjes met 0-3.

In de koppels leek het nog spannend te worden, toen Barnee en Bulletje nog ff los gingen en wonnen met 0-3. Fillie en Robin hadden de partij ervoor al op de broek gehad met 3-0 en konden gelukkig ook hun potje pakken in de 2e koppel (2-3).

Barnee en Bulletje wilden voor een verrassing zorgen en dat gebeurde ook bijna, door Dennis en Marco een paar mooie finishes te laten zien.
Maar die werden boos en lieten onze mannen in de beslissende leg alle hoeken zien. Waar dat laatste vandaan kwam was duidelijk, Ajax scoorde de 3-1 en de wedstrijd in Amsterdam was gespeeld. Dit gooide olie op het vuur van de 010 mannen, die hiermee onze 020 mannen beduusd achterlieten.
Maar niets was minder waar, want hun cluppie won de beker en was het een win-win situatie.

De teamgame werd samen met de biergame gespeeld en waren onze gasten ook de betere. Met 6-3 op de broek van de Schuitjes. Dat hakte er wel in.

Maar dat nam niet weg, dat de mannen van Beware weer als laatste de tent verlieten. Drank en gesprekken zonder inhoud verzachten het verlies..

———-

Woensdag 16-1-14

Beware – Procoatings Arrows

Geen slecht resultaat werd er gisterenavond behaald tegen de Procoatings arrows ( lastige teamnaam trouwens).
Met 6-3 werd er in het sportcafe de Mookies van dit voor ons relatief onbekende team gewonnen. Met een aantal goede darters in de gelederen, mogen we wel zeggen.

Martin vergiste zich in Ron (1-3) en Nico moest alle zeilen bijzetten tegen Adrianus, maar won alsnog met 3-2.
Erwin won zijn partij met 3-0 van Marcel en Rob verloor de strijd (voornamelijk tegen zichzelf) van Jan W.

De koppels gingen niet verkeerd en ook de teamgame werd verdiend binnengehaald. Zo sprokkelt Beware lekker zijn puntjes binnen, werd de 4e achtereenvolgende overwinning op rij binnen gehaald en blijft lekker op gepaste afstand van de “hardlopers” bovenin.

———–

Donderdag 9-1-14

Da’s Vlouw – Beware

Beware is zijn 1e wedstrijd van 2014 goed begonnen tegen da’s Vlouw.
De tot nu toe goed presterende tegenstanders, werden gisteren weer even op aarde gezet en moesten een aardige gifbeker leegdrinken. Tot en met de singels was het allemaal nog leuk. Maar toen er 1-4 voor Beware op het scorebord stond, begonnen de mannen alle registers open te trekken en de gezichten toch ietwat gespannen te staan.
Er werd flink gedold, in de hoop dat Beware zijn concentratie zou verliezen. Beware deed lekker mee, maar vergat zijn taken niet en dat was punten pakken!
Iets wat de tegenstander wel een beetje vergat vanavond. Natuurlijk was het gezellig en natuurlijk was het ff slikken toen het 2-7 stond, maar met een gekregen rondje van Beware was alles weer vergeten.
Na de wedstrijd stonden de mannen weer vanouds te knallen onder elkaar en lukte alles! Klinkt bekend, dat gebeurt ons ook altijd

———-

Maandag 23-12-13

Rataplan – Beware ( beker tussenronde 3)

Tja, wat had je gezegd wanneer je uitgeschakeld was in de tussenronde van de beker? Welke ronde? Heb je het dan gehaald tot de 2,5e ronde?
Maar goed dat we dan gisterenavond met 3-6 wonnen van Rataplan.
Een rare avond voor onze teams, maar wel blij dat we het samen met de mannen van Michel A. hebben kunnen regelen. Een zeer relaxte dartavond, zo vlak voor de kerstdagen. Ach, we zijn weer een halve ronde verder.
Iedereen fijne kerstdagen toegewenst!!

———-

Woensdag 18-12-13

Beware – Klerelijers

Beware heeft gisterenavond met 6-3 gewonnen van de Klerenlijers. Na een tussenstand van 2-2, werd er weinig meer weg gegeven in de koppels. Zelfs in de teamgame bleven de mannen goed gooien. Altijd een ontspannen sfeer en een leuke avond tegen Carlo en zijn mannen.
Bijzonderheden: Robert meldde zich op het laatste moment af en werd als weggooier van de week bestempeld! Geluk voor Beware was dat zijn vervanger Nico eindelijk weer eens een topavond had en alles raakte, wat hij moest raken.

De volgende wedstrijd is een tussenronde voor de beker, tegen Rataplan. Maandag 23 december zou er gespeeld kunnen worden. Beware is aanwezig. Rataplan ook? Of zijn deze mannen dan al druk met de kerstvoorbereidingen?

————-

Woensdag 11-12-13

Kantoor Mutsen – Beware

Gisterenavond hebben we een 3-6 overwinning geboekt tegen de mannen van de Kantoor Mutsen. De enige wedstrijd in café de Vlouw, dus lekker rustig. Echt ontspannen was er niet bij, omdat de mannen ook constant de wedstrijd tussen AC Milan en Ajax aan het volgen waren.
Het dartniveau was dan ook niet om over naar huis te schrijven. Alleen Maarten van de tegenstanders en onze Martin ieten af en toe een prima niveau zien!
Al met al een nette overwinning. Het enige smetje op de avond was dat onze afwezige Erwin zijn whatsapp het niet deed….

————–

Woensdag 27-11-13

Beware – Karafles

Gisterenavond heeft Beware een dikke nederlaag geleden in de Mookies van Karafles. Met een 3-1 voorsprong werd er begonnen aan de koppels. Het spelletje waar we dit seizoen de meeste punten pakten. Helaas ging dat gisterenavond even niet op en werden vele cruciale dubbels gemist. Geflatteerde uitslag van 3-6? Ja, toch wel een beetje. Bij de tegenstanders lukte ineens alles en kon de lol natuurlijk niet op. Logisch, maar de schuld zoeken we toch echt bij onszelf hoor!

—————–

Woensdag 20-11-13

3 Getallenclub – Beware

Je zou verwachten dat Beware vertrouwen getankt had, na de vorige wedstrijd tegen Flying High. Er werd 5-4 gewonnen en een aantal spelers begonnen weer een beetje hun vorm terug te vinden. Dat vertrouwen was er vandaag wederom weer niet bij iedereen, hoewel?

In ieder geval mocht de captain van onze tegenstander van vandaag ( Lucien) de loting verrichten voor de onze mannen. Eindelijk een keer geen Barnee op de 1e plek en was het de beurt aan onze topper Robin Hood. Normaliter ook geen favoriete plek voor hem om te beginnen, gezien hij wel even een flinke warming-up nodig heeft. Maar hij speelde vanavond tegen Marco, die niet echt zijn avond had. Marco vroeg aan het begin van de avond aan Barnee, tegen wie zij ( wij dus ) moesten spelen. Dat werd al een hilariteit op zich, maar later meer van Marco..
In ieder geval was hij in zijn singel zo klaar met spelen. Robin Hood was los en gunde Marco geen leg. Op zich vreemd,  gezien Marco normaal een geweldige pijl kan gooien.
Maar later in het verslag zal dus blijken, waar dat aan ligt (0-3).

Barnee leek terug te komen uit zijn “dippie”. Maar na het zien van zijn partij tegen captain Lucien, bleek daar niks meer van. Lucien gooide in de 1e leg nog een redelijke pot, maar daarna was het voor beide heren een drama. Laat staan hoe het moet zijn geweest voor schrijver Benjamin, die wortel stond te schieten aan het bord. Na de 2-0 achterstand, leek Barnee zich op te richten en na 300 pijlen een finish te vinden. Ternauwernood, want Lucien kwam “rap” dichterbij (…) met een gemiddelde van 26.
Toen er in de 4e leg wederom een voorsprong was opgebouwd van ongeveer 200 punten, bleek zijn fameuze wapen hem wederom in de steek te laten.
Na 35 beurten nog geen dubbel 2 en was het Lucien die uiteindelijk gefeliciteerd mocht worden.
Een “kleine” frustratie gierde door de aderen, maar kon Barnee zich gelukkig snel herpakken met een heerlijk glas Spa blauw (3-1)…dus…

Bulletje deed mee aan een potje “speeddarten” tegen Benjamin. Hij kon prima mee komen, maar dan alleen op conditie. Qua scores ging het de 1e en de 3e leg best wel goed, was het niet dat Benjamin 2x een geweldige finish in huis had. In de 2e leg stond Benjamin zo te knallen naar een 14 darter, die hij uiteindelijk op een haar na miste.
In die betreffende leg hield Bulletje het al voor gezien, maar kon zich herpakken in de 3e leg, waar hij met 3 tonnetjes, nog tekort kwam om te mogen finishen. Geen schande om dan te verliezen van deze uitstekende darter (3-0)!

Big Matchstick maakte zich zorgen om zijn partij. Ook hij moet uit een dal zien te komen en moet heel ver terug kijken voor zijn laatste gewonnen partij. De onzekerheid was dan ook nog flink terug te zien in de 1e leg tegen Jaco, waar de scores ver onder de maat waren.
Maar nadat hij zijn kans op de 1-1 benut had, werden zijn scores ook flink beter en gaf Jaco het nakijken. Met ruime voorsprong mocht hij zijn partij binnenhalen en dat gebeurde ook prima. BM liet weer zien dat het wel goed gaat komen (1-3)!

Dus met een 2-2 naar de koppels.
BM wilde gelijk maar door, omdat hij nu toch warm was. Barnee zou hem daarmee moeten helpen en ging dat eigenlijk best goed. Onze mannen gaven meer dan uitstekend partij tegen Jaco en Benjamin. De 1e leg was nog voor de tegenstanders, maar daarna waren het onze mannen die de legs in handen hadden. Met hoge scores knalden ze er op los. Barnee bijna 2x 180 achter elkaar ( laatste pijl bouncer) waarna ook de gelijkmaker aangetekend werd. Ook in de leg erna minimaal 200 punten voorsprong om te finishen, maar dat vergaten onze mannen. Die achterstand gaf direct een nekslag en de motivatie leek verdwenen. Uiteindelijk werd er verloren met 3-1.

Robin en Bulletje deden het beter tegen Marco en Lucien en wonnen redelijk makkelijk met 0-3. Dus wisselen en de kans aan Barnee en BM om hun vorige partij goed te maken. Dat gebeurde dan ook, maar er zat nog wel een leuke anekdote in die partij.
Barnee maakte de 0-2 in die partij ( tegen Marco en Lucien ) en Marco feliciteerde Barnee al met de overwinning. Verbazing alom en Barnee moest hem vertellen dat de wedstrijd nog niet gedaan was. Je had het verwarde gezicht en de daarbij behorende tekst van Marco moeten horen: “Oh, nou prettige laatste dan”!
Toen kwam Barnee helemaal niet meer bij! Met andere woorden, “nog 1 leg en dan is het 0-3 en dan kan ik je alsnog feliciteren…!”
Zijn teamgenoten denken dat hij die avond had zitten snuiven, want anders zijn deze reacties niet te verklaren…
Barnee en BM wonnen inderdaad met 3-0 en de laatste koppel zou spannend worden.

Hier eigenlijk een kopie van de partij van BM/ Barnee tegen Benjamin/ Jaco.
Ook hier werd de 1e leg verloren en daarna werd de partij in handen genomen door Robin en Bulletje. Ook gelijk komen, om daarna vele pijlen te missen op de 1-2 voorsprong. Dat gebeurde dus ook niet en ook hier was de wedstrijd gedaan, omdat het geloof ontbrak ( 3-1).

In de teamgame werd halverwege de partij een voorsprong van 150 punten weg gegeven, waarna het er naar uit zag dat de tegenstanders er alsnog met de overwinning vandoor gingen. Ze kregen ook een paar mooie kansen, die vakkundig om zeep werden geholpen. Bulletje gooide daarna 50 uit met zijn laatste pijl, zodat er een kleine overwinningskreet door de Mookies galmde.
Tja, winnen van deze goede tegenstander en tevens ongeslagen koploper, gebeurd niet veel bij Beware.

We blijven ook een niet te onderschatten team. Gelukkig maar…
En als er eens een dag komt dat iedereen zijn niveau haalt, dan gaan er helemaal rare dingen gebeuren. Maar dat zal dan gebeuren, wanneer Pasen en Pinksteren op 1 dag vallen 😉

Woensdag 27-11 thuis tegen Karafles

—————-

Vrijdag 13-11-13

Beware – Flying High

Hierbij nog even een korte samenvatting van de wedstrijd tegen Flying High:

Hieronder de uitslagen:

Nico Ruskauff (1992) 3 1 Wouter Wensveen (3942)
Erwin v Wingerde (3125) 2 3 Maarten Bolleboom (3782)
Rob Smink (3642) 0 3 Bob vd Horst (2486)
Martin Lamers (2621) 3 0 Dinand Wijnans (3214)

Via de koppels werd vroegtijdig de overwinning binnengehaald:

Martin / Erwin : 3-0 en 3-1 winst

Nico / Rob: 3-0 winst en 1-3 verlies

De teamgame en biergame werden helaas weer weg gegeven.

Excuses voor dit late- en korte verslag.
Een prima resultaat tegen een goede tegenstander. Belangrijk was dat er weer een aantal mannen hun niveau weer begonnen te halen. Nog niet top, maar de weg omhoog is ingezet. Nu vasthouden.

————–

Vrijdag 6-11-13

Beware – Bull Beatles

Natuurlijk zou er een zware bekerwedstrijd volgen tegen het team van Sabith. De ambities van deze mannen uit 2A moge duidelijk zijn, aan bij het zien van de spelers in zijn team. Allen een aardige reputatie opgebouwd met darten en die uitstraling was er ook wel een beetje bij de mannen.
Beware draait moeizaam als collectief en straalt dat ook wel een beetje uit.
Natuurlijk doen we hiermee Robin Hood tekort, want hij is op dit moment de dragende speler van Beware.
In de koppels worden de meeste punten behaald en met een gemiddelde van 5 punten, uiteindelijk niet heel slecht. Maar we hebben pas 4 wedstrijden erop zitten en moeten we elke wedstrijd alles uit de kast toveren om bij te blijven.

Een goede graadmeter tegen Bull Beatles, om te kijken of we tegen een aanstaand promovendus, wat tegengas kunnen geven.
Eigenlijk de wereld op zijn kop, want zij zullen wellicht hetzelfde gedacht hebben tegen ons.
Maar na Barnee zijn partij tegen Willem, werd al snel duidelijk dat Barnee in een flinke vormdip zit. Niks ten nadele van de andere captain, maar een beetje tegengas had wel gemogen. Een enkele leg mocht gepakt worden, maar dat was meer omdat Willem zijn scores terugliepen. Het werd 1-3.

Bij Big Matchstick liep het in de eerste leg nog een beetje en kwam hij verdiend op voorsprong. Maar Dragan begon steeds beter te gooien. BM kwam er op een gegeven moment niet meer aan te pas. Dragan gooide ondertussen al veel beter bij zijn nieuwe team, als dat hij jaren ervoor bij de Baboons II gedaan heeft. Het werd hier ook een 1-3 verliespartij.
Alle hoop gevestigd op Robin Hood tegen Peter K.
Robin deed uiteindelijk weinig fout, behalve vergeten hier en daar te finishen. Heel sneaky pakte Peter dan ook nog 2 legs af, maar uiteindelijk won Robin terecht met 3-2.

De verrassing van de avond was eigenlijk Bulletje. Met John als tegenstander ( winnaar topcompetitiespeler divisie 2 van 2013-2014) ga je het in ieder geval niet makkelijk krijgen, maar dat was vanavond andersom ook niet. Bulletje hield de druk er flink op en de mannen waren aan elkaar gewaagd.
Maar Bulletje pakte elke kans die hij kreeg en dan ook door goede scores te gooien. Zelf verdient dus. Het had zelfs 3-1 moeten worden, maar dat was de enige keer dat Bulletje even vergat te finishen. In de laatste lag startte hij super en John kon niet bij blijven. Dit was 1 van de beste partijen die we van Bulletje gezien hebben in de afgelopen jaren (3-2)!

Maar daarna was het over met de pret en Beware stelde teleur in de tactics. In elke partij achter de feiten aan, zodat er terecht verloren werd met 2-5 van een goed team, die Sabith helemaal niet nodig hadden vanavond.
We wensen deze mannen succes verder en hopen dat wij ook weer eens collectief gaan knallen.

13-11-13 zouden we dat moeten laten zien tegen Fying High, wat ook een goed team is. Hopelijk is Robin Hood weer beter, want dat scheelt bij ons (op dit moment)ook een flinke slok op een borrel.

————-

Vrijdag 1-11-13

SOA – Beware

Het begon erop te lijken dat er voorlopig geen speeldatum gevonden zou kunnen worden voor de uitgestelde wedstrijd tegen SOA.
Mede doordat de Schuitjes hun wedstrijd af moesten zeggen tegen ons, kreeg Barnee de ingeving om wellicht die zelfde week te spelen tegen SOA.
Echter moesten de mannen wel zin hebben om 2x te spelen, maar dat was gelukkig geen probleem voor de mannen van Gert-Jan. Net op tijd, want de DID begon zich er ook al mee te bemoeien. Regels zijn regels namelijk.
Voor SOA is op hun eigen avond spelen in café Friends geen probleem. De vrijdag is voor ons eigenlijk ook een lekkere avond. Het kan dan lekker laat worden en een enkel biertje zal genuttigd worden. De zeldzame keren dat we moesten uitstellen, komt eigenlijk meestal door verjaardagen en of de vrouwen, die ineens wat te doen hebben 😉 Zo ook bijvoorbeeld a.s woensdag 6-11 voor de beker. Fillie mag gewoon zijn vaste dartavond opgeven voor een avondje bios van Patries. We vermoeden dat ze gedreigd heeft met een vermindering van het aantal sexuren, wanneer hij niet akkoord zou gaan. En dat is zijn zwakke punt, dus afmelden maar 😉

Jammer dat ook Bulletje zijn trainingsavond niet wilde opgeven, ondanks dat hij al weken als een invalide rondloopt. Maar dat terzijde, want Bulletje kwam aan het eind van onze dartwedstrijd alsnog langs en dat was een leuke verrassing.
Het spelletje dobbelen aan de bar bij Delfia duurde hem te lang en de mannen van Beware zaten hem ook nog te stalken via de app. Dit of hij nog wel belangstelling had over het verloop van de wedstrijd van zijn dartmaten.

Maar belangstelling of niet, het was toch allemaal niet om over naar huis te schrijven.
In de singels hadden 3 van de 4 mannen weinig in te brengen en konden hun normale niveau bij lange na niet halen.
Barnee, Fillie en BM gingen er met 0-3 af en was er weinig aan af te dingen. Alleen Robin speelde een puike partij tegen Wouter. Beide heren speelden op een prima niveau en werd nog een aardige triller. Wouter had zijn zenuwen het minst onder controle en verzaakte in de beslissende leg. Maar goed ook, want ander stond er een 4-0 op het scorebord. Nu was er nog hoop voor de koppelpartijen.

Alleen de ambitie van Barnee en BM werd direct de grond in gestampt door Patrick en Michel. Niet omdat zij nu zo geweldig speelden, maar vooral de scores en de afwerkingen van onze mannen dramatisch waren.
Robin en Fillie deden het beter tegen Gert-Jan en Wouter en wonnen 3-0.
Voor BM en Barnee het sein om nu maar eens wakker te worden, wat dan ook uitstekend lukte. Eindelijk op een goed niveau darten en de afwerkingen liepen ook, zodat het nog spannend werd voor de laatste koppel van Fillie en Robin.

Hier streden de koppels tot het eind en de 5e leg moest beslissing brengen. Daarin mochten beide koppels finishen, maar wist SOA de overwinning veilig te stellen (5-3).
Dus hoefden we niet al teveel van de teamgame te verwachten, want die geven we al weken achter elkaar weg. Nu liepen we een beetje achter de feiten aan en dan zal je net zien dat je wel wint! Ongelofelijk!  Met een f..ing D3 finish, pakte Robin de teamgame voor ons en deed hij hetzelfde kunstje in de biergame!
Ook zorgde hij voor de dorstige teamleden en haalde hij de halve liter binnen. Dank daarvoor.

5-4 verliezen van SOA. Een 8-1 zou niet ondenkbaar zijn geweest, wanneer je het tot aan de 4-1  zat te volgen.
De koppels leveren ondertussen meer punten op dan de singels!

Woensdag 6-11 thuis tegen Sabith en kornuiten van de Bull Beatles uit 2A.

Een nieuw “bij elkaar geraapt” team met een paar prima darters in de gelederen. Met een gemiddelde van 8.17 uit 6 wedstrijden, doen ze het “redelijk” en kun je je nu al afvragen wanneer ze kampioen worden.

Beware kan aan de bak.

————–

Woensdag 23-10-13

Beware –Altijd gezelligheid

Dat de verslaggever niet altijd zin en tijd heeft om een verslag te schrijven, moge duidelijk zijn. Gelukkig is de zin om te darten er niet minder om, maar er zijn nu eenmaal geen liefhebbers te vinden bij Beware, om een stukje te schrijven.
Op Facebook zijn de mannen wel actief, maar daar zien we alleen maar onzin langskomen. Daarnaast hoef je meer als 10 woorden per statusbericht niet verwachten van de mannen. Ja ze zijn goed in het versturen van vuile vieze gore filmpjes via de app. Domme reacties plaatsen en je FB volstorten met reclame, omdat ze de illusie hebben om wat te winnen. Je weet wel, bijvoorbeeld zo’n domme kinderstep die je dan honderd keer moet verwijderen van je pagina. Koop dat ding gewoon in de winkel of kijk opa en oma een keer lief aan!

Enfin, we dwalen af want er moest dus gedart worden tegen Dart Gezelligheid en het wordt er zo niet gezelliger op 😉
Gewoon een leuke avond tegen een relaxt team uit café Altijd gezelligheid.
De mannen ( en vrouw ) van Tim G. waren alvast een paar pijltjes aan het gooien, toen wij net binnen kwamen. Tim zat natuurlijk aan de bar, die toch wist dat hij reserve was. Alleen wist Marcel dat niet en had het wedstrijdformulier al ingevuld. Niet wetende dat Wendoline ook mee zou spelen. En meespelen zou ze want en 1 speler uit ons team zal het waarschijnlijk niet meer vergeten.
Maar BM mocht als 2e spelen en zag zijn broer het redelijk lastig hebben tegen Pim. Een partij die eigenlijk gelijk opging en waarvan we niet bij voorbaat konden zeggen wie er zou gaan winnen. Beide mannen stonden de tripples te raken, gevolgd door enkele slechte beurten en slechte finishes. Vooral in de bepalende leg werd Pim de slemiel, door minimaal 6 pijlen op de overwinning te missen. Zelfs geen lullige finish van D8, dus profiteerde Robin Hood hiervan. Maar om nou te zeggen overtuigend? Nee, maar winnen is winnen (3-2).

Maak je dan maar klaar voor Big matchstick, die de wedstrijd van zijn leven ging spelen tegen Wendoline. Zonder spanning en met genoeg respect ging BM de wedstrijd in tegen zijn vrouwelijke tegenstandster. Dus leek hij met gemak uit te lopen naar een overwinning. Maar de ergernis begon toe te nemen, naar mate hij steeds mindere scores begon te gooien en de tegenstandster de druk begon op te voeren. Natuurlijk vroeg BM zichzelf ook af hoe Wendoline de tripples kon raken, met haar vreemde speelstijl. Maar dan ben je veels teveel met je tegenstander bezig ipv jezelf. Waarschijnlijk was dat het probleem ook niet en houd BM van 3-2 partijen. Zelfs Bulletje voorspelde het al in een eerder stadium van de partij, zoveel vertrouwen had hij in zijn dartmaat. En bij het zien van de 2-2 wisten ook dat het snel gebeurd kon zijn. BM ging eigenlijk nog minder gooien en hoewel Wendoline ook niet zonder spanning gooide, pakte ze wel de overwinning (2-3).
Natuurlijk werd BM daar niet al teveel over gepest, je kent ons 😉

“Een trainingskampje zou geen overbodige luxe zijn”, zo moet Fillie gedacht hebben na vorige week. Nee, het was niet best en dat zal hij niet ontkennen. Het verslag zal hij ongetwijfeld niet gelezen hebben, maar daar is begrip voor. En of hij daadwerkelijk een trainingskamp gehad heeft, valt nog te bezien. De kans is groter dat hij zijn pijlen niet meer aangeraakt heeft de afgelopen week.
Des te leuker is het dan voor de schrijver om te vermelden, dat hij zich vandaag prima herstelde tegen Dennis. Natuurlijk was Dennis niet de allerbeste darter, maar dat doet bij ons niet te zake. De mannen van Beware gooien toch meestal tegen zichzelf en niet tegen een tegenstander. Ze lijken liever op het oefenbord te gooien, dan op het wedstrijdbord.
Vandaag gooide Fillie echt een stabiele partij. De scores fluctueerde niet teveel en zijn finishes waren uitstekend. Het zelfvertrouwen groeide weer en je zag geen geforceerde ontspanning op zijn gezicht. Dus ook geen mopperen en dubbels die op het ijzertje na gemist werden. Binnen een mum van tijd stond Fillie op 3-0 en de voorsprong tegen Dart Gezelligheid was weer aangetekend (2-1). Top Fillie!

Bulletje ziet het allemaal wel. Dit ondanks hij nog de enige is zonder een overwinning in de competitie. Illusies over het wel of niet lopen in Preston waren er toch niet, want Bulletje zorgt ervoor dicht bij de bar te zitten. Hij woont trouwens in Nederland ( NL= Niet Lopen ).Maar nu even wel lopen. Naar het bord en terug. Tegen Marcel voor de wedstrijd.
Ook voor Bulletje geen gepuf, gesteun of windkracht 6, welke hij veroorzaakt met het schudden van zijn hoofd. Dat betekende een lekkere pot voor hem. Gewoon je ding doen, handje geven en zitten.
Nou zo eenvoudig ging het nu ook weer niet, maar Bulletje won wel met 3-0. Redelijke scores en met zijn finishes had hij weinig moeite. Hij had zijn tegenstander nog niet bedankt, of de “nul procent” kwam alweer ter sprake. Gelukkig gaat Beware hier creatief mee om. Omdat iedereen van de nul procent af was, ging het nu om wie er voor 15 november van een vrouw verloren had….Mocht er in de komende wedstrijden nog een kandidaat zijn, dan gaan ze erom bullen 😉
Natuurlijk kijkt iedereen nu even op de competitiesite, om te kijken of er nog vrouwen meedoen bij onze komende tegenstanders 😉

Bulletje en BM deden het prima in de koppels en wisten beide partijen te winnen.
Robin Hood en Fillie verloren de laatste, maar toen was de overwinning al binnen en stond het op dat moment 6-2.

Zoals we gewend zijn verliezen we dan nog even de teamgame, maar lijkt het erop dat we vorderingen maken.
Nu geen 467 punten voorsprong, maar 220 punten. Hierbij benoemen we dan nog een enigszins positief puntje aan de steeds weggegeven teamgames.
Het mocht allemaal en niks moest. Ja, er moest een biertje gedronken worden, dus werd de 3e helft uitstekend benut.

Donderdag 31-10-13 tegen onze oude bekenden van De Schuitjes, die zich ondertussen versterkt hebben met Marco S. en zullen nu wel een nog lastigere tegenstander worden. De laatste onderlinge wedstrijden dateren alweer uit seizoen 2009-2010 waarin we 2x met 5-4 wonnen, maar uiteindelijk toch een plaats onder hen eindigden in de stand.
Het wordt donderdag 31-10-13  in ieder geval weer een gezellige avond in café de Vlouw. Ze zijn trouwens ook steeds flink aan het verhuizen van locatie….

———-

Woensdag 9-10-13

Beware – BED

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Een mooie uitspraak welke vooral van toepassing is op onze tegenstander van vanavond. De oude bekenden van BED mogen weer een jaartje in onze poule meedoen. Tevens mochten ze aan ons laten zien, of het niveauverschil tussen de poules van onze divisies ( 1A en 1B) van vorig seizoen, nu echt zoveel klassenverschil had. Want daar werd al een aantal keren over gesproken in FB- en gastenboek berichtjes door de beruchte John v W.

Beware bleef nuchter en stoïcijns, want we kennen onze plek en dat is al 2 seizoenen ( tot eigen verrassing ) de 3e plaats. Altijd prettig om geen ambities te hebben en kijken waar het schip strand.
We weten natuurlijk dat BED meer talent in huis heeft, maar dan voornamelijk zonder John erbij. Zijn grote mond is dan ook enigszins te verklaren, omdat hij met deze talentjes mee mag darten en dan flink wat partijen weet te winnen. Of hij de kar weet te trekken, wanneer hij alleen zou spelen met de Kameleon ( met alle respect ), is nog maar de vraag. Dus werd het vuurtje al flink opgestookt toen de beide teams wisten dat ze bij elkaar in de poule zouden zitten. Overigens een niet misselijke poule met heel wat sterke teams.

Na een ( schijnbaar ) hartelijk onthaal van de tegenstanders, stonden alle koppies geforceerd ontspannen. Een tegenstrijdige uitspraak, maar zo nagemaakt zag het er wel uit. Even een praatje pot, met in het achterhoofd de wedstrijd. Gelijk naar het dartbord en knallen met de pijlen.
Voor Beware was het allemaal maar een leuk psychologisch spel, maar vergat toch bijna het doel van deze avond en dat was om de partij te winnen.

Er moest dan ook nog even geloot worden, want zo speelt Beware al 2 seizoenen zijn wedstrijden. Kaartjes trekken, om te kijken op welke plek je mag beginnen.
En zo mocht capitano Barnee weer als 1e aan de wedstrijd beginnen tegen Mike.
En of Mike nu een mindere dag heeft of niet, Barnee moest toch aan de bak en was het de vraag of hij zijn niveau van afgelopen weken zou halen. Nou dat deed hij maar in 1 leg en dat was duidelijk te weinig.
Natuurlijk bleef hij steeds in de buurt van Mike, die wellicht voor zijn doen ook een mindere partij gooide. En natuurlijk had Barnee de 2-1 voorsprong moeten pakken, toen hij 9 pijlen miste op een dubbel. Maar dat gebeurde niet en de spastische pijlen vlogen weer door de lucht en verloor Barnee terecht met 1-3. Strak van de spanning wellicht? In ieder geval tot hilariteit van Fillie, zodat Barnee blij was om hem met een lach op zijn gezicht te zien! De rest van de avond viel er voor Fillie namelijk niet veel meer te lachen.

Want met dit ezelsbruggetje konden we direct over naar de partij van Fillie en heeft u al een tipje van de sluier meegekregen over het eindresultaat van die singelpartij, welke hij moest afwerken tegen Harry. Niet de eenvoudigste opgave voor Fillie. Dat was wel duidelijk, maar er werd werkelijk geen pijl goed geraakt tijdens zijn partij. In de warming up raakte hij alles. Van tripple 20 tot elke finish die hij maar moest gooien. Hij kreeg hiervoor ook het respect en keken Robin Hood en Barnee elkaar al aan van:” zou hij nu echt de knop hebben omgezet”?  Maar helaas, die knop stond nog steeds in stressmodus toen hij voor het eggie moest gaan spelen. Kansloos ten onder tegen Harry, die niet eens zijn beste spel liet zien. Dat hoefde ook niet ( 0-3).

Dus de man zonder café, maar wel op de “zero” procent, mocht het dan gaan proberen tegen een tegenstander die de mannen van Beware op scherp probeert te zetten. Daarmee tot nu toe het tegenovergestelde en gewenste weet te bereiken, want John stond al 0-2 voor. Mr Zero alias Bulletje kon hier verandering in brengen, wat hem in de eerste leg ook lukte. Goede pijlen en strakke finish, waar John geen antwoord op had. Maar op de 1 of andere manier wist John hem uit de partij te lullen. Dolletjes en blijven ouwehoeren. Daar is hij beter in  als darten, dat weten we. Maar Bulletje zijn niveau werd er niet beter op. De kansen die hij kreeg werden dan ook verder ook gemist en zag je John de partij naar zich toe trekken en uiteindelijk ook winnen. Met 1-3 verloor Bulletje en hielp John aan 1 van zijn zeldzame overwinningen. Ach, Bulletje heeft altijd een zwak gehad voor de minder bedeelden..;-)

Het werd dus tijd voor Robin Hood om orde op zaken te stellen. Dat moest dan wel gebeuren tegen een betere kopie van John, namelijk tegen Bjorn.
Bjorn is natuurlijk de betere darter in de familie, maar heeft dit talent vast van de melkboer gekregen en niet van zijn vader. Ik denk in de tijd dat de SRV-man nog door de straat reed en het geld even op was bij zijn moeder. Vorige week liepen de scores uitstekend bij Robin en zijn dubbels des te minder. Het was zaak om die 2 wat meer in balans te krijgen, wat dan ook gebeurde. Goede scores, maar vooral ook goede finishes.
Na een 2-0 voorsprong dacht Robin waarschijnlijk dat het wel klaar zou zijn, maar toen ging Bjorn ff lekker los. Binnen een mum van tijd stond het 2-2 en werd het tijd voor Robin om weer wakker te worden. Tandje bij en dat gebeurde ook. Direct een 140 en een ton achter elkaar, zodat de motivatie bij Bjorn direct weg was en ook niet meer kon antwoorden. Een prima overwinning voor Robin, die hiermee zijn nul procent wegwerkte.

Met 1-3 werd de schade beperkt gehouden na de singels.

Een beetje jammer was het wel dat Barnee en Bulletje een uitstekende partij tegen Mike en John niet wisten af te maken. Vooral in deze partij hadden we de punten moeten binnenhalen en waren er vele kansen om bij 3-1 de handen te schudden. Dat gebeurde niet en werd het 2-2, waarna er nog een dubbel 13 werd gemist op de overwinning. Helaas pindakaas.
We kunnen niet spreken van dezelfde wedstrijd van Robin en Fillie tegen Harry en Bjorn. Onze tegenstanders stonden lekker te knallen. Robin kon ook nog wel mee, maar Fillie had gehoopt op een herstel in deze koppel. Dit tot groot verdriet van BM, die gehoopt had zijn plaats in te kunnen nemen.

Want ook in deze partij werd het spel van Fillie er helaas niet beter op. Hij werd steeds bozer op zichzelf en kwam daarom helemaal niet meer aan en normale pijl toe. De tripple 20 werd op de baan ernaast wel aan bonken gegooid, maar dat zijn we ondertussen gewend. De partij werd verloren met 0-3 en daarmee was de overwinning van BED al snel een feit ( 1-5).
Zoals we eerder op onze Facebook pagina vertelden, hadden de tegenstanders nog wel zin in een dikkere overwinning en de daarbij behorende vernedering. Dit ondanks dat de wedstrijd was beslist. Laat u daarbij niet misleiden dat John het weer mooi verwoordde met een stilzwijgende afspraak over een 4-5 wedstrijd en dat ze dus gas terug namen. Niks was minder waar en BED ging er nog even voor en hadden ze allemaal een gemene glimlach op het gezicht.

Fillie besloot uiteindelijk zelf om te wisselen en hoopte dat BM het een stuk beter zou gaan doen. Want BED besloot tactisch te blijven staan, maar had niet gerekend op die wissel. John en Mike gingen er dan ook flink af tegen de gebroeders, die tot op het bot gemotiveerd waren (3-0).
Wat ook Barnee en Bulletje motiveerden om Harry en Bjorn te grazen te nemen. Geen eenvoudige klus, gezien die etters elke beurt wel een tripple gooiden. Maar Barnee en Bulletje bleven bij, liepen licht achter de feiten aan, maar pakten hun kansen direct. Een uitstekende overwinning van 3-1. Hiermee verrasten ze niet alleen zichzelf en de rest van Beware, maar ook de tegenstanders. Die hadden echt niet op een verliespartij gerekend.

Dit extra puntje kon zelfs leiden tot de slagroom op de taart. Raar om te horen, wanneer de wedstrijd al verloren is natuurlijk. Maar er was weer genoeg energie voor de teamgame , die door beide teams op een lekker niveau werd gespeeld. Carlo ( Klerelijers) de schrijver en supporter van vanavond, stond zichtbaar te genieten en te lachen van alle plagerijtjes tijdens de partij. Beware pakte uiteindelijk de 4-5 en de gevierde man was BM, die hiermee Fillie bedankte voor zijn wissel.
We waren dan nog wel zo sportief om de halve liter en de biergame aan de tegenstanders te laten, maar zo zijn wij gewoon.

Alle gekheid op een stokje, er moeten meer van dit soort avonden en tegenstanders komen. Het gehele plaatje is om te gieren. Lekker dollen met elkaar en het gaat 10x nergens over. Behalve voor Fillie, want die bleef nog een half uur na de wedstrijd staan oefenen. Uiteindelijk konden we hem overhalen om weer bij de tafel te gaan zitten, waar we weer een glimlach op zijn gezicht zagen. Welkom terug Fillie!

Just another day at the Mookies…

Volgende week vrijdag 18-10-13  tegen SOA.

—————

Woensdag 25-9-13

Rataplan – Beware

Met de “wraak van Rataplan” eindigden we vorige seizoen de wedstrijd tegen onze ouwe bekenden uit de Mookies. Eindelijk werd het harde werken beloond en mocht Beware een keer afdruipen, na de 4-5 verliespartij en werd onze mascotte een keer misbruikt, in plaats van andersom.
Behalve dat het toen een moeizame avond was voor onze mannen, zaten er een paar overeenkomsten in die met de wedstrijd van vanavond.

Want direct de 1e competitiewedstrijd van het seizoen 2013-2014 mocht er weer gestreden worden tegen onze vrienden van Rataplan.
De overeenkomsten zaten hem meer in de staart van de wedstrijd. Ik zal niet teveel verklappen, maar in de staart van de laatste partij werd de overwinning weg gegeven.
Vanavond werd er meer weg gegeven  dan lief is, maar of dat ook een directe nederlaag betekende…? Wederom speelde Ajax ook vanavond, net als in vorige editie. Ajax kreeg toen klop met 3-0 van AZ en had een aardige negatieve invloed op een aantal spelers van ons. Ajax zit in de hoek waar de klappen vallen en dus hielp de wedstrijd tegen Volendam vanavond eigenlijk ook niet.
Maar opvallend genoeg werd deze wedstrijd compleet genegeerd en vonden sommige 020 leden de dartpartij tegen onze “rivalen” belangrijker.
Dat zagen we ook terug in het spel van de mannen.

Fillie zat natuurlijk ouderwets in de rats over zijn nul procent en de daarbij behorende Preston avontuur. Voor de anonieme lezer, wanneer je tot aan Preston Palace ( 15 november ) niks hebt gewonnen en op nul procent staat, moet je een avond lang de mannen voorzien van drank. Dat wil zeggen, lopen, lopen en nog eens lopen…
Fillie zag dat natuurlijk weer niet zitten en heeft stiekem flink wat uren gemaakt in zijn eigen café Zero. De toepasselijke (Preston) naam, bedacht door zijn teammaten.
Dus liet hij tegen Dick zien, dat hij gebrand was op een overwinning. Je zag op sommige momenten dat hij er nog wel aan zat te denken, maar met een paar lekkere finishes ontdeed hij zichzelf van de druk op zijn schouders voor Preston.
Hij won zijn partij met 1-3 en ging heel ontspannen zitten. Terecht..

Er was 1 speler waar Barnee niet echt veel zin in had om tegen te spelen, gewoon omdat hij er eigenlijk altijd van op zijn klote krijgt.  Peter heeft al een tijd last van een blessure (zeg maar een hernia) in zijn nek, wat we natuurlijk klote vinden voor hem. Maar de oude diehard laat zich niet kennen en wil nog graag zijn partijtje spelen en winnen. Aan de andere kant geeft hij trouwens weinig prio meer aan het darten en ligt de nadruk op een gezellig avondje weg met de mannen, net zoals wij eigenlijk. Aan het bord wil je winnen, maar daarna heel snel over tot de gele jongens.

Maar Barnee wist dat hij te pakken was en kreeg dat op de 1 of andere manier ook voor elkaar. Niet omdat nu Peter niet op zijn best stond te gooien, maar ook omdat Barnee zijn tripples goed kon vinden. 1 leg was het ff weg en deed Peter er alles aan om Barnee toch de leg te laten pakken. Maar de laatste leg was een uitstekende leg van Barnee, die de partij met 1-3 won.
“Je moet ze pakken als ze kwetsbaar zijn”, dat hebben we een keer in een film gezien. Nou, dat werkt blijkbaar 😉

Zaak voor de op papier beste speler van Beware, om er 0-3 van te maken tegen John. Robin Hood pakte dan ook goed door en trippelde er op los. Mooie scores tegenover matige scores van John. Het leek wel David tegen Goliath, maar we weten echter hoe dat verhaal eindigde en zo ook vanavond in de Mookies. Met minimaal 200 punten voorsprong in bijna elke leg, wist Robin maar 2 legs binnen te halen. De andere 3 gingen naar John. Gewoon omdat je zag dat Robin een week lang had staan oefenen op de triple 20 en daarbij vergat ook op de dubbels te oefenen. John had niet veel pijlen nodig voor de geboden kansen en won uiteindelijk met 3-2. Stelen of geen stelen, dat is de vraag….?

Dus mocht Big Matchstick zijn Prestonpercentages veilig gaan stellen tegen Michel. Op papier ook niet de makkelijkste om tegen te spelen. Vorig seizoen draaide hij in de 1e helft van de competitie uitstekend mee en had hij weinig of geen verliespartijen. Maar vanavond liep het niet zo geweldig als dat hij vorig seizoen Barnee van het bord smeet. BM stond gewoon relaxt zijn pijltje te gooien en leek geen last van spanning te hebben. Het werd wel een gelijk opgaande partij, waarbij BM het al in een eerdere fase had moeten afronden. Dus was er een beslissende leg nodig, om ff lekker los te gaan voor BM. Die werd in no-time afgerond en behaalde hij een prima overwinning (2-3).

Ondertussen ging het bij Ajax niet best en zou je verwachten dat onze 2 Ajaxieden het zouden aantrekken in de partij. Vooral omdat meer als de helft van het sportcafe zat te verkneukelen op een nederlaag van 020.
Maar de mannen sloten zich goed af van de narigheid op tv en gingen ff lekker los tegen Peter en Dick, die er niet aan te pas kwamen. In no-time stond het 0-3.

Fillie en Robin deden vanavond ook een beetje (erg ) aan Sinterklaas spelen. Wederom een paar legs weggeven, waar Michel en John dankbaar gebruik van wisten te maken. Robin besmette Fillie met zijn virus, dat we nu het “Sinterklaasvirus” gaan noemen.
Maar de volgende 2 partijen werden door beide koppels van Beware gewonnen en kon de overwinning nog uitgebouwd worden naar 7-2.

Maar zoals eerder vernoemd in het verslag, eindigde de wedstrijd op dezelfde manier zoals we die in de vorige editie speelden. Met het verschil dat we nu nog meer punten voorsprong hadden dan in die wedstrijd. Om precies te zijn stonden we 467 punten voor en werd de teamgame binnen gehaald door de tegenpartij, die wederom in een deuk lag. Natuurlijk waren ze blij met deze 3 extra punten, die ze van het Sinterklaasvirus overhielden.
Hoewel de biergame wel normaal gewonnen werd ( BM ), moeten we het virus wel zien uit te bannen, omdat BAD ( ja, u leest het goed ) a.s woensdag staat te wachten en ons een pak op de broek wil geven.
Moeten we dan maar Robin reserve zetten? Lijkt me wel… 😉

In ieder geval realiseren we ons terdege, dat Rataplan vanavond niet op oorlogssterkte was. Want zonder de altijd fanatieke Henk, is het wel een stuk minder ( gezellig ) 😉

Wat betreft BAD, altijd leuk om tegen oude bekenden te spelen, waarvan 1 teamlid ons al meerdere keren zit te narren. We noemen geen namen John, maar zonder al die topspelers om je heen zou je waarschijnlijk een stuk minder praatjes hebben 😉
We verheugen ons in ieder geval net zo om tegen deze mannen te spelen als tegen Rataplan, want het spelletje wordt ook buiten de wedstrijd gespeeld. Geven en nemen, uitdelen en incasseren. Lang leve de lol!!

———–

Woensdag 11-09-13

Beware – Musketiers 1 ( 1e ronde beker )

Eindelijk begint de wintercompetitie 2013-2014.  De zomer duurde toch veel te lang eigenlijk, want de mannen waren al dat oefenen wel een beetje zat aan het worden 😉 Not, vele pijlen kwamen vorige week uit het stof tijdens de oefensessie in café Friends. De pijlen van Bulletje zagen vandaag zelfs voor het eerst het daglicht sinds de laatste wedstrijd tegen de Overlopers ( 14-5-2013 ).

Het was een lange winter die duurde tot ongeveer half juni. Daarna abrupt een uitstekende zomer, met prima temperaturen in Nederland. Een overgang van de temperatuur, waar je “U” tegen zegt. Hetzelfde gold deze week voor de overgang naar de herfst. Zaterdag 7-9-13 nog lekker aan de BBQ en daarna kreeg Bulletje vakantie. Of terwijl, het werd herfst. Bulletje kan eigenlijk niet zo goed tegen de zon, dus boekt hij het liefst in het najaar. Maar omdat hij toch een kleurtje wil hebben, zet hij de zonnebank naar buiten en daarna goed insmeren…. Hij heeft er nu ook een mooie tuin voor, die zojuist is opgeknapt. Tja, Bulletje wilde nu van zijn tuin genieten, anders moet hij tot in mei wachten. En als het tegenzit tot en met juni, want de lente werd dit jaar ook overgeslagen!

En omdat hij nu toch in de belangstelling staat, mocht hij ook aftrappen voor het nieuwe dartseizoen en als 1e beginnen tegen Stefan van de Musketiers I. De 1e bekerronde werd tegen onze oude vrienden geloot, dus zat er wel een 4-5 of een 5-4 aan te komen. Afhankelijk natuurlijk of Anton erbij zou zijn of niet. Hoewel Stefan regelmatig achterom keek, om te kijken of Anton toch stiekem binnenkwam, moest hij toch echt aan de bak tegen Bulletje. De onzekerheid was bij Stefan van zijn gezicht af te lezen. Terecht, want met zo’n onvoorspelbare tegenstander als Bulletje weet je het nooit.
Bulletje pakte dan ook 2x de voorsprong in de wedstrijd en zag je Stefan alle zeilen bij zetten, om bij te blijven. Dat lukte dan ook en kwam het aan op de beslissende 5e leg, waarin de ervaring toch een rol ging spelen. Stefan won op zijn tandvlees en Bulletje was niet eens ontevreden over zijn spel (2-3). Stel……Stel dat hij ook nog eens gaat oefenen. Ach, de meeste dromen zijn bedrog…

Barnee maakte er in de 1e leg ook een potje van en kwam niet boven de 45 uit.
De 2e leg ging wat beter, maar miste hij zijn kansen op de gelijkmaker. Rinus liep uit tot 2-0, waarna Barnee het licht begon te zien. Direct 180 en een paar strepen erbij. Maar toen het eenmaal 1-2 stond, gaf Rinus ook gas bij en stond zelfs op een 14 darter. Barnee probeerde de druk bij Rinus te verhogen door er op het laatst een 2e 180 uit te persen, maar de 32 finish was een makkie voor Rinus ( 1-3).

We moesten dus even achter de feiten aan, maar met onze topper Robin Hood in de aanslag, zou het vast goed gaan komen. Onze topper had vorige week een nieuw setje pijlen bij zich, waar hij niet tevreden over was. Tja, bij Ruud in de zaak ging het nog wel. Iedereen komt uiteindelijk bij zijn oude pijlen terug, tenzij je ze verrot gooit, zoals Barnee wel eens gedaan heeft. In ieder geval kon Robin zijn kunsten weer gaan vertonen tegen captain Jan, die waarschijnlijk vol zelfvertrouwen was en geen warming-up nodig had.
Het werd een redelijke partij, waarbij Robin de 1e leg wel goed speelde. Daarna ging het qua scores gelijk op. Weinig hoge scores voor beide mannen, waar Robin zich onderscheidde in een betere finish. Hij won dan ook netjes zijn partij met 3-0.

Broederlief Big Matchstick mocht gaan zorgen voor de gelijkmaker. Dit moest hij gaan doen tegen Willem, waarvan je ook nooit echt weet wat zijn vorm is. Een soort type Bulletje. Maar vlak BM niet uit. Ook hij grossiert in wisselvallige partijen, maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Vanavond mocht onze aanstaande nieuwe sponsor ( red. ) tevreden zijn over het eindresultaat, want Willem werd met 3-0 verslagen. Geen hoogstaande partij, maar dat spelen de profdarters ook wel eens niet 😉

Dus met een 2-2 naar de tactics. En laten de mannen daar vorige week nu op geoefend hebben? Tja, elke keer werd die tactics een beetje vergeten en stonden we steeds weer voor de verrassing bij de bekerwedstrijden. Nou ja, niet helemaal natuurlijk. Sinds dat we in de 1e divisie spelen, vinden we het stiekem toch wel leuk om het bewuste spelletje weer eens te mogen spelen. Dus de tegenstander kon aan de bak, dat was wel zeker 😉

BM en Barnee gingen dan ook helemaal los tegen Jan en Stefan. Een uitstekende pot van onze mannen en werd de 3-2 aangetekend.

Bulletje en Robin hadden het aanzienlijk zwaarder tegen Rinus en Ron, die op hun beurt alles raakten wat ze raken wilden. Het werd dan ook een duel der titanen tussen BM, Barnee en Rinus en Ron. Een opvallend sterke pot van beide koppels, waarbij Barnee en BM toch echt de uitblinkers waren en weinig tot geen fout maakten. Op het eind kwamen hun tegenstanders dus net iets te kort en pakten onze mannen de overwinning voor Beware in de 1e bekerronde.

De team- en biergame werd opvallend genoeg in 1x gespeeld. Dit ondanks het pas 22:30 uur was of zo. Waarschijnlijk werd dit gedaan voor Barnee, die er om 4:00 uur uit moest de volgende morgen. Maar de laatste partij werd dan toch gewonnen door de Musketiers 1, die hiermee de eindstand op 4-5 brachten.

1 persoon hebben we niet gemist vanavond en dat is Anton 😉 Overigens bleef Barnee nog tot laat zitten. Met 3 uur slaap, werd de volgende werkdag een topdag!

Volgende week vrij geloot voor de 1e ronde van de competitie, maar gooien we woensdag 18-9 gewoon een pijltje in de Mookies.