Over ons

In 2007 waren er eens 3 darters die een plan hadden om hun oude team te verlaten en aan een ambitieuze dartcarrière te beginnen. Dit met de intentie om misschien eens te kunnen promoveren naar een hogere divisie in de Delftse dartcompetitie (DID).
Met een waarschuwing in de achterzak van de overige darters (“  jullie zullen er nog wel flink aan moeten trekken”), trokken de 3 darters erop uit om op zoek te gaan naar 2 andere topdarters, om een volwaardig team te krijgen. Deze 2 spelers werden met enige aarzeling toch over de streep getrokken.logoletsplaydarts
Een nieuw team van 5 darters werd samengesteld, op zoek naar een kampioenschap. Ambitieus als ze waren, werd de teamnaam “ Beware” genoemd. Ieder ander team zou, alleen van de naam al, flink ontzag moeten hebben 😉
Maar dartteam Beware stond nog niet op de zogeheten dartkaart en moesten de mannen de naam nog even waarmaken.

Al snel bleek dat er flink in kwaliteit was gewonnen en de ene- na de andere overwinning stapelde zich op. Binnen een aantal wedstrijden van het seizoen 2007-2008, werd snel duidelijk dat Beware zijn ambitieuze plannen kon waarmaken en het kampioenschap in zicht was. Sterker nog, 7 wedstrijden voor het einde van het seizoen mochten ze zich al kampioen van de 3e divisie gaan noemen en gaf hiermee de critici het nakijken. Onervaren op een hoog podium werd de bekerfinale nog even verprutst, maar dat was een futiliteit.


In het seizoen 2008-2009 zou wellicht nog zwaarder gaan worden, want per slot van rekening werd er weer op een hoger podium gespeeld ( 2e divisie ) en zouden we er wellicht nog meer aan moeten trekken. Nou, over dat trekken hoef je bij de heren niet in de war te zitten, als we het maar over het darten blijven hebben dan..
Beware kreeg zeker meer tegenstand, maar dat was te weinig om de mannen van hun voetstuk te halen.
Ook in de 2e divisie werd er een kampioenschap behaald en mochten de heren weer meedoen in de finale van de beker van de 2e divisie. Een stuk minder nerveus dan vorig seizoen, maar onvoldoende om de krachten van een potentiële eredivisie kandidaat te weerstaan.
Wederom 2 mijlpalen erbij en met de mijlpalen van het seizoen ervoor, struikelde de teamcaptain over de bekers in zijn huis.

De website droeg (en draagt) bij aan het enthousiasme van onze spelers. Er werd er flink wat afgeschreven en gecommuniceerd. De gemaakte verslagen leidden vaak tot grote hilariteit en menig speler en tegenstander werd ( met respect ) op de korrel genomen. Al met al groeide de sfeer en het aantal overwinningen.
De resultaten bleven niet onopgemerkt bij de Delftse dartwereld en melden zich een aantal topspelers om bij Beware te mogen darten.
Arrogant als ze waren, werden deze verzoeken in de prullenbak gegooid.
Gekheid natuurlijk, maar Beware wilde met zijn eigen spelers gaan proberen om zo hoog mogelijk te komen in de Delftse dartcompetitie.

Ondertussen zijn we al een aantal seizoenen beland op het 1 na hoogste podium, alwaar we ons steeds in de top 4 handhaven. Het eindstation van onze ambities lijken hiermee wel in zicht gekomen en Beware zal zich waarschijnlijk wel blijven handhaven in de 1e divisie, maar moet daar nog even aangetrokken worden…. 😉