Seizoen 18-19: Yeastyboys – Beware

Dinsdag 2-10-18

Yeastyboys – Beware

Een dartavondje op dinsdag in het Proeflokaal, tegen de Yeastyboys.
Qua entourage, gezelligheid en drank is het een prima café.  Maar om er te darten vinden we het al jaren een drama.
De borden en verlichting zijn niet om over naar huis te schrijven, maar zolang de andere ( en lokale) dartteams niet gaan klagen, zal het altijd wel zo blijven.
Wat een hoop goed maakt zijn de altijd sympathieke tegenstanders van de Yeastyboys.
Deze mannen komen we al flink wat seizoenen tegen en altijd is het weer een vraagteken wie er de wedstrijd  gaat winnen.
Van deze tegenstander wisten we dat ze nog niet gewonnen hadden in deze wintercompetitie, maar dan is het spelen tegen het altijd wisselvallige therapeutische team Beware, een uitkomst.

En dan zijn we ook niet te beroerd om de mannen een duwtje in de rug te geven.
Normaliter doet El Capitano daar zijn duit in het zakje, om de tegenstanders in het zadel te helpen. Alleen vanavond verraste hij vriend en vijand door van Stef te winnen met 1-3.
Hij had dus nog gelukkig een tegenstander gevonden, die een nog lager niveau had dan hij.
Nou ja, bij Stef zal het wel een incident zijn geweest, want later in de koppels ging hij lekker los.

Voor de insiders: Niemand van de Beware mannen stond nu nog op nul procent en zo kan er veilig afgereisd worden naar  Preston Palace , zonder dat iemand de Sjaak is in de bediening.

Erwin begon prima tegen Peter en kwam verdient op een 2-0 voorsprong, toen hij het ineens helemaal kwijt was. Het leek Peter een boost te geven, want hij begon ineens te smijten met tripples.
Je zag het aankomen dat Erwin de partij ging weggeven. Ondanks de positieve aanmoedigingen zagen we de wedstrijd toch naar Peter gaan en snapte Erwin er helemaal niks van (3-2).

Rob zag zijn reservebeurt bijna in rook opgaan, toen hij zich om 20:30 uur zorgen begon te maken, waarom Robert er nog niet was.  Robert lag heerlijk op het bankje en lag klaar om naar zijn favoriete club te gaan kijken in de Champions league, toen El Capitano hem belde om te vragen waar hij bleef.
Hij sprong zonder tegenstribbelen op de fiets en was ruim op tijd om aan zijn partij te beginnen.
Daarmee slaakte Rob een zucht van verlichting, want nu kon hij ook naar zijn favoriete club gaan kijken.
Sorry Robert, maar soms moeten er keuzes gemaakt worden.
Robert zijn partij verliep ook ongeveer hetzelfde als de partij van Erwin. Ook hij kwam voor met 0-2 voor tegen Viktor. Ook zijn scores liepen hard achteruit en leek het Viktor beter in de wedstrijd te brengen. Ook hier een uitslag van 3-2 voor de tegenstanders, die zeer content waren met de 2e overwinning.

Martin moest de gelijkmaker gaan aantekenen tegen Johan.
We weten dat Johan een prima pijl kan gooien, maar hij vertelde ons dat hij het ook alweer een tijdje kwijt is.
Martin kon daarvan profiteren en dat leek ook te gebeuren, totdat hij de 1e leg weggaf na 30 pijlen te missen op een dubbel.  Na de voorsprong van Johan, kwam Martin beter in het spel en won toch nog redelijk gemakkelijk met 1-3. Met de nadruk “leek” ,want Martin speelde bij lange na niet zijn niveau.

Martin maakte het samen met Robert wel goed in de eerste koppel.  Prima pijlen en dubbels, zonder een leg weg te geven tegen Stef en Peter (0-3).
Erwin en Nico hadden het lastiger tegen Johan en Viktor, waarbij de scores en dubbels dramatisch waren. Met 3-0 terecht afgedroogd.
Helaas werden de andere 2 koppels ook verloren en moest Beware terug naar de tekentafel.
Een opvallend detail was dat Martin een keer uit zijn rol viel. Zijn pijlen waren in de 2e koppel echt dramatisch en smeet zijn pijlen ineens op tafel. Soms lijkt hij ook net een mens en past hij daarom prima bij de mannen van Beware 😉

Verder was opvallend hier dat tegenstander Stef, zoals eerder vernoemd, het op zijn heupen kreeg en vanuit het niets belangrijke tripples begon te smijten.  Sneu voor ons, maar wel netjes van Stef.

Zelfs de teamgames werden in mineur afgesloten, zodat de wedstrijd met 6-3 ten onder ging.

Gelukkig voor de Ajax supporters onder ons, speelde deze club een verdienstelijke wedstrijd in Munchen, zodat de pijn voor een enkeling verzacht  werd.

Nee, het was helaas wederom niet de wedstrijd van een zwalkend Beware.