Seizoen 17-18: Yeastyboys – Beware

Dinsdag 6-2-18

Wat moet je als alom gerespecteerd verslaggever nu nog voor creativiteit uit de bus halen, de positiviteit vandaan halen bij zulke matige prestaties. Of gaat het wel om de prestaties?
En over dat “alom gerespecteerde” is nog maar de vraag, maar de “crea bea” heeft het er soms wat moeilijk mee.
Dan weer te overdreven positief, dan weer wat te negatief. De verslagen van 5 jaar geleden lijken precies op elkaar. Je ziet de interesse bij de lezers wegebben, anders zouden er wel meer dan de 170 “FB vrienden” wel eens een reactie geven.
Het beperkt zich tot een select groepje van trouwe lezers / volgers (waarvoor dank ), waarbij nu ook een enkeling commentaar begint te leveren.
Of zou het inherent zijn aan de parallel geleverde prestaties? Je weet het niet, dus schrijven we maar gewoon door en doen we alsof het allemaal nog leuk is.

Nou dat darten wordt soms wel minder leuk, dat klopt. Maar dan puur over de geleverde (motorieke) prestaties.
Maar ook daar zullen de meningen over verdeelt zijn. Wat nou 7e plek en wat nou een mindere periode? Lekker spannend, gewoon genieten van het spelletje, de drank en het avondje uit.
Het is een alom bekend cliché, die we al 10 seizoen tegen elkaar ( en tegen anderen ) lopen te verkondigen.
Maar het genieten is er pas echt bij, wanneer de laatste partij gespeeld is en de tapkraan verder open gezet kan worden.
Gisterenavond in het Proeflokaal kwam het woordje “genieten“ veelvuldig uit de monden van ons tegenstanders. En dat hoewel er voor hun ook de laatste tijd niet veel meer te genieten is.
Ook daar nu matige prestaties, na een leuk aantal seizoenen in de eredivisie te hebben meegedraaid.
Kun je nagaan hoe deze heren ( Yeastyboys ) erin zitten.
Deze heren weten hoe het is om te winnen, maar ook om flink op de broek te krijgen. Dat laatste vooral in de eredivisie, want daar lopen gewoon een aantal topdarters rond, waar wij nooit aan zouden kunnen tippen.
Dit seizoen en onze divisie ook een flinke mindere dip, waarbij de toppers een mindere periode hebben. De echte topper Roger steeds schittert door afwezigheid, wat dan automatisch weer een paar punten scheelt.
We zouden een voorbeeld aan hen kunnen nemen en vanavond konden we dan leren van de meesters.

De thuiswedstrijd bij ons wonnen we nog met 6-3, maar vanavond waren de voorspellingen gematigder en gelijkwaardig. Maar niet alleen bij ons, ook Johan van de Yeastyboys had een soort gelijke uitslag voorspeld.
Een 5-4 of 4-5 zou tot de mogelijkheden kunnen behoren.
En Johan kon zijn geld daarom onmogelijk inzetten, want bij zo’n score zouden de odds gelijkwaardig zijn en dan kun je net zo goed naar het casino gaan en op rood en zwart inzetten.
Om het enigszins een positievere draai te geven naar hun kant, mocht hij de loting van onze spelerskaartjes verrichten. Hij had het een soort van in eigen hand dus…

Maar die loting ging voor hem bijna fout, omdat hij een Rob trof, die zich het kaas niet van het brood liet eten. Johan zorgde voor de betere scores, maar Rob voor de betere dubbels.
En dat ging tot aan de eerste 2 matchdarts zo door. Alleen Rob heeft een onderontwikkeld killersinstinct, waarbij hij de tegenstanders graag ook nog een legje gunt.
Hij helpt ze daarmee graag in het zadel, met de bijbehorende dosis zelfvertrouwen.
Een lang verhaal kort ( te laat ), Rob kreeg in totaal 8 matchdarts en Johan ging er met de overwinning vandoor (3-2).

El capitano Nico had vanavond op papier misschien een te nemen horde, maar dan moest hij zijn gedachten kunnen uitschakelen. Een aangezien hij dat alleen doet, wanneer hij slaapt (of op zijn werk), gaat dat in de wedstrijd dus meestal fout. Hij speelde officieel tegen Jan, maar eigenlijk tegen zichzelf.
Nico moest zichzelf meerdere keren tot kalmte brengen, om zijn pijlen niet met mach3 door het bord ( of door het café ) te gooien. Het ging allemaal stroef, maar pakte wel de 1e leg met direct zijn hoogste score van 95. De verbaasde Jan fronste even, maar wist er daarna een goede leg uit te slepen en de gelijkmaker te maken.
Qua scores verliep de wedstrijd verder stroef van beide partijen. Nico was de betere ( gelukkig ) in de dubbels en mocht er weer eens een overwinning bijschrijven (1-3).

Erwin zijn avond liep eindelijk weer eens prima. Zijn singelpartij tegen Viktor was leuk om naar te kijken. Hij raakte regelmatig de T20 en gaf Viktor goed partij.
Hoewel de scores van Viktor wel beter waren, verzaakte hij ( net als Johan ) regelmatig met zijn dubbels. Doordat Erwin met zijn tripples toch in de buurt kon blijven, maakte hij dankbaar gebruik van de geboden kansen en kwam 2x op een voorsprong. Viktor begon echter zijn dubbels ook te vinden en knalde er op een gegeven moment een mooie 116 finish uit.
In de beslissende leg wist Viktor echt afstand te nemen van Erwin, die helaas het touw moest laten vieren (3-2). Toch een nette pot.

Martin gooide tegen Stef en Stef profileerde zich vanavond als opvallende schrijver. Dat wil zeggen, de singelwedstrijd tegen Martin kon hij onmogelijk winnen en ging roemloos ten onder. Maar hij kon zijn teammaten op andere manieren wel van dienst zijn, door zijn opvallende schrijfgedrag in de koppels.
Alle scores wegvegen, midden in de leg. Spullen laten vallen. Als er een hoge score was van Beware, dan even vergeten op te letten enz…
Alle gekheid natuurlijk, maar Stef had waarschijnlijk nog last van de kou. Hij kwam laat binnen, maar ging ook voortijdig weer weg.
Al dit opvallende gedrag leek te zijn aangeleerd door de leermeester Jan. Die wist namelijk precies wanneer hij zijn leerling moest aanmoedigen en belonen.

Deze maniertjes hadden weinig invloed op het verloop van de wedstrijden in de koppels.
Beware wist 3 van de 4 koppels binnen te halen.
Martin en Erwin verloren met 3-2, na 0-2 te hebben voorgestaan. Goede darts, zelfs een 180 voor Martin. Erwin zorgde zelfs voor de betere scores dan Martin, maar tot dan liep het prima. Totdat de tegenstanders het de mannen moeilijker maakten en onder druk wisten te zetten. Dan nog hadden ze het in eigen hand. Het was weer zo’n zure verliespartij, waarin ze zichzelf uiteindelijk veels tekort deden. Van die partijen hebben we er al een paar gezien in de afgelopen weken (3-2).

Nico en Rob wisten zichzelf met werkdarts en motiverend gedrag naar 2 overwinningen te slepen. Rob gooide daarbij alle drie de legs uit in de 1e wedstrijd.
Nico deed dat hetzelfde in de 2e wedstrijd, waarbij hij de belangrijkste finish gooide met een 2-2 stand en de tegenstanders Viktor en Johan op een dubbel. Met 82 op de teller, miste hij de enkele bull. Hij gooide 14, daarna 18 en de dubbele bull als slotstuk voor de winst en op dat moment een 3-4 voorsprong. 

Martin en Erwin klaarden het klusje door hun 1e partij goed te maken en te winnen met 1-3.
Daarmee werd de overwinning alvast binnen gehaald.
In de teamgame en biergame waren het de mannen van de Yeastyboys die even gas gaven en daar 2 partijen wisten te pakken.
Beware won met 4-5, leerden weinig van de leermeester, maar bleven doen waar ze goed in waren. Een beetje mopperen, vol met emotie en vechtdarts leveren. Ik weet niet eens of dit bestaat, anders zijn wij de voorlopers…

Al met al een leuke avond met leuke tegenstanders en een lekkere overwinning.