Seizoen 17-18: Umpfff- Beware

Vrijdag 2-2-18

Geen idee hoe ik zaterdag wakker geworden ben. Het was vroeg in de ochtend toen ik in bed dook. Het was vroeg in de middag, eer dat ik een voet uit bed had gezet.
Er was geen sprake van een kater van de drank, maar alleen een kater van de uitslag.
Na een dart- en amusementavond in café Friends, moesten de wonden gelikt worden.
Die wonden hoeft u bij ons niet al te letterlijk te nemen, maar waren er andere mensen aanwezig, die minder prettig de avond beëindigden. Dat voor later.

Vanavond misschien iets teveel bier en iets te weinig geluk. Daarbij waren we ook nog onze armen vergeten mee te nemen, om een goede pot neer te zetten tegen onze vrienden van Umpfff.
De heren en dame kregen een helpende hand van ons, om mee te blijven doen voor het kampioenschap. Achteraf gezien waren deze punten voor hen hard nodig, omdat NON met 9-0 had gewonnen van de Vlouwerikken.
Met maar liefst 8-1 kregen we ongenadig op de broek, hoewel je achteraf toch wel een beetje mocht spreken van een ietwat geflatteerde uitslag.
Dit omdat er maar liefst 6 partijen met 3-2 verloren werden.

En als Kevin zijn 120 in de beslissende leg had uitgegooid tegen Martin, hadden wij wellicht ook een ongenadige 9-0 op de broek gehad. Martin gooide in de beurt erna gelijk uit en zorgde op dat moment voor de 1-1 in de wedstrijd. Op dat moment leek er niks aan de hand.
Daarvoor had Rob met 3-2 verloren van Jimi, die uitstekend was begonnen en een 129 uitgooide.
In zijn 2e leg kans op een 120, maar miste. Vanaf dat moment zakte het niveau bij hem weg en kon Rob de aansluiting vinden. Helaas geen geluk met de een kans voor de wedstrijd, die uiteindelijk door Jimi werd gepakt (3-2).
Martin won dus ternauwernood van Kevin. Beide heren speelden prima en golfde het spel op en neer, met alles tegen de legs in. Dus ook de laatste leg, Martin van Kevin afsnoepte (2-3).

Nico en Ronald maakten er weer een vreemde partij van. Nico leek zeker van zijn zaak en pakte de eerste leg. Het spel ging daarna over en weer. Ook het niveau. Alleen bleef het bij Nico ineens weer vanouds laag. Na er een 2-2 te hebben uitgesleept, werd er compleet verzaakt in de laatste leg en werd Ronald de verdiende winnaar (3-2).
Sander had weinig moeite met Erwin, die alleen weer moeite met zichzelf had. En hoewel Erwin, qua resultaten, zijn beste seizoen sinds tijden speelt, wil hij absoluut meer.
Meer van…eigenlijk alles. Meer overwinningen, meer hogere scores, betere dartpijlen en misschien ook wel betere armen. Wie wil dat niet van Beware. Zeker in deze fase van de competitie…
Erwin verloor helaas met 3-0.

We skippen de koppels voor het gemak maar, want hier ging Beware helemaal met de billen bloot. Jawel, ook hier 3-2 partijen, maar het zag er allemaal niet best uit. Wanneer er dan ineens een goede leg werd gespeeld, stagneerde de dubbel of andersom.
Nee het werd hem niet.

Wanneer Beware dan zelf kiest om de team- en biergame in 1x te spelen, zegt dat genoeg.
Deze mannen willen dan naar de bar.
Tot groot verdriet van Michelle, die eigenlijk haar momentje wilde pakken in de biergame.
Excuses Michelle, maar de gifbeker was leeg genoeg #ongezelligegasten

Maar het bleef gewoon wel gezellig. Er vloeide nog ruimschoots drank en was er op het relationele gebied ook nog wat amusement te beleven.
Ik schrijf dat met een ironische ondertoon, want het was eigenlijk te triest voor woorden.
Een dom wijf uit Pijnacker was de veroorzaker van allerlei narigheid, door aan te pappen met haar ex (en zelfs er een dartje mee te gooien ) , terwijl haar huidige vriend aan de andere kant van het café stond. De jaloerse vriend kwam verhaal halen en vanaf dat moment liep het een aantal keren uit de hand. Deze jongen was namelijk ook met een aantal andere heetgebakerde vrienden aanwezig. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, of is er schade aan het café gemaakt.
De groep ging niet zonder slag of stoot weg. Mede ook omdat er een paar gasten van buitenaf ( de Bras ) even verhaal kwamen halen. Er waren dus nog wat telefoontjes gepleegd.

Deze nare soap eindigde gelukkig, de veroorzakers gingen weg en werd er door Beware nog een drankje genuttigd. Bij het restant van de bezoekers, werd het toch ook nog lang gezellig.
De wedstrijd was ondertussen aardig weggespoeld, maar zoals eerder gezegd…de kater kwam zaterdagmorgen…Dinsdag 6-2-18 spelen we tegen de Yeastyboys in het Proeflokaal.