Seizoen 17-18: FC Tatabanja – Beware

Vrijdag 12-1-18

Er werd uitgekeken naar een dartavondje op vrijdag in het café Friends.
Niet zozeer om de tegenstanders, maar omdat de vrijdag meestal een vrijbrief is om langer te kunnen blijven hangen. Zoveel spelen we dit seizoen ook niet in café Friends, dus werd captain Nico de hele week gestalkt of hij wel meeging.
Na een flinke griepperiode van Nico, vond Rob dat hij wel genoeg zielig had gedaan en mee moest gaan.
De bacillen zouden vanzelf worden verdooft door de alcoholische versnaperingen. En zo trok het gezelschap naar het overvolle ( letterlijk ) café Friends, voor het wekelijkse teamuitje.
Het teamuitje dat de week ervoor een drama was geweest in Nootdorp, toen de mannen in zijn geheel niet zaten te wachten op een bekerwedstrijd op dinsdag 2-1-18.

Er moest dus nog wat goed gemaakt worden, zult u begrijpen.
Captain Nico werd snel op de proef gesteld. Niet eens zozeer sportief met darten, maar door de alcohol, de rook ( vanuit het openstaande rookhol ) en de hoge temperatuur in café Friends, werden alle ziektekiemen flink uit gezweten.
Een dartavondje Friends is op vrijdagavond is supergezellig, maar voor het mooie veel te druk. Dat bevestigden ook een aantal andere thuisteams.
Het mocht geen excuus zijn voor de geleverde prestaties vanavond.

En hoewel die prestatie nu niet is om over naar huis te schrijven, werd er in ieder geval voor elk punt gevochten.
Captain Jeroen van FC Tatabanja had zich vanavond flink ingedronken om zijn beste tactische opstelling uit de hoge hoed te kunnen toveren. En bij dat indrinken zou het niet blijven. Jeroen wilde zich op meerdere aspecten een teamleider tonen en gedroeg zich zoals we hem dus kennen. Lekker recht door zee met zijn grappen en grollen.
Laura leek er in ieder geval niet echt van gediend tijdens haar partij tegen Robert en vertelde hem subtiel dat hij even op moest donderen. Jeroen droop tijdelijk af en de partij kreeg een vervolg.
Een moeizame partij van beide spelers, waarbij het voor Robert toch ook wel een keer leuk zou zijn om zijn 2e partij van het seizoen te gaan winnen.
Het ging ook allemaal niet vanzelf bij beide spelers en er was er een 5e leg voor nodig om een winnaar te bepalen. Na ieder minimaal 10 beurten te hebben gehad op de dubbel 1, was het Robert die in het juiste vakje wist te gooien en het aantal overwinningen van dit seizoen verdubbelde (2-3).

Erwin had een zware dobber aan Patrick. Laatstgenoemde speelde een tandje beter dan hem. Vooral de dubbels liepen prima bij hem. De leg waarin Erwin beter was, vergat hij zijn dubbels te gooien.
Het werd een afgemeten 3-0 voor Patrick.
De uitstekend spelende Ruben trof vanavond de nog beter spelende Martin, die bijna werkelijk alles kon gooien wat hij wilde. Ruben profiteerde nog in de 1e leg van een kleine misser van Martin, maar daarna was het onze topper die even lekker los ging.
Behalve een 180 werden er 3 hoge finishes afgewerkt ( 116, 156 en 80 ) door hem en lieten Ruben beduusd ( maar met respect ) achter.

El capitano Nico kreeg de flink zwetende Ab als tegenstander. De beide heren waren elkaar al eens eerder tegengekomen. Toen won Nico in een draak van een wedstrijd.
Vanavond was alles anders. Beide heren stonden redelijk goed te spelen, maar was het Ab die zijn dubbels beter onder controle had. Nico vergooide zelfs een leg met minimaal 250 punten voorsprong. Zonde, maar Ab werd de verdiende winnaar met 3-1.

Met een 2-2 kon de wedstrijd alle kanten op.
Maar in de koppels liep het niet zoals zou moeten.

Erwin en Martin kregen een lesje efficiënt darten en verloren hun 1e partij met een afgemeten 3-0.
Nico en Robert maakten die verliespartij weer goed, door met dezelfde cijfers te winnen.
In partij 7 en 8 was dit weer omgedraaid, zodat we met een 4-4 stand naar de teamgame gingen.
Een kleine opmerking over partij 7 , waar Nico en Robert met 3-1 verloren van Jeroen en Patrick. Doordat Jeroen zijn alcoholische grens flink had overschreden, ging niet alleen het volume en de bravoure omhoog, maar ook zijn persoonlijke dartniveau. Hij kon ineens darten. Iets waar geen niemand, dus ook zijn eigen teamleden, geen rekening mee hadden gehouden.
Tot frustratie van Nico en Robert, verloren zij uitgerekend van hem en leek Beware de wedstrijd te gaan verliezen.
Gelukkig kregen Martin en Erwin het op hun heupen en maakten dus de 4-4.

In de teamgame konden we gelukkig de partij nog naar ons toetrekken, maar het was allerminst een makkie.
Niet dat we met die instelling naar Café Friends gingen, want in een team met 12 spelers, zitten echt wel een aantal goede spelers. En deze goede spelers stonden vanavond echt wel lekker te gooien.

Vanavond hadden we trouwens ook 2 supporters. Lorenzo ( zoon van topper Martin ) en zijn maat Jack. Fijne gasten hoor!! Gezellige gasten ook. Lekker een drankje meedrinken, maar aan het eind van de avond gewoon weglopen en vaders de rekening laten betalen.
Minpuntje. De volgende keer zijn ze van harte welkom, maar worden ze eerst gecontroleerd of er geld in hun portemonnee zit 😉
17-1-18 een thuiswedstrijd tegen Dartmomentje