Seizoen 17-18: Beware – Dartmomentje

Woensdag 17-1-18

Het zelfvertrouwen is ondanks de magere overwinning op FC Tatabanja nog lang niet terug.
Er is ook nog geen reden toe, want het is ook allemaal niet geweldig.
Maar gewerkt wordt er wel, is er fanatisme en zijn de grappen en grollen er nog steeds.
Als we die niet meer kunnen maken, gaan we kappen met darten.

Dus zie ik dartteam Beware nog niet zo snel stoppen, integendeel. Het is gezellig uitje en vinden we het ook nog steeds een leuk spelletje.
Je moet Rob dan niet de halve avond horen mopperen, want dan komen bovenstaande woorden niet over.
Dat was tijdens de wedstrijd een paar keer weer het geval, maar wij kennen hem al langer dan vandaag en weten ermee om te gaan. De tegenstanders zie je dan wel eens met de wenkbrauwen fronsen.
Maar in zijn singelpartij was er niks aan de hand. Hij speelde tegen Dennis, die niet al te best speelde. Rob gooide een redelijke partij en wist ook snel zijn dubbels te vinden. Hij won weer eens een wedstrijdje, wat dan weer lekker voor het zelfvertrouwen was (3-0). Dennis had zijn revanche gezet op de koppels, maar dat voor later.

Martin had Gerrit als tegenstander, dus waren we klaar voor een wedstrijd op hoog niveau. Gerrit kan normaal een prima pijl gooien, maar vanavond werd het hem echter niet.
Martin gooide ook flink onder zijn niveau, maar kon de wedstrijd naar zich toe trekken. Hoewel hij met 3-0 won, was het toch een geflatteerde overwinning. Gerrit had in elke leg ook een aantal dubbels gemist en had toch eigenlijk recht op meer.

Nico en Martijn maakten er een vreemde partij van.
Hoewel Nico zijn scores prima liepen, was hij vanavond slecht op de dubbels. Dat resulteerde er steeds in dat Martijn terug mocht komen in de wedstrijd. Daar waar Nico de partij al met 3-1 had moeten beslissen ( 250 punten voorsprong ) , maakte Martijn de gelijkmaker. De dubbel 10 was het getal die niet liep voor Nico, maar hij kwam er toch steeds op terecht. Het zou hem bijna de wedstrijd kosten, want ook in de beslissende leg heeft hij daar minimaal 30 pijlen op gegooid.
Zelfs Martijn mocht nog een keer aanleggen  voor de overwinning, maar miste. Nico gooide de dubbel 10 toen eindelijk wel (3-2). Een voorbeeld van hoe je het jezelf enorm moeilijk maakt.

Robert stond eindelijk weer eens een puike partij te spelen. Vooral zijn scores waren uitstekend. Jammer dat hij met captain Michel precies weer een tegenstander trof, die in uitstekende vorm is.
Beide heren verdienden een compliment over hun spel. Michel was toch echter de meest efficiënte speler, won geflatteerd, maar wel terecht met 0-3.

Eens kijken of de comfortabele voorsprong van 3-1 konden uitbouwen in de koppels.

Dat lukte prima in de eerste koppel. Robert en Martin knalden er op los tegen de uitstekend spelende Michel en Gerrit. Ondanks dat de tegenstanders nog gelijk kwamen, bleven de gebroeders vertrouwen hebben en haalden netjes de 3-2 binnen. Een belangrijk punt als basis voor de overwinning.
De partij van Nico en Rob verliep echter moeizamer. Dennis kreeg het, zoals beloofd, op zijn heupen en vond vele tripples en dubbels. Martijn deed het ook prima. En omdat het bij onze mannen een wat minder liep zorgde het voor steeds meer frustratie. Het werd een verdiende overwinning voor onze tegenstanders en omdat de er nog een beetje nagemopperd werd, vonden de tegenstanders het tactisch een ideaal moment de 2 mopperende heren nogmaals te laten spelen.

Hoewel dit een stuk beter ging en er met veel werkdarts werd gegooid, trokken onze mannen toch weer aan het kortste eind. Steeds kwamen Rob en Nico weer terug in de partij en werd er een 5e leg uitgesleept. Maar daar verzaakten ze met hun scores en werden er al regelmatig pijlen weg gegooid door een speler die we kennen uit de eerste partij van de avond. Maar doordat de tegenstanders problemen kregen met hun dubbel, kregen onze mannen ineens ook pijlen voor de wedstrijd!
Ik overdrijf niet wanneer ik zeg dat er daarna door alle spelers minimaal 4 beurten werden gegooid voor de winst. Het was te triest voor woorden, maar Gerrit gooide de dubbel 1 uiteindelijk.

Robert en Martin kwamen niet meer bij van het lachen en zorgden ervoor dat de overwinning wel binnengehaald werd. Ondanks dat ze nog even met 0-1 achterkwamen, gooiden ze daarna uitstekend en wonnen met 3-1.

De team en de biergame werden in 1x gespeeld en daar werd al snel duidelijk dat Beware nog wel een puntje wilde pakken. De mannen gooide een prima pot.  De halve liter ging (alweer) naar Martin en beloonde hij ons verder met zijn dubbel 16 en daarmee het 6e punt.

Uitslag 6-3.

2 winstpartijen achter elkaar, het kan niet op. Beware netjes als middenmoter en wie weet wordt de weg verder omhoog ingezet.

Volgende week woensdag 24 januari spelen we thuis tegen Die Mannschaft.