Seizoen 17-18: Vlouwerikken – Beware

Donderdag 30-11-17

Ja mensen, we wonnen afgelopen donderdag dan weer een keertje (net aan) met 4-5 in het café de Vlouw.
Het was weliswaar tegen een, zo het leek althans, niet geweldig gemotiveerd team van de Vlouwerikken.
De mannen ondergaan een paar mindere seizoenen. Met als dieptepunt de verloren promotie- degradatiewedstrijd naar de 2e divisie van afgelopen seizoen.
Maar het moet dan toch ook weer een opleving zijn, wanneer de DID zijn befaamde konijn uit de hoge hoed tovert en je met hocus pocus (om wat voor reden dan ook ) terug in de 1e divisie laat uitkomen?
Wij zouden er misschien wel blij mee zijn, maar die indruk had ik nu niet bepaald bij deze spelers. Maar wellicht vergis ik me.

In ieder geval was het aan de uitslag allerminst te zien, dat de we een makkie hebben gehad. Maar dat zegt ook wat over ons en in wat voor vorm we ons bevinden.
Het blijft sprokkelen, harken voor de punten en vechten tegen voornamelijk jezelf.
Daarom worden wij ook niet uitgenodigd voor de DID Masters en onze topper Martin wel natuurlijk.

Nico begon zijn partij uitstekend tegen Ed, maar zakte helaas een beetje weg naar mate de partij vorderde.
De stand was ondertussen 1-2 voor Nico, toen Ed de gelijkmaker had moeten maken. Met maar 277 punten voorsprong verzaakte Ed met zijn dubbels en vlogen de GVD’s weer over de baan heen. Ed gaat dan flink tegen zichzelf tekeer en weet je dat er dan ook geen pijlen meer gaan vallen voor hem. Nico kwam in rap tempo dichterbij, met een gemiddelde van 40+ (…) en had maar 3 pijlen nodig voor zijn finish. In plaats van de gelijkmaker, werd het een 1-3 overwinning. Een soortgelijke partij herinner ik me van deze mannen in het vorige seizoen. Ook toen ging het gelijk op en werd het een 3-2 overwinning voor Nico. Zie.. http://www.beware-darts.nl/2017/02/24/seizoen-2016-2017-beware-vlouwerikken/

Voor topper Martin zou het een appeltje eitje moeten zijn tegen Willem, die eigenlijk vanavond van zijn nul procent in de singlestand af wilde. Je wil dan niet Martin tegenkomen.
En Martin gunt je dan niet zoveel hoor. Hoewel Willem zijn scores echt niet slecht waren, had Martin steeds een ruime marge om het af te maken en won met 0-3.
Die marge zou hem vast een overwinning opgeleverd hebben tegen de (op dit moment) wat minder spelende Rob en Robert en zij hadden het dus vanavond lastig zat tegen de 2 betere spelers van de Vlouwerikken.

Rob kondigde al van tevoren een korte partij van 7 minuten aan tegen Marco en zou het met deze voorspelling niet onverdienstelijk doen in de gokwereld. Het werden dan ook 7 geweldige minuten en kon hij snel aan zijn biertje. Rob kon helaas geen potten breken tegen de met rugklachten geteisterde Marco. Maar misschien tegen een Marco zonder armen zou Rob nog een kansje krijgen.
Alle gekheid, Rob spaarde al zijn opgekropte energie tot de laatste wedstrijd, waar dan zijn woede-uitbarsting tot een explosie van wereldklasse zou uitkomen. Maar dat later.

Robert was eigenlijk ook op zoek naar een tegenstander zonder armen, maar kreeg helaas Dennis (met armen).
Tot de 1-1 ging het nog gelijk op, maar ook daarna was het klaar met de tripples van Robert. Dennis gooide de steeds betere scores en de wedstrijd keerde naar een uiteindelijke uitslag van 3-1.
Robert beleefd de slechtste seizoenstart in de geschiedenis van zijn dart carrière en moet er toch echt een keer uit gaan komen. Het seizoen 2013-2014 lijkt dan ook weer een eind weg, waarin hij maar 2 partijen van de 17 verloor..

Vol enthousiasme en met een 2-2 stand werd er aan de koppels begonnen.

Nico en Martin gooiden echter een puike partij. De scores waren van allebei uitstekend, maar hadden er toch 5 legs voor nodig om te winnen van Ed en Dennis. Dit omdat er in 2 legs onnodig verzaakt werd op het gooien van de dubbels. Maar zelfs toen ze onnodig achterkwamen met 2-1, hadden beide mannen niet het gevoel dat ze zouden gaan verliezen en dat gebeurde dan ook niet (2-3).

Robert en Rob kregen hier ook vanzelfsprekend energie van en knalden er op los. Alleen niet op het dartbord, want daar liep het ff niet. Marco en Willem pakten daar de overwinning, met Willem die de finishes steeds gooide. Willem kun je er best bij hebben in de koppels trouwens ( ik citeer zijn eigen woorden ) Onze mannen verloren dus met 3-2.

Maar Mr. Positive nam Robert mee op sleeptouw voor de volgende partij tegen Ed en Dennis, zodat ze…..deze ook weer verloren met 3-0. Dan maar weer even aan het bier en in je hok…

Nico en Martin waren genoodzaakt om hun laatste partij te winnen tegen Marco en Willem, wat dan ook gebeurde. Niet zulke hoge scores als in hun vorige partij, maar nu wel goede finishes en dan met name van Nico. Ook weer eens lekker voor onze El Capitano.
In elk team heb je dan wel eens van die spelers die niet te remmen zijn en de hele bups op sleeptouw nemen. Wij hebben ook zo’n speler binnen onze gelederen.
Als Mr. Positive niet zo positief was geweest, dan hadden we deze partij nog verloren ook.
Nee, alle complimenten naar Rob! Hij nam het voortouw met al zijn positiviteit, knalde op tijd met een 140 score, om een beurt later de teamgame gewoon netjes uit te gooien!
Iedereen wil zo’n speler in het team, waar je op kunt bouwen !
Er werd dus toch nog even gejuicht in het overvolle café de Vlouw.
Eindstand 5-4.

Woensdag 13 december spelen we thuis tegen de Overlopers.
Woensdag 20 december spelen we uit in Pijnacker tegen onze vrienden van de Guitige Guiters.