Seizoen 17-18: Beware – The Madhouse Masters

Woensdag 22-11-17

Geen idee met welk team we vanavond te maken zouden hebben. Het enige van The Madhouse Masters weten is dat ze vorig seizoen kampioen zijn geworden in poule 2B, met 1 punt verschil op de nummer 2.
Die nummer 2 kennen we wel. De Kantoormutsen wilden toch echt weer een keer terug naar de 1e divisie en is het ook gelukt. Of dit op de nette manier, via promotie degradatie wedstrijden, is gegaan weten we niet. Misschien waren er misschien te weinig inschrijvingen om een 2e divisie te maken? Lekker belangrijk, vanavond moesten wij spelen tegen de onbekende MHM.
Aan de uitslagen te zien, kunnen ze zich al best meten met de huidige gevestigde orde en draaien zelfs bovenin mee.
Wij draaien op dit moment niet geweldig, maar weten de schade enigszins beperkt te houden door in de laatste verliespartijen toch steeds 4 punten te pakken.


Maar ondanks de negatieve uitslagen heb ik persoonlijk het gevoel dat we uit het dal aan het kruipen zijn. Persoonlijk beginnen de pijlen weer een beetje te vallen. Of het nu met- of zonder drank is, laten we dan maar in de midden. We zien Erwin nu al meer partijen gewonnen hebben dan in heel vorig seizoen. En dat terwijl we nog maar 7 competitiewedstrijden gespeeld hebben.
Martin wint gewoon zijn partijtjes, maar vallen Rob en Robert nog een beetje op door hun negatieve resultaten in de singels.
Pech? Jawel, maar er zitten ook echt drama partijen bij. Vooral bij Robert valt het nu ff niet. Zijn excuus is dat hij de laatste tijd flink wat zwaar werk te verrichten heeft en wilde zelfs een wedstrijd reserve, omdat hij zijn armen niet meer kon optillen. Kan me er ook iets bij voorstellen.
Hij kon vanavond helaas wederom geen positieve draai geven aan zijn wedstrijd. Na de 1-1 kreeg hij nog een paar pijlen op een dubbel, maar dat liep verkeerd af. Zijn tegenstander Marco begon daarna ook beter te spelen en gaf Robert geen kans meer. Robert beleeft nu even de slechtste seizoensstart sinds de oprichting van Beware (1-3). Binnenkort de ommekeer gozert!

Martin speelde tegen captain Herwin, die normaal gesproken zijn mannetje wel kan staan. Echter is Martin van een ander kaliber, die vanavond niet eens super speelde om met 3-0 te winnen. Zijn warming up is de laatste tijd veel beter, dan hij in de wedstrijden laat zien. Hij houdt ervan om zijn tegenstanders voor de wedstrijd te intimideren.
Het had in ieder geval indruk gemaakt op de zeer aanwezige en tevens erg grappige Kaj, die zich al een oefenpotje had voorgenomen tegen Martin. Maar daarvoor had hij eerst wat meer baco’s nodig, die hun werk moesten doen om rustiger te blijven tijdens het darten. We dachten allemaal dat het voor zijn stem was, maar die werd alleen maar luider.
Hij mocht nog een bacootje nemen, want eerst mocht onze Erwin gaan “knallen” tegen “topper” Menno.
Dat werd een draak van een partij, waarbij schrijver Martin werd beloond met een anderhalf uur durende partij van 5 legs. De beloning was de overwinning van Erwin, maar daar was ook alles mee gezegd. De 5e leg werd spectaculair afgesloten met het 15 minuten durende “pijlenkeilen” op de D1 van beiden heren. Een nette en verdiende overwinning van Erwin, dat dan weer wel…(…)….

Hoewel de baco’s nog niet optimaal werkten, was het voor Kaj voldoende om een paar beslissende pijlen te gooien tegen Nico. Kaj begon al een klein beetje met dubbele tong te praten en onze captain moest erg lachen om zijn tegenstander. Hij zag dat hij echt wel een leuk dartje kon gooien, maar wilde het hem allerminst gemakkelijk maken. Het werd dan ook een gelijkopgaande partij, waarin Nico in de beslissende leg net 1 pijl tekort had voor de overwinning. Kaj gooide net op tijd de deur dicht en won met 2-3.

Nico en Robert waren daarna het enige koppel die 1 partij wisten te winnen in de koppelpartijen.
Zelfs dat ging moeizaam met 3-2. De rest ging allemaal verloren met 1-3.

Gelukkig kon Erwin rekenen op het vertrouwen op captain Nico, bij een finish van 48.
Nico stelde voor dat hij hem maar voor hem uit ging gooien. Niks werkt motiverender dan door je teammaten dit soort “vertrouwen” te geven, om daarna te antwoorden met een sportieve prestatie. Het getal 48 ging dus gewoon uit. Respect Erwin! We hebben weer een recept gevonden om je te motiveren!
De teamgame werd echter wel verloren en werden er wederom 4 punten uit het vuur gesleept.

Kaj wilde direct na de wedstrijd zijn partijtje knallen tegen Martin, maar die leerde hem een lesje darten. In ieder geval zat Kaj over zijn baco limiet heen en was er ook ondertiteling nodig om hem te verstaan. We hebben wel gelachen met hem.
Verder opvallend was dat “topper” Martin alleen zijn singels belangrijker lijkt te vinden dan de koppels en de teamgame. We beginnen een patroon te herkennen… 😉

Donderdag 30 november spelen we uit in de Vlouw tegen de Vlouwerikken.