Seizoen 17-18: Beware – Musketiers 2 (2e r. beker)

Woensdag 8-11-17
 
Voor Beware staat de bekercompetitie op een lager plan, dan de competitie.
Het is altijd even een leuke tussenronde waarin we bij een verlies of overwinning altijd een win-win situatie hebben. Dat wil zeggen dat we bij winst een ronde verder mogen, of bij verlies een lekkere vrije avond hebben. Ook prima.
Vanavond zou dit niet helemaal op gaan, want we zitten nog in de hoofdronde van het bekertoernooi. Dus bij een eventueel verlies is er geen vrije avond.
 
De loting was gevallen op de Musketiers II. Een kampioenskandidaat voor de 2e divisie A.
De jonge heren doen het uitstekend daar en hebben daar maar van 1 concurrent te vrezen.
Het kampioenschap is misschien allerminst zeker, maar voor promotie zijn ze zeker in de race.
Voor Beware natuurlijk geen onderschatting en zeker tegen de fanatieke nieuwkomers, die in een flow zitten en zeer graag willen promoveren. Daarbij hadden ze al lang op de ranglijst en geschiedenis van Beware gekeken en zich dus graag willen meten met de subtop in divisie 1.
 
Beware zou voor hen een redelijk te nemen horde kunnen zijn. Dit (vanzelfsprekend) wetende van alle gelezen verslagen (…), de huidige vorm en de huidige stand in 1A.
In de singelpartijen werd dit echter niet helemaal duidelijk. Want hier wisten beide teams 2 punten te pakken.
Er was hier maar 1 speler die er qua niveau ( en lengte ) bovenuit stak. Tevens hard hij de hardste worp van de DID. De korfballers in de zaal, achter het raam, waren niet zeker of de pijlen door het bord en raam zouden komen. Hij (en Erwin) waren er binnen 10 minuten mee klaar en Erwin kon gaan zitten met 0-3.
Martin gooide zijn partij zeker niet goed, maar kwam er met een 3-0 overwinning toch goed vanaf. Dit omdat zijn tegenstander een meester was in het verprutsen van dubbels. Daarbij aangetekend dat Martin pas laat in zijn spel kwam. Een 180 score hielp hem daarmee op weg en zag je de frustratie bij zijn tegenstander toenemen en wisten we dat het gedaan was.
 
Nico gooide tegen de oudste speler (sorry even de namen kwijt) , die nog beroerder stond te spelen dan hij.
De snelle dubbels van Nico haalden gelukkig de verveling weg uit de partij (3-0).
Rob verloor dan wel met 1-3, maar deed zichzelf tekort. Het is een bekend verhaal aan het worden voor hem, maar hij zou zich later uitstekend revancheren.
 
Hoewel de mannen graag wilden dat we met koppel 501 verder gingen, vonden wij dat we ons aan de bekerregels moesten houden. Wetende dat we daar wellicht ook een betere kans zouden hebben.
Maar dat werd na de eerste 2 verliespartijen toch geen zekerheid.
Nico en Rob wisten op tijd wakker te worden en pakten heel netjes de 4-3.
 
Martin en Erwin speelden DE sleutelwedstrijd van de avond, waarin een partij “dirty tactics “werd gespeeld van de bovenste plank. Een partij die we in de 9 voorgaande seizoenen nog nooit zo gespeeld hebben.
We hebben een advies van Jan Faaij altijd in het achterhoofd gehouden:
“Soms moet je gewoon extra blijven scoren, ook al heb je de getallen dicht gegooid. Het gaat per slot van rekening om de overwinning”. Wijze woorden van Jan, waarvan we altijd dachten dat we dit nooit zouden doen. Het voelt voor ons ook niet natuurlijk.
Maar vanavond hadden Martin en Erwin door dat ze deze partij niet anders hadden kunnen winnen.
Martin zorgde in 2 beurten voor extra punten op de 20, waar Erwin de overige scores moest dichtgooien.
Hoewel dit laatste maar matig lukte, waren de tegenstanders ondertussen in alle staten. Mopperend en vloekend haalden ze zichzelf uit het spel, vergaten na te denken en gooiden de meest beroerde getallen. “Beware is weer zo’n team die alleen maar lopen te scoren, dat hebben wij weer…”
De 4-4 werd dus aangetekend, maar was er nog steeds niks aan de hand.
 
Echter in de teamgame, na een paar topscores van Nico en vooral van de zichzelf revancherende Rob , zagen we een paar “weggooipijlen” bij de tegenstanders en wisten we dat het goed zat.
Beware en vooral de laatste tactics zat in de koppies van de mannen, die not amused waren met dit onverwachte verlies.
 
Ook de biergame werd gewonnen en blijven we onverwacht toch in het hoofdtoernooi. Ik vermoed dat daar wellicht meer “dirty darts” nodig is tegen ( waarschijnlijk ) nog betere tegenstanders. 
Nee hoor, ik (persoonlijk) hoop het niet. Je ziet de onderlinge sfeer namelijk toch een dreun krijgen, die we eigenlijk niet willen. Maar we hebben wel een nieuw/ oud wapen gevonden voor in de beker, die we altijd nog uit de kast kunnen halen.

 
 
Vrijdag 17-11-17 naar At Jodi’s voor een optreden van Bassie met zijn Darts United 😉