Seizoen 17-18: Beware – SOA

Woensdag 11 oktober


Het kwartje valt, op 1 wedstrijd na, aan de goede kant. Het geluk is op dit moment flink aan onze zijde, zo eerlijk moeten we wel zijn.
Steeds meer spelers beginnen flink vormverlies te vertonen en dat is af en toe schrijnend om te zien.
Daarbij wel aangetekend dat het bij onze tegenstanders niet veel beter gesteld is.
Wanneer zij hun niveau en effectiviteit weten op te schroeven, dan staan we toch echt in de degradatiezone van divisie 1A. Maar dat is inherent aan alle sporten…
Maar liefst 3 partijen in de singels hadden vanavond een 3-2 uitslag en zorgden ervoor dat Willem steeds op zijn klokje aan het kijken was.


Robert verloor zijn 2-3 partij tegen Patrick, die goed stond te scoren, maar haperde op zijn dubbels. Wat Robert de gelegenheid gaf om steeds terug te komen. Van Robert geen scores om naar huis te schrijven. Een enkele T20 gaf hem de gelegenheid om in de buurt te komen. Patrick liet in de beslissende leg geen steek vallen en won dus met 2-3.


De volgende 3-2 partij werd gewonnen door El Captano Nico.
Meestal mag hij tegen zijn angstgegner Gert Jan spelen en mag dan misschien 1 legje pakken, maar dan houdt het ook op. Gert Jan verzaakte vandaag in zijn scores en met zijn dubbels en Nico profiteerde dankbaar. Een opvallend feitje is dat ondanks Nico zijn dramatische vorm, hij nog op 100% staat in de individuele stand met 3 uit 3. Hij heeft trouwnes ook niet van de minste tegenstanders gewonnen. Tja dat ze zelf een offday hadden, daar kan Nico niks aan doen. Die heeft al 2 seizoenen lang, last van offdays. Daarnaast ook nog zijn bekerwedstrijd gewonnen, wat zeker niet betekend dat hij naast zijn schoenen mag lopen, maar dat het wel helpt voor zijn zelfvertrouwen. Nu nog andere armen ( en een hoofd ) kopen, dan is alles weer geüpgrade…


Erwin won van Michel met 3-2 van Michel. Ook hier het schaamrood ( net als bij voorgaande partijen ) op de kaken bij de spelers, de schrijver en de tafel van Beware. Scores die niet zouden misstaan ( met alle respect ) in de 3e divisie. Maar het spelletje gaat tot die beroemde laatste pijl en zoals gezegd, het kwartje viel precies goed. Ook voor Erwin geldt dat zijn zelfvertrouwen hiervan een boost zou moeten krijgen, want hij loopt nog langer dan Nico te vechten tegen zijn vorm.


Een geluk bij een ongeluk dat Martin deze week weinig zwaar werk had gehad en zijn armen rust had gegund. Je kunt het bij hem dan ook echt in zijn spel terugzien. In ieder geval de dubbels, die er makkelijk invlogen. Monique kwam steeds wel goed terug met haar tripple 19, maar Martin liet er geen gras over groeien en won met 3-0.


Zoals eerder subtiel vernoemd, begonnen dus veel te laat aan de koppels.
Martin en Erwin gingen net 0-3 kansloos ten onder aan Gert Jan en Patrick.
Laatstgenoemden leken getergd van de nipte nederlagen in de singels en gooiden een puike partij.
Opvallend was hier het ontbreken van triples bij Martin. Erwin gooide meer 100+ pijlen dan hij.


Voor Robert en Nico leek er allemaal niks aan de hand en kwamen ontspannen tegen Monique en Michel met 2-0 voor. Maar het werd allemaal te ontspannen en lollig. Wat Monique en Michel deden minstens net zo lollig mee. Bij een 2-1 resulteerde dat tot fronsen van de wenkbrauwen bij Rob en uiteindelijk tot billenknijpen bij een 2-2 stand. Rob zat zich kapot te schamen/ ergeren aan de terugval van Nico en Robert. Laatstgenoemden gaven gelukkig thuis in de beslissende leg en vonden hun tripples weer. Wat leidde tot de 3-2 overwinning en tot het ontspannen van de “billetjes “bij Rob.


Rob vertelde zachtjes aan Erwin, dat hij de weddenschap wel aandurfde voor de partij van Robert en Nico tegen Patrick en Gert Jan. Het zou een vette 0-3 worden, waarbij zijn maten niks te vertellen zouden hebben en zelfs geen leg zouden pakken. Rob praatte echter niet zachtjes genoeg en Robert hapte direct toe. De weddenschap stond. Het ging om al het geld wat Rob vanavond op zak had. Dus na de 1-0 voor Nico en Robert was de buit al binnen, maar niet tot tevredenheid van de spelers aan het bord. Het werd een vette 3-1 overwinning, waarna Rob zijn 4 tientjes op tafel kon leggen.


Robert was coulant, omdat Rob nog moest lappen voor de rekening. Maar het laatste tientje ging mee naar appartement Lamers 😉
De laatste partij ging ook netjes gewonnen door Erwin en Martin, die eindelijk wakker waren geworden. Martin zorgde voor een paar keer 140 en voor de dubbels. Erwin gooide ook prima, dus nette overwinning.


De teamgame en biergame werden (natuurlijk) in 1x gespeeld, welke werd binnengehaald door de tegenstanders.


Resume: een clowneske vertoning en een dramatisch niveau, maar met wederom met een prima resultaat (6-3).


Een wetenswaardigheidje was dat Martin zich wederom in deze avond regelmatig liet horen en ruiken. Tot aan de bar konden de mensen ervan mee genieten. De mensen in de DID wereld zouden er eigenlijk gewend aan moeten zijn, maar dat doen wij nog niet eens.. Het blijft gewoon om “te gieren“( woordspeling) hoe ongegeneerd hij zijn uitlaat leeg staat te blazen en het aantal decibellen door het café blaast. Om over het geproduceerde aroma maar te zwijgen…Volgende week woensdag 18-10 zitten we in de individuele week, maar is er alvast een baan gereserveerd in de Mookies. We zullen deze oefenavond nodig hebben…


Woensdag 25 oktober spelen we uit in de Mookies tegen Now Or Never.