Seizoen 17-18: Beware – Yeastyboys

Woensdag 4 oktober 2017


We gingen vorige week naar huis, met een flinke draai om de oren en met de staart tussen de benen. We weten echt wel weten dat we niet het beste darts in Delft spelen. Maar je hoopt toch dat de schade mee zal vallen, ondanks de matige vorm.


De euforie was er, ondanks de 2 voorgaande overwinningen, allerminst.
Dit ondanks krachttermen van spelers op Facebook, waarbij het woord “kampioenen” gebruikt werd.
Ook zij weten dondersgoed dat die kans erg klein is, omdat Beware gewoonweg altijd wisselvallig speelt. De tegenstanders weten echter wel dat ze rekening moeten houden met ons. Want als ze dat na de 9 voorgaande seizoenen nog niet weten, dan hebben ze in ieder geval nooit op de DID website gekeken.
Laat staan dat ze de verslagen van ons hebben gelezen. Begrijpelijk want die zijn zo vreselijk lang, dat 80 procent van onze Facebookvrienden er niet eens aan begint.


1 van onze trouwe lezers is Johan K. van de Yeastyboys. De man die zelf ook verslagen schrijft voor zijn team, maar vanavond de grote afwezige is. In ieder geval tot aan de koppels, want daar kwam hij uiteindelijk opdagen. Johan zou dan toch zijn teamgenoten moeten hebben geïnformeerd over dartteam Beware? Nou dat leek er allerminst op.
Beware zit in zijn mindere periode, maar de Yeastyboys waren vanavond ook niet dat sterke team uit 2011 waarmee ze in onze poule kampioen werden. Integendeel, want hun niveau mocht worden omschreven als dramatisch.
Van Beware kant was het ook niet top, maar wanneer de zwaar uit vorm zijnde Nico van topper Viktor met 3-1 wint, dan mogen de wenkbrauwen gefronst worden.


Wanneer daarna Erwin met 3-2 van de andere topper Peter wint, gaat het helemaal nergens meer over.
Voor de duidelijkheid, beide mannen zijn in staat om altijd bij de bovenste 10 van de singelstand te eindigen. Nico en Erwin zijn in staat om bij de onderste 10 te eindigen, dus de wereld even op zijn kop.
Wat dan weer motivatie gaf voor Rob en Martin, om hun wedstrijden in te gaan.
Rob en zijn tegenstander Jan maakten er ook een drama partij van. Rob strooide weer een aantal keren met zijn befaamde “doodgooipijlen”, maar wist zichzelf en de schrijver uiteindelijk wel uit hun lijden te verlossen en de partij met 3-2 te winnen.
Martin en tegenstander Marko maakten er wel een prima partij van. Een bijna gelijkwaardige partij op een redelijk hoog niveau zorgde ervoor dat er een beslissende leg gespeeld moest worden, welke werd gewonnen door Martin.


Dus met een comfortabele doch verrassende 4-0 naar de koppels.


Daar herstelden de Yeastyboys zich enigszins. Maar ondanks de ondertussen uitstekend spelende en ingevallen Johan, kon er niet meer dan een 2-2 uit de koppels gesleept worden.
Beware pakte daar verrassend een paar partijen, daar waar het leek dat ze verloren gingen worden. De strijd gaat door tot aan de laatste pijl, dat is waar elke darter rekening mee moet houden.
Martin en Erwin wonnen 3-0 en verloren 1-3
Nico en Rob verloren 2-3 en wonnen 3-2


De Yeastyboys waren er al klaar mee, maar hadden toch nog wel zin om de bier- en teamgame apart te spelen. Achteraf een juiste beslissing, want die wonnen ze beide.


Een verrassende 6-3 overwinning in de pocket, but…
Don’t get to cocky…
Woensdag 11 oktober spelen we thuis tegen SOA