Seizoen 17-18: Die Mannschaft – Beware

Donderdag 21-9-17

De eerste competitiewedstrijd van ons 10 seizoen werd gespeeld tegen de wedergekeerde Mannschaft, die even een uitstapje hadden gemaakt naar de 2e divisie.
Via promotie / degradatie verdient weer terug gekeerd naar de 1e divisie en dan direct tegen het team van captain Barnee, die ze bij de degradatiewedstrijd in 15/16 nog een beetje geplaagd had.
Waarschijnlijk waren de mannen dat (gelukkig voor Nico ) alweer vergeten, want als er die avond te plagen viel, dan was het wel richting Nico.

Het werd een memorabele avond voor hem en voor Beware, waarbij een aantal mijlpalen werden afgetikt.
Maar voordat we daarmee beginnen dient gezegd te worden dat we qua teamprestatie, nog nooit eerder zo goed zijn begonnen.
Want behalve de 9-0 overwinning in de beker, werd deze avond ook een succes.
Zelfs ook voor Nico, hoewel hij zijn slechtste koppelpartijen ooit speelde. Daar waar het volgens zijn teamgenoten na vorige week niet slechter kon, verpletterde hij dit negatieve record met gemak.

Gelukkig was Martin daar ( waar heb je vrienden voor ) om Nico zijn hachje (en die van zichzelf) te redden van 2 weinig oogstrelende partijen. Ze werden dus gewonnen.
De darteritus is definitief bij Nico toegetreden, maar ook weer niet in die mate dat hij zijn singel dramatisch gooide.
Het begin van de avond leek het allemaal nog ergens op.
Ja, er zaten vele dramatische scores bij, maar dat compenseerde hij dan ineens weer met een hoge score, zodat hij toch in de buurt van zijn tegenstander Michel bleef. Michel zag hem steeds weer de gelijkmakende leg scoren.
Alles ging tegen de darts in en vraag niet hoe, maar Nico won zijn partij met 3-2 en moeten we niet teveel zeuren..

Martin had het tegen Edwin iets makkelijker. Opvallend dat Martin zijn scores beter liepen dan die van zijn tegenstander. In deze fase van het seizoen namelijk niet vanzelfsprekend, want Martin heeft de laatste periode weinig tijd om te oefenen. Zijn baas eist veel van zijn vrije tijd in te leveren. Logisch dat hij ’s avonds op de bank ligt.
Maar Martin won uiteindelijk wel netjes met 3-0.

Rob mocht het tegen Johan opnemen. De tweelingbroer van Michel had wat goed te maken namens de familie. De partij ging redelijk gelijk op. Alleen de 1e leg was Rob superieur, maar vergat de ongeveer 12 pijlen voor een dubbel te verzilveren. Hij kwam op een achterstand te staan en die achterstand wist hij niet meer weg te werken. Dit met een uiteindelijk verlies als resultaat (1-3).
Johan wist de eer van de familie hoog te houden.

Robert had het nog knap lastig met Erik, maar vooral lastig in de zin van het missen van zijn eigen dubbels.
Hij maakte het zichzelf niet gemakkelijk. Zodoende sleepte zich voort tussen de beide heren, tot aan de dubbel 1 ( ook voor allebei ) in de laatste en beslissende leg.
Het kwartje viel Robert zijn kant op, maar daarvoor hadden beide heren al vele pijlen op dubbel 1 gemist. Robert won met 3-2.

Nou ja, de koppels van Nico en Martin kennen jullie ondertussen.
We noemen de koppels, maar het was eigenlijk Martin tegen de Mannschaft.
Van frustratie was het lachen Nico ondertussen vergaan, maar de pret aan de tafel was er niet minder om.
De andere “toppers” Robert en Rob deden het eigenlijk ook prima. Wonnen met 3-2 en 3-0. Niks aan af te dingen.
Vooral de 3-0 was een toppartij!

De teamgame en biergame werd in 1x gespeeld. Ook die partij werd gepakt en kunnen we concluderen dat:

Nico vanavond niks verloren heeft.
Hij het eerste competitiepunt van seizoen 17-18 gepakt heeft.
Hij nog op 100% staat.
Hij ook nog ongeslagen is, met de bekerwedstrijd meegerekend.
Hij voortaan zijn hersenen moet uitschakelen, wanneer hij aan het darten is. Gezien zijn lage IQ moet dat niet zo moeilijk zijn voor hem 😉
Verder weten we dat Erwin graag reserve is, maar nu eerste keus is voor het gooien van de koppels.
Rob nu alleen maar wil darten, als hij opgehaald wordt met de auto.
Martin steeds minder oefent, maar van zijn teammaten steeds meer druk krijgt om te moeten presteren. Laat Miranda het maar niet horen 😉
Robert gaat kappen met darten, als hij Nico en Erwin niet meer mag uitlachen. Terecht, dus willen we graag dat je ons blijft uitlachen topper!!

Woensdag 27-9-17 ( vanavond ) tegen onze vrienden van Umpff
Ps. Robert gooide nog een 180. Ik krijg al een paar keer te horen dat ik dit bewust heb vergeten te vermelden. HULDE ROBERT!