Seizoen 17-18: Beware – Dart Wolfs (1e ronde beker)

Woensdag 13 september 2017


Na een lange zomerslaap ontwaakten 4 van de 5 Beware darters.
De 5e speler had in de zomer zijn tijdelijke uitstapje naar de mannen van de Guitige Guiters gemaakt. Hij (Martin) weet dus dat hij nog team achter de hand heeft, zodra hij het dramatische niveau van zijn huidige teammaten niet meer aan kan zien. Wetende dat hij met open armen ontvangen zal worden in Pijnacker, want deze mannen zijn erg ambitieus en kunnen nog wel een extra goede speler gebruiken.
Het was dus aan de rest van de spelers, om hun criticasters de mond te snoeren en er een topresultaat uit te slepen tegen de Dart Wolfs.
Je weet nooit wat je te wachten staan met nieuwkomers, want het zal niet het eerste bij elkaar geraapte zooitje van allerlei oud eredivisionisten zijn, die weer ontspannen een dartje willen gooien en met de kerst al kampioen willen zijn.
Maar deze (voor ons in ieder geval) nieuwkomers begonnen met 5 spelers aan het nieuwe seizoen en hadden er uiteindelijk 4 over om met de wedstrijd te beginnen, omdat er direct al 1 weg gelopen was. Wij waren live getuige hiervan.
Echt een lekker begin voor de kersverse captain Kevin, die ik adviseer gelijk een rode kaart uit te delen aan de wegloper. Maar wie ben ik…


Gaandeweg de 1e bekerwedstrijd van seizoen 2017-2018 ontdekten we geen superpijlen van deze tegenstander. Maar de zomerslaap had ons ook geen goed gedaan. Het gewenste niveau, dat we zo graag wilden gooien, zag er verre van redelijk uit. Het dartniveau was niet om naar huis te schrijven.
Martin won zijn eerste partij met 3-0. Wie had er anders verwacht? Martin gooide echter ook ver onder zijn niveau.
Uitgerekend hij besloot juist voor aanvang van de competitie te stoppen met oefenen. Daar waar hij in de zomercompetitie wel lekker door gooide, stopte hij in deze laatste weken! Maar goed, hij won. En o ja, hij gooide nog wel een 180…nou vooruit.


Robert had moeite met zijn dubbels en dat resulteerde in een 0-1 achterstand. Gelukkig scoorde hij nog redelijk en zette de wedstrijd wel naar zijn hand en won met 3-1.
Hij vierde deze overwinning door zijn sponsorgeld te betalen en daar moest op gedronken worden.
Bedankt http://www.lamersonderhoudenrenovatie.com/
De week ervoor betaalde Tim zijn sponsorgeld en danken we hem ook http://www.tg-glashandel.nl/ en http://www.tg-slotenmakers.nl/


Nico had moeite met van alles in zijn wedstrijd. Zijn zoveelste pijlensetje lag afgelopen week alweer aan barrels en ondertussen in de prullenbak.
Dus vanavond maar weer gooien met de pijlen waar hij in 1997 (bij de Zaadjes) mee begon te gooien.
Maar dat maakte voor de scores en dubbels geen verschil. Het zag er allemaal niet uit en ik citeer Erwin: “de 1e 2 legs waren de slechtste die ik ooit van je gezien heb”. Het was dat zijn tegenstander er ook niks van bakte en kon Nico nog zijn partij winnen met 3-1.
De mindset moet ondertussen gigantisch veranderen bij onze captain, maar dat weet hij ook wel.
1 positief puntje…hij won.


Erwin mocht het daarom beter gaan doen, want Nico en Erwin beconcurreren elkaar ondertussen om de slechtste speler van het team. Niet al te letterlijk, maar deze zogenaamde titel wil je gewoon niet.
Nou gaat het bij Beware niet om titels, getuige de resultaten van de afgelopen 7 seizoenen, maar Erwin wilde niet onderdoen voor El Capitano en zorgde, tegen wil en dank, voor de langste partij van de avond. Zijn tegenstandster had nog nooit een pijl gegooid (zo leek het), maar kreeg van de gulle Fillie ruimschoots de kans om minstens 1 leg te pakken. Behalve dat ze niet kon gooien, kon ze ook niet rekenen en daar begon Erwin zich inwendig over op te winden.
Wanneer je op dubbel 3 staat en je gooit een grote 7, dan ben je (in darttermen) “dood”.
Je hebt te veel gegooid, je gooit je dood…allemaal om het even. Maar mevrouw moest nog een uur nadenken, voordat ze de pijl uit het bord haalde. Niet bevorderlijk voor de gemoedstoestand van Erwin, die van ergernis zijn pijlen ook overal heen zag gaan, behalve op zijn finish.
Daar waar hij Nico zijn 2 legs terecht analyseerde als de slechtste ooit, constateerde de rest van het Beware team dat dit de langste leg en tevens partij ooit was. Beide spelers konden maar niet hun dubbel gooien. De spelers aan de tafel van Beware bogen (van plaatsvervangende schaamte) hun hoofden en hoopten dat iedereen snel uit hun lijden verlost zouden worden.
Dat gebeurde uiteindelijk met de 2e dartpijl van Nico, die Erwin maar van armoe van de tafel plukte.
Erwin won “overtuigend“ met 3-0.


De rest van de wedstrijd ging gelukkig wel snel. Het niveau werd gelukkig weer opgeschroefd door allemaal en binnen no time werden alle koppels gewonnen.
Ook de team- en biergame werd gewonnen, die in 1x gespeeld werden.


Een 9-0 overwinning in de beker. Netjes, maar er is werk aan de winkel.
Donderdag 22 september is al de 1e competitie test tegen de uit de 2e divisie terug gekeerde Mannschaft.