Seizoen 16-17: Beware – SOA

Woensdag 5 april 2017
 
De verslaggever ondervind wat vertraging met zijn verslagen. Soms is het de inspiratie, die hem in de steek laat. Soms ook de tijd of zin. Bij dat laatste woordje kunnen we ons nog wel iets voorstellen, maar er moet toch gewoon tijd gevonden worden voor een lullig verslagje?
 
Nou daar kom – tie- dan – he …
 
SOA is in the house tonight. Hopelijk alleen het dartteam SOA, anders heeft er iemand een probleem. Het SOA van vroegah is niet meer.  Het SOA dat jarenlang in de eredivisie bivakkeerde, maar dat ook seizoenen lang een beetje tussen 2 divisies hing.  Te sterk voor de eerste divisie en net te zwak voor de eredivisie. Zo bleek onze 3-6 overwinning in de vorige ontmoeting van 18 november al een teken aan de wand. In de stand staan ze op een magere 9e plaats, waarbij handhaving ondertussen wel een feit is.
 
Robert had ook weinig moeite met Patrick. Qua scores ontliepen ze elkaar niet heel erg, maar de finishes van Robert waren prima. Op zich frappant, want je mag verwachten dat de vermoeidheid bij hem zou toeslaan. Behalve zijn eigen werk, moest hij nog eens overuren draaien voor het marineren van al dat BBQ vlees voor de verjaardag van zijn dochter. Later ( zaterdag 8-4) bleek dat gewoon 1 groot bedrog, want er kon nog net een broodje shoarma van af. En aan die voorbereiding heeft hij echt geen bijdrage gehad hoor! De kleine flesjes Jupiler zouden een hoop moeten vergoeden, maar dan alleen maar omdat hij zich de krampen moest lopen. Kleine flesjes zijn ook zo leeg namelijk… Enfin, de vermoeidheid ( want daar begon het mee ) bleek wel mee te vallen…  (3-0).
 
Een volgende oorzaak van het uitblijven van het verslag kan de beschamende nederlaag zijn van de 2-3 van Nico. De verwerkingstijd van deze uitslag moet dan nog even landen. Voor de duidelijkheid, Nico realiseerde dat de dikke 3-0 overwinning op Monique ( ja Rob, een vrouw ) in de individuele competitie geen garantie was voor een zekere overwinning van vanavond. Dat zag je ook terug in zijn spel. Mooie scores. Maar er had al een lampje moeten gaan branden toen Monique de 1e leg pikte van Nico, omdat hij het verdomde zijn 150 punten voorsprong uit te gooien.
Gelukkig was er niks aan de hand. Nico bleef zijn scores goed gooien en kwam ook op een 2-1 voorsprong. Ook toen hij met 200 punten voorsprong de leg moest pakken ( hij miste de 116 ), haperde zijn dubbel en wist Monique ook bijna met een hoge finish de leg uit te gooien. Uit het niets en ineens stond de druk erop bij Nico.
Monique pakte toch de gelijkmakende leg, won zelfs de bull voor de 5e leg. En uiteindelijk een teken aan de wand. De beslissende leg ging dus ook naar haar toe. Vanuit het niets ineens drama scores, geen tripples , niks meer…over en sluiten.. (2-3).
 
Dit zou de met zijn hoofd schuddende Tattoo ( vlindertje ) Martin nooit gebeuren. De topper kan zich nog wel eens in zijn eigen wereldje bevinden en zich enorm verbazen over de wanprestaties van zijn medespelers. Zijn medespelers zijn er zelf al aan gewend, maar Martin heeft daar toch een klein beetje moeite mee. Je kan toch wel een pijl normaal recht vooruit gooien?! Tja, we zijn nou eenmaal geen geboren talenten en hebben ook niet de tijd om uren in het oefenen te investeren.
Om zijn lichte ergernis te compenseren mag Martin weer geen reserve staan en kan hij laten zien hoe het wel moet. Het mooie is dat hij dat dan ook wel weer waar maakt. Dit keer moest Michiel het onderspit delven en de effectiviteit van onze gigant ondervinden. Scorend gezien was het allemaal prima in orde bij Michiel, maar Martin kan dan toch weer dat beetje extra geven en ook beheerst de partij naar zich toe trekken (3-0).
 
Rob had nog goed naar de technieken van onze gigant Martin gekeken, maar kon deze helaas niet reproduceren tegen Gert Jan. Laatst genoemde speelde gewoon een hele sterke pot en was dodelijk met zijn (hoge) finishes. De leg waar Rob eindelijk een kans kreeg, was bij een 0-2 stand voor Gert Jan en werd dan ook dankbaar gepakt. Maar het gevoel om de wedstrijd misschien nog te kunnen winnen, werd al snel de kop ingedrukt door Gert Jan (1-3).
 
Na deze 2-2 stand had niemand kunnen vermoeden dat er een dikke overwinning zou volgen voor Beware.
 
Met name Martin en Robert hadden het vrij moeilijk in hun eerste koppel. Na een 0-2 achterstand, kwamen ze uitstekend terug in de partij en wonnen uiteindelijk met 3-2. Rob en Nico wisten de volgende 2 partijen met 3-0 resp. 3-1 te winnen, waarbij het hoogtepunt de  onehundredandeigty van Rob was. Dat was een partij lang geleden zeg !
Ook de 4e koppel werd met 3-1 gewonnen door Erwin en Martin. Waarbij aangetekend dat Erwin eindelijk een keer zijn pijlen in een wedstrijd wilde gaan gebruiken en dat ook naar behoren deed.
 
De teamgame/ biergame werd ook binnen geharkt en we daarmee een prima overwinning van 7-2 noteerden.
 
Beware onbedreigd op de 3e plek en nog maar 3 wedstrijden te gaan. Darts United redelijk onbedreigd op een 2e plek en de Bouncers (zeer onbedreigd) afstevenend op een kampioenschap.
 
Ondertussen heeft PSP de wedstrijd van donderdag 14 april geannuleerd en zijn we op zoek naar een andere speeldatum.