Seizoen 16-17: Bouncers – Beware

Woensdag 8 maart 2017
 
Bouncers – Beware
 
In de afgelopen seizoenen is het vaker voorgekomen, dat je een team 3x in het seizoen als tegenstander treft. In dit geval zijn het de kampioenskandidaten van de Bouncers, waarvan ik eigenlijk al bijna kan zeggen dat ze kampioen zijn in onze poule. Met een competitie- en een bekerwedstrijd achter de rug, was het vanavond de laatste uit de reeks.
 
De Bouncers staan met afstand op de 1e plaats, 25 punten los op de verrassend presterende promovendus Darts United, waarna wij op plek 3 mogen aanschuiven.
Ook best een aardig gaatje van 9 punten (en een wedstrijd meer gespeeld) naar de nummer 2, dus we verbeelden ons niks hoor… Sowieso niet..
Het lijkt erop dat alleen Karafles onze plaats 3 zou kunnen “bedreigen”, als je het dan ook zo mag omschrijven dan. Plek 3 of 4 zijn namelijk een vertrouwde plaatsen voor ons geworden…
 
Het gevoel lijkt ons een beetje te bedriegen. Ondanks we lijken af te stevenen op een persoonlijk recordaantal punten in de competitie geschiedenis van de 1e divisie, zijn er toch een aantal factoren die een vertekenend beeld kunnen geven.
Met alle respect en los gezien van hoe sterk poule 1B nu eigenlijk is, blijven we zelf enorm wisselvallig in de dartprestaties. Of is de geluksfactor iets meer aanwezig dit seizoen? Dan moet je misschien ook kijken naar het aantal gewonnen 3-2 partijen. Ok, Martin mag wat meer wedstrijden spelen (alle wedstrijden eigenlijk) van ons, omdat hij nu eenmaal de zekere factor is. Wetende dat ons verhaal van de “vaste” wisselbeurten ook in de prullenbak kan.
Heeft Nico nu al 2x zoveel meer singels gewonnen als vorig seizoen, terwijl het seizoen nog niet eens is afgelopen. Loot hij misschien de “makkelijke” tegenstanders? Ook dat verhaal gaat bij Nico (en bij een aantal anderen) niet op, want hij heeft meer moeite met zichzelf dan met zijn tegenstander.
Presteren Rob en Robert net zo gemiddeld als de afgelopen seizoenen. Wisselvallig in de wedstrijden, maar wel gewoon af en toe hun partijtjes winnen.
Grossiert Rob de laatste tijd in snipperdagen en lijkt dan of hij halverwege het seizoen het alweer een beetje zat aan het worden is. We weten nu eenmaal dat Rob meer een speler van de 3e helft is. En dat je hem tijdens de Carnaval, de zomervakantie en eigenlijk de rest van de week met rust moet laten.
Als je het goed bekijkt is Erwin eigenlijk al seizoenen lang onze meest constante speler. Hij is constant aanwezig en betaald constant de rekening mee. De laatste tijd is hij ook erg constant in zijn reservebeurten, als Rob zich niet steeds afmeldt dan… 😉
 
Genoeg onzin en over tot de wedstrijd.
Direct een topper tussen Carlos en Martin, waarbij Carlos het de 1e 2 legs voor het zeggen had. Bij Martin lukte het allemaal niet zo, dacht in zijn hoofd al dat het klaar was, maar een mooie 106 finish hielp hem weer in het zadel. De wedstrijd keerde en Martin nam het voortouw. Een 180 passeerde de revue en het werd uiteindelijk een mooi bevochten overwinning van 2-3 voor Martin.
 
Lucas was de meest constante speler in de wedstrijd tussen hem en Robert. Meer tripples en goede finishes, wat een 3-1 overwinning voor Lucas betekende. Het was ook niks voor Robert om aan de sinas te zitten. We geven het alcoholgebrek dan ook maar de schuld.
 
Donny won met 3-0 van Erwin, maar daarbij aangetekend dat Erwin best 1 of 2 legs had mogen pakken. Hij kreeg er tenminste een paar pijlen voor.  Dus op zich geen slechte wedstrijd tegen de 100% man van 1A.
 
El Capitano won een zwaarbevochten wedstrijd van Ivo. Tegenstander Ivo verprutste, met een 2-0 stand op het scorebord, een aantal matchdarts. Nico profiteerde uiteindelijk en kwam in rap tempo terug in de wedstrijd. Het leek wel zo’n schakelaar die omgezet werd. Uiteindelijk in de beslissende 5e leg was het niveau van beide heren niet meer om aan te gluren, maar trok Nico aan het langste eind (2-3). Dat is dan zo’n 2-3 partij waar ik het over had.
 
In de koppels wisten alleen Martin en Robert een partij te winnen van Carlos en Ivo. De rest van de koppels gingen verloren, hoewel Nico en Erwin ook van dit koppel had mogen winnen.
De teamgame en biergame gingen ook verloren en schudde de aanstaande kampioen het kleine beetje concurrentie van zich af, voor zover je daarvan mag spreken. Uitslag 6-3.
 
Hopelijk kunnen deze sympathieke gasten zich volgend seizoen weer staande houden in het eredivisie geweld. Ze hangen al een paar seizoenen een beetje tussen de ere- en eerste divisie in.
We wensen ze veel succes toe!!
 
Woensdag 15 maart spelen we thuis tegen de 4 Tops. Ook voor de 3e keer dit seizoen trouwens..