Seizoen 2016-2017: Beware – Vlouwerikken

Woensdag 22 februari
 
Beware – Vlouwerikken
 
De bezetting van Beware was vanavond weer compleet.
Rob heeft traditioneel getrouw zijn vrije avonden weer opgenomen en is nu eindelijk door zijn verlofdagen heen. Misschien blijft hij wel in de basis staan tot aan het einde van het seizoen?
Zeker als Erwin zijn reservebeurten maar blijft opnemen, dan heeft de rest een basisplaats. De volgende reservebeurt is voor Robert, maar is dus allerminst zeker.
 
Vanavond tegen de Vlouwerikken die, zoals in ons voorgaande verslag aangegeven, al een paar seizoenen tegen degradatie aan het vechten zijn. Dit seizoen is het niet anders.
Elke keer redden ze hun zogeheten vege lijf van degradatie, maar het hangt elk seizoen weer aan een zijden draadje.
En wanneer je naar de darters kijkt, kunnen ze echt wel een pijltje gooien en mag je ze nooit onderschatten. De uitwedstrijd op 6 oktober 2016 eindigde in een nipte 4-5 overwinning voor ons, dus alle reden om vandaag alert te zijn.
 
En ik kan niet onderkennen dat we dat waren. Achteraf gezien was er zelfs een belangrijke rol weg gelegd voor (de bijna ) vaste reserve Erwin, maar daarover later meer.
 
De singelpartijen verliepen “bijna” niet verkeerd. Met de nadruk op bijna. Want alleen Rob verloor zijn partij van Dennis en op een manier waar de honden geen brood van lusten. Qua scores was Rob Dennis de baas, maar qua finishes liep het voor geen meter. Ook Dennis liep te vechten tegen zichzelf, dus was een 5e beslissende leg terecht. Alleen ging Rob daar een partij los met zijn topscores, dat hij uiteindelijk een marge van 300 punten voorsprong had om te finishen.
Wanneer je dan nog je partij verliest, kun je jezelf wel voor je kop slaan. Ach, het was weer zo’n dag, om in de citaten van Rob te blijven…
 
Dit was wel de 4e singelpartij van de avond, dus zijn we even verkeerd begonnen.
 
De avond begon met Robert tegen Sven.  Een matig scorende Robert wist met gemak de slechter scorende Sven van zich af te houden. De enige leg van Sven,  was te wijten aan het tevens matige finishen van Robert. Gelukkig had hij in de meeste legs een redelijk ruime voorsprong om te oefenen op zijn dubbels en won hij met 3-1.
 
El Capitano Nico mocht zijn partij spelen tegen de plaatsvervangend  coach Ed, die altijd weer zijn best doet om het zonnetje in huis te zijn.
Zolang de scores en dubbels lopen, is er geen vuiltje aan de lucht. Dat ging dus goed tot de 2e leg.
Daarna begon zijn machine te haperen en kwamen de kleine GVD’s . Daarbij gaf hij Nico het sein, om er misbruik van te maken en zo geschiedde.
Nico kwam ook beter in zijn spel en Ed zijn machine begon steeds meer vast te lopen. Dit met alle gevolgen van dien. In die zin, dat het “overvolle” Sportcafe de Mookies flink kon meegenieten van Ed zijn gevloek. Dit gevloek duurde zelfs tot ruim een kwartier na zijn verloren partij en daarmee steeds meer lol bij de overige spelers bezorgde.
Vooral de winnaar Nico zat nog steeds om al dat gemopper van Ed te lachen, terwijl hij al lang de volgende partij zat te schrijven.
 
Die partij was van Martin, die al lang en breed rekening had gehouden met een partij tegen Marco.
Martin was de vorige avond tussen de 2 teams niet vergeten, waarbij topper Marco ons subtiel vertelde dat hij eigenlijk de beste darter van Delft was en dat hij graag tegen Martin had willen spelen. Of dit nu kwam door de drank of door een jolige bui, laten we in de midden.
In ieder geval werd er vanavond keer door Erwin de spelerskaartjes getrokken, die de 2 heren zomaar tegen elkaar lootte!!
Dit was een toevalstreffer, zover was het wel duidelijk!  Want wij hebben onze welbekende loterij en de Vlouwerikken noteren altijd alleen de DID nummers op het wedstrijdformulier, zodat we de namen er niet bij kunnen zien.
In ieder geval stond er een topwedstrijd op het programma, die in de praktijk helaas geen topwedstrijd bleek te zijn.
Hoewel Martin onder zijn normale niveau gooide, was dit ruim voldoende om Marco met gemak te verslaan.  We weten nog steeds niet wat er met onze beste darter van Delft is gebeurt, maar dat hij even in een dipje zit, is wel duidelijk.
 
Nou ja, u weet ondertussen wel hoe de 4e partij in mineur is geëindigd en had Rob dus een slecht debuut in zijn nieuwe dartshirt. Het shirt die hij eigenlijk ( als enige speler ) niet eens wilde hebben.
Ach, hij heeft er gewoon aan mee betaald, dus heeft hij pech.
Moest er al een keer een nieuwe foto gemaakt worden eigenlijk…ach dat is voor later…wanneer we allemaal 10 kilo zijn afgevallen. U kunt zelf uitrekenen in welk jaartal dat zal gebeuren…
Waarschijnlijk zitten we dan allemaal in een scootmobiel…
 
De koppels gingen ook redelijk voorspoedig.
Robert en Martin fietsten er makkelijk doorheen door 2x met 3-0 te winnen.
Rob en Nico maakten het zichzelf redelijk moeilijk door wel 2x te winnen, maar dan met 3-2.
 
Het kwartje viel steeds weer onze kant op. Dit tot grote ergernis van onze vriend Ed, die voor de leuke sfeer en hilariteit zorgde.
Ook de teamgame en biergame, die in 1 wedstrijd gespeeld werden, viel zonder veel moeite onze kant op. Hiermee werd de 8-1 aangetekend en daarmee onze vrienden verder in degradatieproblemen duwden.
Sorry mannen, maar de 8 broodnodige punten ( zoals Willem de G. ons vertelde ) gaan mee in ons binnenzakje.
De volgende wedstrijd , wederom uit tegen de Bouncers, zal ongetwijfeld weer zwaarder zijn.
Dus gaan we op woensdag 8 maart weer eens op familiebezoek bij m’n Broer…