Seizoen 16-17: FC Tatabanja – Beware

Vrijdag 17 februari 2017
 
FC Tatabanja – Beware
 
We eindigden in het verslag van woensdag 8 februari (tegen de Bouncers ) met de volgende zin: “Helaas voor FC Tatabanya zijn zij aan de beurt om geslachtofferd te gaan worden. Dit om ons nieuwe shirt geluk te gaan bezorgen.”
Dat zijn gewaagde uitspraken die je eigenlijk alleen maar schrijft, wanneer het zelfvertrouwen binnen het team hoog is. Maar is dat ook zo? De kans is echter (zeer) groot dat je daarmee je tegenstanders alvast op scherp zet.
Het leek ons ook niet echt een opmerking van el Capitano, maar hij doet wel gekkere dingen.
Misschien geeft het nieuwe dartshirt wel zoveel zelfvertrouwen, dat je dit soort uitdagende teksten gaat roepen?
Een geluk bij een ongeluk lezen de spelers van het team van Vivien de verslagen niet, of blijven ze in ieder geval niet hangen.
Nee, FC Tatabanja is een zeer sympathiek en relaxt team, net als zovele teams uit divisie 1B, die wel van een plaagstootje houden. Ze kunnen ze namelijk zelf ook uitdelen. Dit onder leiding van Tim. Hij verkast volgend seizoen overigens naar de eredivisie. Het ontbrak daar nog aan een clown, die ook nog een beetje een pijltje kan gooien (ik citeer zijn eigen woorden).
 
Dus mocht die clown direct aan de bak tegen Erwin, die weer lekker stond in te gooien, maar zijn knop vrijwel direct omzette voor de wedstrijd.
Ik weet dat Erwin dit gedeelte van het verslag overslaat, of waarschijnlijk het verslag helemaal niet leest, maar el Capitano leeft echt met hem mee. De pijlen verlaten je hand en komen op de verschrikkelijkste plaatsen op het bord. De controle is compleet weg.
Enfin, “de clown” had geen enkele moeite met Erwin en in een mum van tijd zat hij weer aan de Beware tafel (3-0). Zijn nederlaag probeert hij dan te vergeten, door direct op zijn telefoon een spelletje te gaan spelen. Iedereen heeft zijn eigen manier om zijn teleurstelling te verwerken 😉
 
El Capitano (Nico ) kent het fenomeen dus ook wel, maar laat af en toe nog een leuke pijl zien. Vandaag was het tijdens zijn singel tegen Deborah ook de 80-20 regel. 80 procent gekloot tegen zichzelf en kreeg daarmee al snel de 1e leg om de oren.
In de overige 20 procent werd er steeds meer de tripple gevonden, maar dan ook vaak in combinatie met een 1 of een 5. Een enkele hoge score zorgde voor de extra lucht om uit te gooien, wat hem dan weer verbazingwekkend goed af gaat.
Dit leidde tot een geflatteerde 1-3 overwinning en de 1-1 op het scorebord.
 
Tijd voor de stabiele factor in ons team. Hoewel Martin dit seizoen nog niet in de buurt komt van zijn niveau van vorig seizoen, zie het er toch allemaal prima en betrouwbaar uit.
Maar rond de commerciële bloemendagen, mag je erop rekenen dat hij het erg druk heeft op zijn werk en dan ook minder tijd heeft om te oefenen. En in het overvolle café Friends, waren er ook weinig plekken om lekker warm te draaien voor hem. Ja in het rookhok, maar daar zal je hem zeker niet vinden. Het was dus gelijk aan de bak tegen de altijd afgetrainde Ab, die met zijn imposante voorkomen altijd weer de zwaartekracht weet te tarten en daarmee nogal eens weet te verrassen.
Maar op conditie moest Ab zeker te pakken zijn, dus ging Martin er als een speer vandoor.
Nee het was geen hardloopwedstrijd, maar een pijltje darts voor het zogenaamde “eggie”, die toch uiteindelijk eenzijdig en makkelijk werd gewonnen door Martin (0-3). Ab kon zijn weg weer vervolgen naar het rookhok en de gokkast.
 
Voor Robert was het belangrijk om een mix te vinden tussen zakelijk en privé.
Voor Beware gewoon zijn stinkende best doen en de punten binnen slepen, of zakelijk niet zo heel erg zijn best doen en aan de verbouwing van de wc’s van Vivien mogen beginnen.
Gekheid natuurlijk, want Vivien zal hem daar nooit op afrekenen. Hoogstens de rekening van Beware een beetje opschroeven 😉
Maar Robert kreeg met Ruben ook gewoon een zware tegenstander, dus was dit al een hele uitdaging voor hem. Hij kon zich in de partij uitstekend weren. Hij gooide zelfs een 180 in een prima leg, maar zette Ruben daarmee op scherp en verloor hij (natuurlijk) die leg. Er waren echter momenten voor Robert om de wedstrijd te pakken, maar Ruben kwam steeds uitstekend terug. De 5e en beslissende leg moest eraan te pas komen, om de wedstrijd te beslissen. Beide heren hadden kans op de overwinning, maar Ruben trok helaas aan het langste eind (3-2).
 
Met 2-2 naar de koppels.
 
Deze koppels liepen eigenlijk boven verwachting goed, met uitzondering van 1 partij.
Nico besloot de gebroeders Lamers samen te laten gooien, omdat ze allebei goed stonden te spelen.
Dit wierp dan ook direct de vruchten af tegen de andere 2 toppers Ruben en Tim.
Een dik verdiende 3-0 voor onze mannen en niks aan af te dingen.
Alleen Nico en Erwin verklootten onnodig hun partij tegen Vivien en Ab. Misschien teveel lachen en dollen, geen focus en foute pijlen.
Dramatische scores en gekloot alom en toch nog kansen krijgen op de overwinning? Dat zegt genoeg over de tegenstand, maar voornamelijk over onze mannen.
Maar Vivien was de held van FC Tatabanja en had weinig kansen op de dubbel nodig om de partij te pakken (3-2).
 
Maar daarna was het tijd voor Beware om op te staan. Robert en Martin gingen flink los tegen Vivien en Ab (0-3), waarna Nico en Erwin zich uitstekend revancheerden tegen de toppers van de tegenstanders. Het bonuspunt zogezegd…
Tim had Ruben al ingefluisterd dat het “kat in het bakkie” zou worden, maar binnen een mum van tijd stond het al 2-0 op het bord voor Erwin en Nico. Waarna Ruben de legendarische en hilarische woorden naar Tim uitsprak: ”wat zei je zojuist ook alweer”?
De scores en dubbels liepen ineens uitstekend bij onze mannen en hun tegenstanders stonden zich te krabben achter de oren.
Deze partij duurde ook geen 10 minuten en toen was het al klaar (3-0).
De focus en het zelfvertrouwen waren ineens weer terug bij onze mannen, zodat we dat gevoel moeten vasthouden. Staat genoteerd..
 
Je zag het zelfvertrouwen ook terug in de team/ biergame, die dus ook vrij makkelijk werd gewonnen en daarmee werd de 3-6 overwinning aangetekend.
 
De eerste overwinning in de nieuwe dartshirts. Dat moet toch vertrouwen geven voor de komende wedstrijden. Qua stand maakt het allemaal niet uit. Beware eindigt gewoon weer op de plaats waar we al jaren eindigen, zo rond de 3e en 4e plek. Op dit moment staan we rotsvast op de 3e plaats in 1B, dus kunnen we eigenlijk vrijuit gaan gooien.
Eigenlijk…jaja..
 
Volgende week woensdag 22 februari spelen thuis we tegen onze vrienden van de Vlouwerikken, die in strijd zijn tegen degradatie (alweer).