Seizoen 16-17: Bouncers – Beware (beker)

Woensdag 8 februari 2017
 
Behalve Martin en Robert, is de rest van de mannen al een tijdje niet meer bij zijn broer geweest.
Ik kan me ook niet herinneren M’n Broer voor het laatst gezien te hebben. En Rob al helemaal niet, tenzij zijn moeder nog wat te vertellen heeft? Laat zijn enige zus het dan maar niet horen.
In ieder geval kunnen we na gisterenavond aan de familie en vrienden vertellen, dat de relaties weer uitstekend en in orde zijn. Maar dan meer in de zin van de relatie met de Bouncers, die we dus weer in café M’n Broer ontmoetten.
De vorige ontmoeting was op 19 oktober 2016 en was een leuke partij die we eigenlijk hadden moeten winnen, maar uit onze vingers ( letterlijk ) lieten glippen. Een nipte 4-5 overwinning voor onze kampioenskandidaten, die op dit moment ( even over de helft van de competitie ) eigenlijk al met 1 been in de eredivisie staan.
Een leuke tegenstander, die je zomaar met een fikse afstraffing naar huis kunnen sturen.
 
En dat leek vanavond, voor de 4e ronde beker, inderdaad te gaan gebeuren. Het gevoel besloop ons al een beetje, toen al we zagen dat onze topper Martin zijn dubbels had thuisgelaten. Zijn tegenstander Lucas had weliswaar zijn scorend vermogen thuisgelaten, maar was in staat om te profiteren van de ruim aangeboden kansen.
Volgens mij eindigt het spelletje 501 altijd met een dubbel. Dus hoe geweldig je scores ook zijn, het gaat nog steeds om het eindresultaat. Martin was dus scorend veruit de betere, maar doordat zijn dubbels absoluut niet liepen, verloor hij gewoon zijn partij met 3-2.
Toen zagen we dat Rob zijn tegenstander Arno vandaag ook een maatje te groot was en mocht al in ongeveer 6 minuten weer aan de tafel van Beware gaan zitten. Met zijn welbekende citaat:” het waren weer 6 geweldige minuten “. Hiermee werd enigszins de druk opgevoerd bij Robert en Nico.
 
Robert pakte nog een leg tegen Casper, maar zag ook zijn scores wegzakken. De over het bord “slingerende” Casper, slingerde hem toch netjes naar een overwinning (3-1). Die voorgaande zin komt volgens mij niet zo over, zoals ik het eigenlijk bedoel 😉
Nico kon in de eerste leg nog redelijk meekomen met Donny en pakte deze leg dan ook.
Daarna stortte het niveau weer als vanouds in en leek het even of hij niet meer kon darten.
Tegen de tijd dat Nico zijn tripples had gevonden, had Donny al een tandje bijgeschakeld, maar gunde Nico nog een 2e leg. Daarna ging het gas er echt op en kon hij zonder al teveel moeite de partij naar zich toe trekken.
 
Beware op een dramatische 4-0 achterstand en ons voorgevoel leek bewaarheid te gaan worden….
 
Het koppel Martin en Nico zorgden nog voor een verrassing, maar dan meer in de zin om er een gelijkspel in de tactics uit te slepen. Of was het nu andersom en konden Donny en Casper er een gelijkspel uitslepen? In ieder geval tot hilariteit van ons allen, moest er nog een partij gespeeld worden, waarin beide partijen ook weer redelijk gelijk op gingen. Helaas werd de wedstrijd beslist in het voordeel van de Bouncers.
 
Rob dacht eigenlijk direct aan het beëindigen van de wedstrijd.
Dit omdat hij nog nooit met 9-0 verloren had en dat ook graag zo wilde houden.
Helaas voor hem wilden we gewoon de partij uitspelen en dat was maar goed ook, want de getergde Rob ging toen nog even extra zijn best doen. Samen met Robert won hij 2 koppels en vraag je je hardop af, of ze niet altijd getergd moeten zijn voor een wedstrijd. Daar zal een nieuw voorstel voor ingediend worden.
 
Martin en Nico wonnen ook een koppel en zelfs de teamgame en biergame gingen naar ons toe.
 
Dus 5-5 en wilden we eigenlijk een rematch…
Nou die krijgen we, maar dan voor de competitie op woensdag 8 maart. Wederom naar M’n Broer….die relatie moet je nu gewoon een beetje op orde houden.
Voor de beker is het in ieder geval klaar en komen er een paar “vrije weken” aan 😉
 
Ps. Vrijdag 17 februari komt Beware (jawel) met de nieuwe dartshirts naar Café Friends! Helaas voor FC Tatabanya zijn zij aan de beurt om geslachtofferd te gaan worden. Dit om ons nieuwe shirt geluk te gaan bezorgen.