Seizoen 16-17: Darts United – Beware

Vrijdag 6 januari 2017
 
Darts United – Beware
 
Sommigen kunnen het missen als kiespijn, maar een paar trouwe volgers zullen nu weer opgelucht zijn.  Opgelucht omdat de creatieve geest van Beware weer eens een ingeving krijgt en de streken van Beware opschrift heeft gezet.
 
Het zijn in dit geval de streken van de afgelopen 4 wedstrijden in januari 2017, waar we begonnen tegen de uitstekend draaiende debutant in de 1e divisie Darts United op vrijdag 6 januari. 
Een wedstrijd om het zogeheten “echie”, in het altijd “overvolle” At Jodi’s.  We konden ons trouwens  niet heugen wanneer we voor het laatst in het  café van Dick en Joke gespeeld hadden, want zo overvol was het niet 😉  In ieder geval zaten we vol zat aan het einde van de avond, dus dat was prima.
 
De wedstrijd tegen Tristan en vrienden verliep eigenlijk, zoals een wedstrijd tussen 2 directe concurrenten hoort te zijn.  Een gelijkspel  zou op zijn plaats zijn geweest, was het niet dat er iemand van de DID besloten heeft om  9 partijen in een wedstrijd te proppen.
Vandaag geen echt bijzonder hoog niveau, maar toch een aantal kleine verrassingen te melden.
De 1e verrassing was dat Robert niet akkoord ging met de zoveelste vrijwillige reservebeurt van Erwin. Dus laatstgenoemde mocht weer de nul gaan houden, wat hem dan ook helaas makkelijk afging.
Maar een echte en tevens 2e verrassing was dat Erwin zijn 3e 180 (in de competitie)  gooide sinds de oprichting van Beware. De laatste dateerde alweer van seizoen 2009-2010, dus reden genoeg om een extra flesje bier te drinken!  
De 3e verrassing leek ook in de lucht te hangen , toen Rob tegen het internationale jeugdtalent Elvia moest gooien. Rob had namelijk nog nooit van een vrouw verloren en aan de blik in zijn ogen, ging dat vanavond ook niet gebeuren.  Hij wist dan ook zijn vege- en tevens goddelijke lijf te redden en won met 1-3.  
Na deze verrassingen was er eigenlijk weinig meer te melden, behalve dat Nico ook de nul wist te houden en ook als een draak stond te gooien en dat Martin weer redelijk zijn niveau op orde had en won met 0-3.
Dus met 2-2 de koppels in, die dus ook redelijk gelijk op gingen.
De sportieve avond eindigde in een 5-4 overwinning voor de thuisploeg, die daarmee alvast de 2e plek verstevigde en ons op 10 punten achterstand zette. 
Het werd een relatief korte avond in At Jodis’s.  Maar doordat het vrijdagavond was, werd het alsnog een lange avond in café Friends.