Seizoen 16-17: Beware – Karafles

Woensdag 1 februari 2017
 
Beware – Karafles
 
Een avondje tegen onze directe tegenstander voor plek 3 en tevens angstgegner, Karafles.
Misschien zijn ze een keer niet met de puntenpakkers Dave en Jeffrey?
Bij binnenkomst zien we ze al staan warmdraaien met de ene tripple 20, na de andere.
Ok, respect natuurlijk, maar dan weet capain Barnee al tegen wie hij gaat loten.
Even serieus, maar als je zo al de wedstrijd in gaat, dan wordt het hem natuurlijk niet.
 
Natuurlijk loot je altijd 1 van die 2 gasten, dat is wel zeker. Dus zo geschiedde. Robert trok als 1e el capitano en Martin als 2e. De vraag was dan ook wie tegen wie?
Nico tegen Dave, nou dat is weer eens wat anders dan altijd tegen Jeffrey.
En dan weet je dat Dave in de 1e leg helemaal los gaat. In een poep en een zucht vliegen de hoge scores om je oren en stond het 0-1.
Maar doordat Nico ook gewoon zijn tripples bleef gooien, zouden de kansen er vanzelf komen.
Lekker in de buurt blijven en wachten op je kansen, die zich dan ook aandienden. En dat gebeurde dan ook.
Met een paar lekkere finishes won el  Capitano zijn partij met 3-1 en verraste daarmee zichzelf en vooral zijn tegenstander.
 
Dat zelfde gold eigenlijk ook voor Martin, die tegen de nog ongeslagen Jeffrey moest gooien.
De afgelopen weken was het allemaal niet geweldig en des Martins. Vooral de dubbels lieten hem nog wel eens flink in de steek. Echter won hij nog steeds zijn partijtjes, met uitzondering van die tegen Hans van de Houten Jassen.
Vanavond begon Martin super gefocust en met uitstekende scores.
Jeffrey wist maar met moeite bij te blijven, wat op zich al de verdienste van Martin was.
Martin kwam al snel op voorsprong, maar daarna haperden zijn dubbels weer een beetje. De 2-1 voorspong had uitgebouwd moeten worden naar een 3-1 overwinning, maar hij verzuimde het af te maken. Dat deed hij gelukkig wel in de beslissende leg.
Juist in deze leg was hij veruit de mindere van de 2 en had Jeffrey zomaar de overwinning kunnen pakken. Door een hoge score zette Martin zijn tegenstander nog even onder druk en dat was duidelijk te merken.  Jeffrey miste zijn dubbels op de overwinning, waarna Martin met zijn 3e pijl in de volgende beurt profiteerde (3-2). Het dartspelletje is een vreemd en psychologisch spelletje, maar dat is elke darter ondertussen wel duidelijk geworden.
 
Robert had in zijn partij meer moeite met zichzelf, dan tegen zijn tegenstander Erwin.  Een bekend fenomeen in de dartgeschiedenis van Beware. Het wordt dan een partijtje werkdarts, die soms niet om aan te gluren is.  
Maar het eindresultaat was de overwinning van 3-2 en zette hij daarmee Beware op 3 punten.
 
Erwin lootte als 4e tegen Annet. Voor Erwin is er elke week weer hoop dat het een keer beter zal gaan, maar daar misschien ook teveel mee bezig is. In ieder geval helpt een vaste hand een stuk beter, om je pijlen naar de 20 te brengen.
Misschien is die vaste hand er ook wel, maar is Erwin er met zijn gedachte teveel mee bezig. Ach, wie ben ik ( El Capitano ) om daar over te speculeren. Zelf ben ik ook nog niet helemaal van mijn helicopterpijlen af. Het enige is dat we allemaal hopen voor Erwin, dat hij weer eens lekker gaat gooien.
De wedstrijd was weer een strijd tegen zichzelf, daar waar Annet zich rustig naar een finish kon werken en deze ook makkelijk uitgooien. Een eenzijdige partij met een 0-3 uitslag.
 
In de koppels waren Dave en Jeffrey onverslaanbaar en wonnen 2x met 3-0.
Maar tegen het andere koppel Annet en Erwin werden onze punten gepakt, wat alvast de overwinning betekende.
Het extra punt werd gepakt in de teamgame, wat de eindstand op 6-3 bracht.
Onverwacht hebben we een overwinning geboekt, tegen een tegenstander die ons helemaal niet ligt en waar we al een tijdje niet meer van hebben kunnen winnen.
 
Dus voortaan vooraf geen gezeik over angstgegners en zo en gewoon darten!

 
Beware heeft de beroerde partij van de week ervoor weer goed gemaakt.