Seizoen 16-17: Beware – De Houten Jassen

Woensdag 11 januari 2017
 
Beware – De Houten Jassen
 
We gaan volgend seizoen alweer ons jubileumjaar in (10) !
In voor- en tegenspoed hebben de mannen van Beware vele avonden met elkaar door gebracht. Het dartniveau  is er misschien niet echt op vooruit gegaan, maar de vriendschap wel degelijk.
Zonder versterkingen, psychologen of dartcursussen hebben we ons seizoenen lang, makkelijk  staande gehouden in de top van de 1e divisie.
 
Zeker ook met dank aan onze gastheer en gastvrouw, Willem en Leny Mook, die ons ook altijd “gemotiveerd” wisten te houden. Onder andere met de drank, de hapjes, de gezelligheid en uiteindelijk de rekening 😉  
 
Alleen wanneer er een onderlinge competitiewedstrijd gespeeld moet worden, veranderd de sfeer.
Zo ook op woensdag 11 januari, toen de pijlen geslepen werden.
Het Houten Jassen circus was in huis en dan kun je je borst wel nat maken!
 De mannen die bekend staan om je uit de wedstrijd te lullen en deden in ieder geval hun best weer, om dat voor elkaar te krijgen.
 
Hans zette de toon van de wedstrijd, door Martin in klinkende cijfers te verslaan. In de 1e leg declasseerde hij Martin, alsof hij nog nooit op darten had gezeten. Het niveau nam iets af, Martin kreeg nog wat kleine kansjes, maar Hans maakte al zijn kansen in minimaal 2 pijlen uit.
Heel netjes natuurlijk en de wenkbrauwen werden gefronst bij Beware.
 
Maar doordat Nico op zijn beurt  Henk declasseerde, stond alles weer in  evenwicht en kregen Robert en Rob er ook weer vertrouwen in.
Robert won ook met 3-0 van Martien en Rob moest nog even aan de bak tegen onze Willem, die Rob nog wel even wilde laten zweten.  De clash eindigde in een 3-2 overwinning voor Rob, maar dat had ook andersom kunnen zijn. Beide hadden bijna net zoveel kansen ( gemist).
 
In de koppels werden de Houten Jassen definitief op hun plaats gezet. Hans zag je ook weinig meer terug, die had al zijn energie gegeven in de singel.  Beware was  “On fire”. Met een 7-2 overwinning gingen de mannen weer met een big smile aan de bar zitten. Niet teveel  inwrijven natuurlijk, want Willem is degene die drank, de hapjes en de rekening verzorgd.  En dan wordt het niet zo gezellig 😉