Seizoen 16-17: Hoe gaat het met Beware?

8-12-16
 
Hoe gaat het met dartteam Beware?
 
Het gaat buitengewoon goed met de mannen van Beware. Zowel sportief , zakelijk en privé gaat alles voor de wind.
Preston Palace zit ook nog vers in het geheugen en elke keer dat dit onderwerp aangesneden wordt, volgen er automatisch een paar schitterende glimlachen op de gezichten.  En dat er na dat weekendje nog een paar flinke  naweeën of naschokken volgden, mag eigenlijk geen naam hebben. 
Maar het gezegde is vergelijkbaar zoals in Las Vegas: “What happens in Preston, stays in Preston”.
Daarmee kun je alle kanten op 😉
 
Maar we zijn we alweer lekker op dreef met onze dartwedstrijden en we naderen alweer de helft van het seizoen 2016-2017.  Wanneer we de balans opmaken na 11 wedstrijden, zien we een stevige 3e plek  in divisie 1B en mogen we constateren een redelijk goede 1e helft te hebben gedraaid.
De laatste 5 wedstrijden werden uitstekend gewonnen, waarvan ook nog een aantal met dikke cijfers.
Zie: http://did.idarts.nl/Score/Team/2218
 
Individueel is er van alles te vertellen over de mannen.
Te beginnen bij El capitano Nico, waarvan we weten dat hij al een geruime tijd erg wisselvallig is met zijn darten. Maar hij lijkt het lek boven te hebben. De spastische helicopterpijlen zijn gelukkig een beetje aan de horizon aan het verdwijnen. De scores zijn per partij nog wisselvallig, maar kan hij gelukkig weer bouwen op zijn dubbels.  Verder geniet hij elke week van zijn dartavondje, die elke week (nog) gezelliger lijkt te worden.  En dan moet het 10e jubileumseizoen nog komen!
De plannen voor volgend seizoen worden gesmeed, het sponsor- en spaargeld loopt op en er zal een jubileumcommissie opgesteld moeten gaan worden 😉
 
Onze topper (en rots in de branding) Martin is nog steeds de meest constante speler . Al een aantal seizoenen is  hij de puntenpakker van het team en is hij ook de speler, die het team sportief in de race houdt.  Vorig seizoen, toen minimaal 3 van de 5 spelers “lichtelijk”een dipje hadden, draaide Martin juist een topseizoen en hield daarmee de moraal in het team hoog. En wanneer het bij hem een beetje tegen zit, gebruikt hij zijn geheime wapen. Dit geheime wapen zorgt ervoor dat er binnen een straal van 10 meter niet meer normaal adem gehaald kan worden.
Sportief gezien lijkt het alsof hij dit seizoen iets minder draait, heeft hij toch alweer 10 van de 11 wedstrijden gewonnen.  Daarbij aangetekend dat hij nu ook ziet dat de rest weer meer punten pakt en “hoeft”hij nu niet zo nodig 😉  
Martin kennende, is die voorgaande zin echt niet van toepassing voor hem en wil hij altijd winnen.
Ach, wie niet?
 
Martin zijn vaste dartmaat in de koppel is Erwin en hij beleeft juist compleet andere tijden. Regelmatig  zorgt hij in de koppel voor de balans en doet dit met de nodige scènes en scheldpartijen. Daarbij aangetekend dat die scheldpartijen alleen op zichzelf gericht zijn. In zijn singelpartijen lijkt hij wat meer berustend, hoewel er bij hem wel opvallend veel pijlen op het ijzertje en aan de verkeerde kant  belanden. Gewoon pech natuurlijk, maar gelukkig is het op het oefenbord wel anders….
Hoewel  Erwin ondertussen (en ik citeer Rob) al 30 keer gestopt is, zorgt hij de week erop gewoon weer voor zijn rentree.  Natuurlijk alsof er niks aan de hand is en wordt hij met open armen ontvangen, want we ( en ik citeer wederom Rob ) nemen hem toch niet serieus meer.
Gelukkig maar en ook logisch dat we hem met open armen ontvangen, want Erwin hoort gewoon bij de vrienden van Beware. #dartenisleuk #friends4ever
 
Toen we in 2007 begonnen met dartteam Beware, hadden we allemaal nog een nickname. Bulletje kreeg Rob toegewezen, maar die hebben we ondertussen gewijzigd in de “sokman”.  Bij elke avond wordt aan iedereen uitgelegd, met foto en al, hoe hij daaraan komt. Vandaag zal ik hem toch maar niet online zetten. U kunt hem echter wel toegestuurd krijgen.
Mail naar dartteambeware@gmail.com,  onder vermelding van “de sokman”.
Rob zelf ondergaat het stoïcijns en speelt lekker zijn dartje. Hij lijkt het allemaal steeds leuker te vinden. Temeer omdat hij definitief afscheid heeft genomen van zijn voetbal. Zijn dart carrière is dus een automatische vervolgstap. Zijn motto is: het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Dat laatste doet hij de laatste tijd vaak , zodat zelfs een normale bedrijfsborrel kan uitlopen tot 4:00 uur in de nacht. Geef hem eens ongelijk…zolang de baas maar betaald 😉
 
De echte partyman Robert  gaat alleen nog maar los in de weekends. De vroege doordeweekse uurtjes zijn verleden tijd.  Hij heeft zijn verantwoording genomen, sinds hij zijn eigen bedrijf is opgestart. Tevens gaat de leeftijd een rol spelen…
Maar dat Robert na een dartwedstrijd op tijd naar huis gaat (soms zelfs nog eerder dan de tutjes Martin en Erwin) nemen we op de koop toe. Zolang hij ons maar elk jaar sponsort.
Als beloning mag hij dan met ons mee darten en meedelen in de drankrekening.
Ja en hij wil ook nog wel eens zijn partijtje winnen. Dat het niet zo soepel gaat als 2 seizoenen geleden, mag geen naam hebben. Hij is gewoon even lekker bij zijn dartmakkers en kan zijn biertje nuttigen.
 
Beware is soepeltjes op koers naar een 10e jubileumseizoen. Wat er allemaal in het vat zit, weten we nog allemaal niet. Wat we wel willen zijn fatsoenlijke dartshirts, met de sponsornamen erop.
Verder zijn we natuurlijk aan het bedenken of er een Preston 2017 komt, of dat er andere plannen zijn.  Alles valt of staat met het budget, de animo en de dorst.  Bij 2 van de 3 zal het in ieder wel goed zitten.
In ieder geval weten we het zeker:  We gaan weer boeken en dat gaat gevierd worden met (…) vrouwen!!   Geintje Syl…