Seizoen 16-17: Beware – FC Tatabanja (Competitie 28-9-16 en beker 3-11-16)

Woensdag 28-9-16 en donderdag 3-11-16

 

Beware – FC Tatabanja

 

Onze trouwe lezers en medespelers beginnen zich een beetje roeren.
De inspiratieloze periode van de verslaggever van Beware wordt niet echt in dank afgenomen.

inspiration-just-loading

Vooral niet omdat het juist nu in dit seizoen gebeurd, waarbij een aantal van onze trouwe lezers het nu eindelijk sportief kunnen opnemen tegen het o zo “geweldige” Beware.
Jeroen den B. en Ab M. van FC Tatabanja wisten het Nico flink in te wrijven. Zeker na onze 2e onderlinge ontmoeting van dit seizoen, mocht er wel wat weg geschreven worden.

Ze hebben allemaal gelijk. Wanneer deze verslaggever van “lik me versie” zo zijn geld zou moeten verdienen, zou hij alleen maar droog brood kunnen eten.
Net als met zijn darten trouwens, maar dat is even een ezelsbruggetje naar de wedstrijd.
 
Zoals eerder vernoemd was dit onze 2e sportieve ontmoeting met FC Tatabanja.
De eerste ontmoeting werd geen succes voor Beware, maar die stroeve seizoenstart zijn we al jaren gewend en die calculeren we in.
FC Tatabanja won op 28 september verdient met 3-6.
Tot aan de koppels ging het nog gelijk op.
 
Tim won met 0-3 van Erwin,. Laatstgenoemde had toen weer eens problemen had met zijn dubbels.
Rob kan alleen winnen van hoogzwangere vrouwen. Rob wil in principe nooit tegen vrouwen gooien, maar zag de fysieke gesteldheid van Laura en wilde de gok wagen. De gok was genomen en missie geslaagd (3-0). Red. Ondertussen is zij bevallen van een prachtige dochter en gaan de felicitaties uit naar haar en Robbie M.
Martin won op 28 september met 3-1 van Martien en hoewel het een makkelijke overwinning leek, wist Martien toch aardig zijn tripples te vinden.
Robert verloor toen van Ab met 0-3 die, in tegenstelling tot de 2e ontmoeting, wel een stuk beter stond te gooien.
Met de koppels konden onze mannen geen potten breken. Maar 1 wedstrijdje werd gewonnen en gaf de tegenstanders zoveel vertrouwen, dat ze de Team- en de biergame afsnoepten…
Vooral de biergame zat ons niet lekker 😉
 
Donderdag  3-11-16 werden de beide teams dus weer aan elkaar gekoppeld voor de beker.
Jeroen had in eerste instantie te weinig mensen voor woensdag 2-11-16 en meldde via de telefoon dat kapitein Nico de wedstrijd maar moest claimen.
Dat beviel Nico allerminst. Die ene keer dat we moesten claimen (ook in overleg met de tegenstanders) was vorig seizoen en werd gelijk het Waterloo, met een degradatie van de tegenstanders naar de 2e divisie.
Gingen we dus niet doen en er werd gelukkig snel een andere dag gevonden om te spelen.
 
In de overvolle Mookies, speelden we achterin op baan 6, bij de gokkasten en de tv.
Die tv was ook een rode draad van de avond, want 010 en 020 moesten allebei hun Europese wedstrijden afwerken. In onze beide teams was een redelijke bezettingsgraad van supporters van beide clubs. Gelukkig konden we,  Europees gezien, de rivaliteit aardig relativeren. De clichés vlogen over tafel zoals “ik hoop dat ze allebei winnen, voor Nederland op de FIFA lijst “.
Maar dat is het dan ook weer net niet en gaf een ongemakkelijk gevoel, dus werd de aandacht maar verschoven naar het darten.
 
Het werd een draak van een wedstrijd, in meerdere opzichten. Het niveau was af en toe niet om aan te gluren en werd er gezocht naar allerlei redenen. De voornaamste reden was dat het aardig benauwd was en dat er steeds nare (lijf)luchtjes voorbij kwamen.
Nu ben je aan het darten op een baan, in een ruimte met een doorgang naar de toiletten en dan kan dat gebeuren. Geen nood, we nemen voortaan gewoon een busje AXE mee.
Natuurlijk waren er ook andere omstandigheden om het dartniveau van de avond te beschrijven, maar de voornaamste redenen waren talent en onkunde.
Talent te weinig en onkunde te veel.
 
Martin alweer tegen Martien? Tja, onze loting wees het zo uit…
Onze topper had voor de verandering weer eens wat uurtjes werk erop zitten en voelde zich een klein beetje verrot, maar dat is tegenwoordig  geen nieuws in het rozenland. Maar hij was niet te beroerd om nog even zijn best te doen.
Echter was de verwachting hoger dan er in de praktijk te zien was. Beide heren  gooiden flink onder hun kunnen en eindigde het wederom op dezelfde uitslag (3-1) als in de voorgaande ontmoeting.
Toch een overwinning voor onze topper, dus wel lekker..
 
Ab en Nico maakten er een pijnlijke 3e divisiewedstrijd van. Pijnlijk vooral voor schrijver Robert, die er nu nog schrijfkrampen aan over heeft gehouden. Leen Fio. stond om de hoek te kijken en vroeg zich af of dit nu de 1e divisie was? Het verschil werd gemaakt met de dubbels. Die liepen bij Nico beter en maakte het tot een geflatteerde uitslag van 3-0.
 
Erwin moest tegen Ruben. Laatstgenoemde wist als enige het dartniveau van de avond een beetje op te krikken, maar vergaloppeerde zich met een uitzonderlijke rekenfout op een finish, bij een 2-0 voorsprong in legs. Hij pakte de finish en gaf Erwin een hand, maar schrijver Nico attendeerde hem op zijn rekenfout. Hij stond op 36, gooide dubbel 4, ging naar 32 en die wist hij te raken met zijn 3e pijl. Een soort van pijnlijke misser  dus.
Vooral omdat Erwin direct profiteerde en  met zijn 1e pijl (hij dus wel op 32 )  de leg af pakte  van Ruben , die toch even van zijn stuk was gebracht. Dat duurde niet lang, omdat Erwin hem weer op tijd in zijn spel bracht en Ruben toch vrij gemakkelijk de overwinning van 1-3 kon pakken.
 
Robert moest in de 4e party nog flink aan de tripples (geen bier), om Franky van zich af te houden.
De beter scorende tegenstander had echter een probleem met zijn dubbels, dus was het zaak voor Robert om in de buurt te blijven en te profiteren van zijn kansen. Dat deed hij dan ook uitstekend. Vooral in de laatste leg bleef Robert ook zijn tripples vinden. Hij won zijn partij met misschien iets geflatteerde 3-0. Franky had  eigenlijk ook wel een leg verdiend.
 
Ondertussen zagen we 010 gelijkspelen (half uur met 10 man) en zagen we 020 op dat moment met 3-0 voor staan, toen wij maar aan de koppels begonnen.
 
Daar lieten Nico en Erwin bijna helemaal niks zien. De eerste partij (tactics) ging nog wel, maar er werden een partij getallen gemist, waar je pijn aan de ogen van kreeg.
Alle hoop ging uit naar de gebroeders Martin en Robert, die inderdaad voldeden aan de tactische verwachtingen . Het tactische gedeelte was bijna het enige dat captain Nico wel voor elkaar had trouwens..
De eerste winstpartij van de gebroeders was een showpartij, die binnen een mum van tijd klaar was.
De 2e partij op een minder tempo, maar voldoende om Beware de overwinning te geven.
 
De teamgame was een formaliteit en werd dan ook verloren, zodat de einstand op 5-4 werd gezet.
 
De biergame was weer even een serieuze. We hadden Martin niet voor niks als eerste geloot, om direct bij zijn beurt de halve liter voor zich ( euh…eigenlijk voor Nico en Robert ) op te eisen.
Tatabanja wilde de pijlen al wegleggen, maar die konden we overhalen om de partij uit te spelen 😉 Echter ging de bierronde nu wel naar ons, in tegenstelling tot onze voorgaande ontmoeting.
 
Tatabanja heeft vrije weken, tijdens de bekerrondes. Wij moeten nog flink wat schaven aan ons dartniveau, anders zullen wij snel volgen met vrije bekerweken.
 
Ik bedank mijn “trouwe lezers” voor het subtiel aanmoedigen, om mijn verslagen weer op te pakken.
Ik probeer dan ook mijn leven te beteren en regelmatig een verslag uit de mouwen te schudden…

echtwaar