Seizoen 15-16: Umpfff – Beware

Vrijdag 27-5-16

De laatste speelronde op vrijdag darten in café Friends. Hoe mooi kun je het verzinnen?!
Want Beware gaat op de laatste speelronde altijd eerst even uit eten / indrinken, om vervolgens lichtelijk aangeschoten naar de wedstrijd te gaan. Dat kan dan best wel eens laat / vroeg gaan worden…
De drukbezochte foto op Facebook van Beware op het doelenplein, was al een vooraankondiging van onze dorstige activiteit.bewaregrkenzo 270516
Zelfs de tegenstanders van Umpfff kregen lucht van het indrinken van Beware en wisten toen al dat we deze wedstrijd niet al te serieus namen.
Gelukkig voor hen en de concurrentie was Umpfff al gehandhaafd en konden we onmogelijk afgerekend worden op nalatigheid van onze sportieve plicht.
Of de punten dan ook binnengehaald gingen worden, was allerminst zeker. Niet alleen de gesteldheid van onze mannen zou vanavond een rol gaan spelen. Toen bekend werd dat Martin ook zijn reservebeurt ging uitdienen, zou het wellicht nog een lastige opgave gaan worden.
Maar dat viel gelukkig mee.
Ondanks dat een aantal het bord niet zo goed meer zo goed konden zien, werd er (soms) toch nog op een redelijk niveau gegooid.

 

Rob wilde als 1e gooien, omdat hij niet zeker wist of hij op een later tijdstip het bord nog zou kunnen zien.  We vonden Rob nog best een redelijke pot spelen, maar captain Jimi was vanavond de betere speler. De wedstrijd eindigde in 3-1.

 

Robert leek het in eerste instantie nog lastig te gaan krijgen met Kevin, Hij kwam ook 1-0 achter, maar herpakte zich nog op tijd en was vooral sterk op zijn dubbels. Hij won de partij met 1-3.

 

Erwin zijn winnende partij van vorige week gaf de burger weer moed. Hij gooide dan ook zeker niet  het niet slecht tegen Ronald, had ook wat meer verdient, maar de dubbels deden hem de das om en verloor hij met 3-1.

 

Opvallend waren de prestaties van Nico, die met drank op een flink stuk beter gaat gooien, dan zonder. Dit was ook opgemerkt bij zijn teamgenoten en voortaan moet hij eerst een paar biertjes ophebben, voordat hij mag gooien. Nico won zijn singel met 0-3 van Maikel.

 

De koppels gingen uiteindelijk helemaal niet slecht. Maar ook niet helemaal goed.
Opvallend was hier dat het koppel waar het minst van verwacht werd, 1 wedstrijd won en 1 verloor.
Nico en Erwin speelden echt niet verkeerd, maar zagen in hun verloren koppel een 5e superleg van de tegenstanders. Respect, maar wel jammer.
Het koppel (Robert en Rob )  waar dus het meest van verwacht werd, speelden het beroerdst, maar wonnen uiteindelijk wel beide partijen. Verwachtingen waargemaakt, dus gewoon alvast een overwinning voor Beware in de tas.
De teamgame ging werkelijk nergens over. Wanneer je teammaten je bij het finishen uit je spel staan te schreeuwen, hoef je niet raar te kijken dat de overwinning naar de tegenstanders gaat. Die zagen de malloten van Beware tegen elkaar tekeer gaan en kwamen vanaf een 300 punten achterstand rustig dichterbij en wonnen dan ook.

 

De uitslag werd dus 4-5 voor Beware.

Het ging natuurlijk ook nergens meer om. Misschien om plek 4 vast te houden en dat hebben we uiteindelijk ook gedaan, omdat PSP maar met 5-4 won van de Guiters.
Dus voor het 3e achtereenvolgende seizoen een 4e plaats in de 1e divisie. Netjes mannen!
Hopelijk volgend seizoen een paar mannen weer wat beter in vorm, zodat we ook wat meer punten in de singels kunnen pakken.
Zou leuk zij in ons 10e  jubileumseizoen met Beware.

 

Het was ook een heerlijke avond. Lekker gegeten, gedronken en een dartje gegooid met gezellige tegenstanders. Wat willen we daarna nog meer? Een shoarma misschien? Zo geschiedde om 2:30 uur in het altijd gezellige Acacia, waar we niet alleen opvielen door de dranklucht, maar ook door onze witte huidskleur. Het eten smaakte er niet minder om. Tenminste, daar kwam Rob  in de ochtend pas achter 😉

 

Voor de komende zomerperiode hebben we op de donderdagavond een baan gereserveerd bij sportcafé de Mookies, om gezellig onderling een dartje te gooien. Hier zullen ook de oude vrienden van de Zaadjes bij aanwezig zijn.

Voor de vrienden die daar totaal geen trek in hebben ( Rob dus )…Tot in september dan maar 😉

 

Een bedankje aan mijn trouwe lezers: “Bedankt voor het volhouden en het lezen van mijn ellendig lange verslagen!” En voor degene die toch een poging gedaan hebben, maar halverwege, of eerder, zijn afgehaakt…toch bedankt voor het proberen 😉 media_l_3969724