Seizoen 15-16: Beware – De Guitige Guiters

Woensdag 18-5- 16

Het seizoen zit er bijna op, maar het ging allemaal niet vanzelf.
Behalve dat een aantal mannen van Beware dit seizoen in een flinke vormdip zitten, moest er geïmproviseerd worden.
Zoals elk eredivisieteam ook zou doen, wordt dan de sterkste speler van 1A niet reserve gezet. Je zou wel gek zijn om de man in vorm op het bankje te zetten. En als onze topper Martin dan ook nog eens gewoon zijn wedstrijdjes blijft winnen en ons beloont met punten, dan is dat gewoon de juiste beslissing. En in dit tempo, met 21 gespeelde wedstrijden, gaat hij zijn beloning aan het eind van het seizoen ook ophalen. De beste individuele 1e divisiespeler 15-16. Hij is een aantal weken terug al 1 e geworden in de divisiefinale van de individuele competitie en kan hij die prijs ook gaan ophalen. Er kan nog een prijs bijkomen, wanneer hij de beste topcompetitiespeler gaat worden, maar daar moet hij nog even zijn best voor doen 😉

 

Voor Beware eindigt het seizoen dus wederom bij de top 5 plaatsen in 1A. Niet alleen een verdienste van Martin, want dan doen we de rest van de spelers er tekort mee. Er werden dit seizoen toch relatief veel koppels en teamgames gewonnen. Vooral in de 2 e seizoenshelft, onze favoriete seizoenshelft.
Dus als het meezit gaan we onze huidige en oude vertrouwde plek 4 ook vasthouden. Dan kun je achteraf terugkijken naar wederom een geslaagd seizoen. Voor teamcaptain Nico weer een reden om een grote broek aan te trekken en de vrienden van De Guitige Guiters uit te dagen voor de wedstrijd in de Mookies. Een plaagstootje naar onze dorpelingen kan nooit geen kwaad en weten we dat deze sympathieke mannen tegen een geintje kunnen. Ze zouden gewoon op oorlogssterkte komen en de dartpijlen laten spreken. En zo geschiedde.

 

Dartteam Beware werd afgetroefd op een aantal belangrijke fronten, maar dat zag er nog niet zo uit na de singels.

 

Erwin gaf opvallend weer een teken van leven en won weer eens zijn wedstrijdje. Voor iemand die enorm zit te vechten met zijn vorm, een welkome opsteker en tevens een bonuspunt voor Beware. En ook nog eens een keer niet onverdiend, ondanks dat zijn tegenstander Peter niet slecht stond te gooien (3-1).

 

“U vraagt, wij dienen het verzoek in”. Dit moeten ze bij de Guiters gedacht hebben, toen Nico zijn plaagstootje verstuurde via Facebook. Direct werd “Dougie” ingeschakeld en scheelde dat alvast een paar punten voor vanavond.
“Dougie” deed dan ook zijn plicht in de singels tegen Rob, maar die gaf zich niet zonder slag of stoot over. Zelfs niet toen er al pijlen weg werden gegooid door Rob, wist hij nog 2 legs te pakken en moest er toch echt een beslissende leg gespeeld worden. De spanning was van de koppies aan de tafel van de Guiters af te lezen. Een verloren pot van hun topspeler, kon wel eens een mokerslag zijn. Maar gelukkig voor de angstige tafel gaf Dougie op tijd gas en pakte verdiend de laatste leg (2-3), waarna er een opluchting te horen was bij de tegenstanders.

 

Ondertussen is het Robert die ook een metamorfose aan het ondergaan is. Niet alleen het feit dat hij steeds als 1e weg is na de wedstrijd, maar ook het spelniveau van zijn singel is ver onder de maat. Zonder Koos te kort te doen, zou Robert minstens de strijd mogen aangaan met zijn tegenstander. Robert vond zijn tripples moeizaam en Koos kreeg meer zelfvertrouwen, wat resulteerde in een afgemeten overwinning voor de tegenstanders, die de volgende winstpartij wisten te vieren als het kampioenschap.

 

Gelukkig heb ik bij de introductie onze topspeler wederom een paar veren in zijn reet geschreven, zodat hij zijn plicht “even” moest gaan vervullen tegen Jan. Maar Jan had gaf uitstekend tegenstand, maar profiteerde niet van de mindere dag van Martin. De dubbels deden Jan de das om, daar waar Martin scorend nog eens een steekje liet vallen. Martin won geflatteerd met 3-0, maar daar was hij niet zo rouwig om. Wij ook niet trouwens.

 

Dus niks aan de hand en met 2-2 naar de singels.

 

Alleen hadden we al gezien Henk zijn uiterste best had gedaan om een oorlogsopstelling te maken voor de koppels. Natuurlijk had hij al lang gezien dat Beware daar nog de meeste punten weet te pakken. Het bleek achteraf ook een tactische meesterzet van Henk. Daarbij een 3-tal drama potjes van onze kant, maakte het tot een beslissing van de wedstrijd in het voordeel voor de Guitige Guiters, die nu nog Guitiger deden, als de naam deed vermoeden.

 

Oerkreten gingen door de Mookies heen en de drank vloeide rijkelijk. Beware likte dit keer hun wonden en deden gelukkig nog wat terug in de teamgame, zodat de schade beperkt werd tot 4-5.

 

Maar als we dan toch van een team moesten verliezen, dan was het van deze sympathieke mannen! #blehh
Beware werd even subtiel de mond gesnoerd. bewaretape

Van harte gefeliciteerd Guiters en hopelijk tot volgend seizoen! Daarom gaven we ze de biergame ook nog even cadeau. Maar niet voordat Martin voor ons de halve liter wegkaapte.

 

Volgende week vrijdag 27-5 eerst lekker uit eten bij GRK & ZO, waarna we de laatste wedstrijd in café Friends zullen spelen tegen Umpfff!