Seizoen 15-16: PSP – Beware

Donderdag 7-4-16

 

Dat het een moeizaam seizoen is voor Beware, weten we ondertussen allemaal. Maar wanneer we naar de stand kijken, is de aansluiting met de subtop toch niet ver weg. En laat dat nou elk seizoen onze doelstelling zijn!
Gewoon netjes bovenin meedraaien en elke week met plezier je dartje gooien.
Nu is dat laatste voor sommigen van de teamleden een hele opgave aan het worden. Vooral omdat de vorm ze nog wel eens in de steek laat.
Het is wel zeker dat er met een verliespartij steeds makkelijker wordt omgegaan. Berusting en respect voor de tegenstander, maar niet zonder eerst strijd geleverd te hebben. Dat moet toch op zijn minst een vereiste zijn.
Natuurlijk begrijpen we dat allemaal bij Beware, maar soms wil er toch nog wel eens een vroegtijdige capitulatie zijn bij een enkeling. Het omgaan met verlies en tegenslag blijft een lastig verhaal voor sommigen.

 

El capitano Nico zit ook in de hoek waar de klappen vallen. Soms weer even een opleving, daarna weer even een megadip. Hij is in ieder geval niet te beroerd om zichzelf dan reserve te zetten.
Vanavond in café de Vlouw was hij echter wel aan de beurt om te spelen.  En je merkt dan gelijk dat tegenstanders een gewond dier zien, die ze wel even kunnen pakken. Onze oud voorzitter Hans H. van PSP bijvoorbeeld. Hij wilde perse tegen Nico spelen, om zijn positie in de stand van de singels wat te verbeteren. Helaas voor hem wordt er dan bij Beware altijd geloot en mocht hij zelf de loting verrichten.
Hij probeerde nog met zijn alternatieve wijze de spelerskaartjes van Beware te beïnvloeden, maar lootte toch echt Nico tegen Stefan. Niet dat Nico daar nu zo blij mee was, want dan had hij nog liever Hans geloot. Aan de andere kant was Stefan de man die Nico een pijnloze nederlaag zou gaan bezorgen, wat dan ook inderdaad gebeurde (3-0). De ingecalculeerde nederlaag van Nico deed niks af aan het strijdplan van Beware.

 

Peter mocht zich opmaken tegen Martin, die zich ondertussen bovenin de singelstand weet te profileren. De stabiele factor van Beware gooide geen geweldige wedstrijd, maar wist Peter toch relatief makkelijk van zich af te schudden.
Dit ondanks pogingen van de naamgenoot, die vanachter de bar  de mannen van Beware uit hun spel probeerde te halen met zijn beroerde muziekgenre.  De jaren 60 muziek ( uit hun jeugd) zou de oudere mannen van PSP wel zouden stimuleren om te gaan knallen. Een logische gedachte natuurlijk van Peet Jr.
Tevergeefs, want de sfeer werd er bij Beware alleen maar beter op en werd er volop meegezongen.  De enigen die daar dan weer  last van hadden, waren de teams op de baan ernaast.  Da’s Vlouw en Sorry gooiden daardoor bijna geen pepernoot meer 😉60

Martin ging echter onverstoorbaar verder met zijn wedstrijd en won dus relatief makkelijk met 0-3.
Hij wist er zelfs een uitstekende 14 darter uit te persen!!

 

Nu mocht Hans zich bewijzen tegen Rob. We weten dat Hans liever tegen Nico wilde spelen. Maar wat Hans niet wist, is dat Rob nog nooit een singel van Hans gewonnen had. Hij had dus op papier de betere kaarten tegen Rob en ook na de 1e leg leek dat ook een zekerheidje. Rob gooide prima scores, maar verdomde het weer om zijn leg uit te gooien, iets wat hem al eerder gebeurd was. De tafel van Beware hoopt dan weer,  dat hij zijn koppie niet laat hangen en daar hielpen uitstekende scores bij. In de 1e leg waren zijn scores al niet slecht, maar in de 2e leg begon Rob als een topdarter te “smijten” met zijn pijlen. Nu voor de verandering niet met mach 3 naar het bord, maar met echte gerichte pijlen.
Als getergd degradeerde hij Hans in een mum van tijd naar een lagere divisie en won Rob met overmacht (1-3).

 

Voor Erwin zou het ook eens leuk zijn om uit die bekende hoek vandaan te komen. Geen beter moment om dat tegen zijn tegenstander van vanavond te doen. Met alle respect, maar er moesten kansen mogelijk zijn tegen John.  Dan is het wel zaak om als eerste op een finish te komen. Want hoewel je het aan de speelstijl van John niet zou opmaken,  lopen zijn dubbels altijd wel prima.
En precies de scores waren vanavond weer een knelpunt voor Erwin. Teveel “net niet pijlen” , wat dan weer een soort van jammer is. Hoewel Erwin dan misschien van binnen kookt, zagen we toch een soort berusting in de nederlaag (3-0).
Een rustige Erwin en een rustige Nico, na een nederlaag.  Tevens een opvallend herstel van Rob in zijn singel,  ondanks de onterechte 1e leg tegen. Een nieuw tijdperk lijkt aangebroken.

 

Dat lieten de mannen dan ook zien in de koppels. De aanzet was al direct een hoge finish van Martin ( 105 ) in de 1e leg, waarna het offensief alleen nog maar beter ging tegen Hans en Peter. Een duidelijk sterke 0-3 voor Erwin en Martin.

De verrassing kwam van Rob en Nico, die een sterke partij speelden tegen Stefan en John.  Rob was de betere met de scores, Nico zorgde voor een paar belangrijke finishes. Qua scores waren ze de mindere dan hun tegenstanders, maar bleven in de buurt om te profiteren van hun geboden kansen.
Die grepen ze dan ook en een beslissende leg moest er aan te pas komen. Stefan en Nico zorgden voor een enkel bull, waarna Rob won van John. Deze slag was geslagen.
Nico begon helaas matig, maar Rob scoorde prima mee. Stefan zorgde voor een paar topscores, maar onze mannen bleven vechten. John gooide zich dood op 68, waarna Nico met een topscore 26 achterliet. Stefan had 1 van zijn zeldzame missers, waarna Rob met zijn 3e pijl 26 uitgooide! Het bonuspunt zat in de tas (2-3)!
Vervolgens maakte Rob en Nico de wedstrijd verder af tegen Hans en Peter ( 0-3) en zorgden voor de voortijdige overwinning!
Helaas kwamen Martin en Erwin er tegen Stefan en John niet aan te pas, maar werden de teamgame en biergame nog wel gewonnen ( Martin en Nico ). Uitslag 3-6.

Wederom een uitstekende overwinning op PSP, die zich de laatste tijd in de top 3 had genesteld.

 

Woensdag 13 april tegen Da’s vlouw in de Mookies