Seizoen 15-16: Beware – Overlopers

Woensdag 16-3-16

 

Ondanks dat we nu al een paar keer flink op de broek hebben gehad, doet Beware nog gewoon leuk mee in de middenmoot op plek 6. Natuurlijk een plekje of 2 hoger zou leuk zijn en ook niet ondenkbaar in deze vreemde poule, waarin iedereen van elkaar kan winnen. Maar wanneer je een paar foutjes maakt, dan kun je zomaar op plek 10 staan. Het gat daaronder is echter te groot met de degradatiekandidaten. Ik hou echter van om naar boven te kijken en dat moest onder andere tegen de Overlopers geregeld gaan worden. Des te meer omdat  het negatieve resultaat uit de 1e wedstrijd moest worden weg gepoetst.

 

Die nederlaag van 6-3 stond ook nog vers in het geheugen. Niet bij iedereen van Beware, want deze omgeruilde wedstrijd stond op de website nog op dinsdag 15-3 ingeplant. Bij de opmerkingen kon de oplettende darter zien, dat deze nu op woensdag in de Mookies gespeeld zou gaan worden. Enfin, het werd gelukkig weer eens een ouderwetse klapper, zoals we die eerder in seizoen 2012-2013 tegen de Overlopers hebben meegemaakt.  Die klapper werd toen uitgedeeld in de laatste speelronde, op 14 mei in café Altijd Gezelligheid en waarschijnlijk nooit is vergeten door de Overlopers. Traditioneel getrouw in de laatste speelronde,  gingen we eerst uit eten en lieten ons een beetje vol lopen, om vervolgens met een 0-9 bonus naar huis te gaan. We hebben toch iets positiefs met die laatste speelronde, of zou het de drank zijn?

 

In ieder geval liep het allemaal als een speer tegen deze heren. Nico en Erwin wonnen weer eens een wedstrijdje. Nico met 3-0 van Ruud R.  en Erwin won van de andere Ruud V. met  3-1. Dat werd al bestempeld als bonuspunten. Alleen Martin en Rob hoefden maar te volgen. Martin lukte dat uiteraard prima, tegen de tegenvallende Alex ( 3-0) en Rob deed zichzelf weer veel tekort door de dubbels te missen en verloor zijn wedstrijd van Karel met 1-3. Maar dat weg gegeven puntje was eigenlijk het einige wapenfeit van de Overlopers van de avond. Beware gooide prima in de koppels. Alleen Martin en Erwin hadden het even wat zwaarder in de 2e koppel, maar wonnen uiteindelijk toch met 3-2. Hun 1e wedstrijd wonnen ze met 3-1. Nico en Rob wonnen 2x met 3-1 en konden terugzien op een prima verlopen koppel.

 

Het toetje met slagroom ging ook naar Beware en lieten de Overlopers beduusd achter. Het gemis van broertje de Ruiter was merkbaar. Beware kon de puntjes wel gebruiken en richt zich op de wedstrijd tegen de vrienden van de Guitige Guiters.  Gezellige gasten natuurlijk, maar er is eerst even een serieuze wedstrijd te spelen. De verwachting is dat ze op trainingskamp zijn, om onze eerste onderlinge wedstrijd (2-7) weer recht te zetten 😉

 

Woensdag 23-3-16 gaan we het zien…

$_35