Seizoen 15-16: Pa en z’n jongens – Beware

Dinsdag 1-3-16

Doordat een aantal mannen van Beware niet (helemaal) thuis gaven, liep de wedstrijd wederom niet zoals gewenst.
De wedstrijd tegen Pa en zn jongens, in het altijd gezellige cafe Friends, verliep in een aantal opzichten niet soepeltjes.
Het lag wederom niet aan Martin. Voor de zoveelste keer werd hij als 1e geloot, moppert dan een klein beetje, maar staat dan toch altijd weer klaar voor het team. Hij won zijn partij netjes van Richard met 0-3.
Dan werd El Capitano Nico natuurlijk weer als 2e geloot, maar hij leverde  wederom een strijd met zichzelf. Niet eens tegen zijn tegenstander Jeffrey, die overigens niet slecht speelde. Maar Nico had de partij al ruimschoots in het slot moeten gooien, bij een 2-1 voorsprong en ongeveer 300 punten voorsprong in de 4e leg. Dat gebeurde niet en hij liet zijn tegenstander terugkomen tot 2-2. Maar ook in de beslissende leg niks aan de hand. Beide heren speelden geen  geweldige leg, maar de tafel van Beware had al lang door dat Nico aan het vechten was met zijn pijlen. Te pijnlijk voor woorden (volgens de capitano zelf) en hij feliciteerde zijn tegenstander (3-2).
Hij zou er deze avond ook niet meer bovenop komen, zo dramatisch….

 

Rob zou het allicht beter gaan doen. Na een aantal weken van “dartloos”door het leven te zijn gegaan, haalde hij zijn pijlen uit het stof en knalde er direct een paar uitstekende scores uit. Zijn tegenstander Ron had het nakijken, maar keek verrassend toe, hoe Rob struikelde over de dubbels. Met ruim 300 punten voorsprong zag Rob toe, hoe zijn tegenstander de eerste leg pakte. We omschrijven het als een “incidentje´, want met de 2e leg zou dat vast goed komen. Rob bleef namelijk prima scores gooien en kwam de finish al in zicht.
De tafel van Beware zat met de vingers gekruist en hoopte dat Rob zijn dubbel zou pakken. Want wanneer dat niet zou gebeuren en hetzelfde scenario zou volgen als in leg 1, dan was het klaar. Van Rob hoeft het dan niet meer en gaan de pijlen met Mach 1 naar het bord.
Ach, ik heb u nu al verteld hoe de wedstrijd verder verliep en verloor Rob een klein beetje geflatteerd met 3-0.

 

Robert moest het dan toch gaan goedmaken voor Beware, maar zijn tegenstander Frank kan echt wel een pijltje gooien. Maar de partij liep eigenlijk wel goed voor Robert. Qua scores had het allemaal misschien wel beter gekund, maar de dubbels liepen prima. Dit in tegenstelling tot een paar andere spelers van Beware 😉
Robert won met 1-3.

 

De koppels liepen allemaal een beetje rommelig.
Voor Nico en Robert liep het niet en dat was voornamelijk te danken aan Nico, zoals we al eerder konden lezen. Een reservebeurt voor de wedstrijd tegen NON, van woensdag 9-3 staat al in de agenda.

Deze strafmaatregel gaat samen met zijn uitstekende wanprestaties 😉

Martin en Rob deden het wel beter en hadden 2 wedstrijden moeten winnen, maar daar deden we de tegenstander toch wel iets te kort mee.
Uiteindelijk stond er een 5-3 op het scorebord en moest de teamgame de eindstand een beetje dragelijker gaan maken.
Gelukkig gebeurde dat ook en won Beware de teamgame en de biergame ( Martin en Robert).
Wederom werd er met 5-4 verloren van Pa & zn jongens.
Hopelijk kunnen we woensdag 9-3-16 er tegen NON een beter resultaat van maken. Het zal wel beter moeten, dus spelen we in de sterkste opstelling 😉
El capiano is gedegradeert tot tafelvulling / ober of schrijver. Van dat laatste zal hij een vrijstelling krijgen 😉