Seizoen 15-16: Beware- Zwoegers ( beker )

Woensdag 24-2-16

Als er dan geloot is en de Zwoegers zijn dan je volgende tegenstander in de beker, verheug je je al op een leuke avond. Niet gezegd dat het dan een makkie zal gaan worden, integendeel.
Maar de Zwoegers en  Beware zijn elkaar in de afgelopen jaren al zoveel tegen gekomen, dat we elkaar nu wel erg goed kennen.
Qua resultaat gaat het ook altijd over en weer.  Nooit kun je van tevoren zeggen wie er even gaat winnen.  Net als wij, zijn de spelers van de Zwoegers ook wisselvallig in hun prestaties.
Maar wanneer je dan een topspeler binnen je geleden hebt gehaald, dan zijn de kansen voor Beware ineens een stuk kleiner geworden.  De Zwoegers kennende werd Mr Ed  natuurlijk vast met allerlei louche omkoop praktijken binnengehaald.  Mr. Ed? Nee niet die van dat paard, maar die van al die persoonlijke titels bij de DID. Meneer Vierling is dus niet de zomaar versterking voor de Zwoegers.  Alle gekheid, maar de mannen geven daarmee stiekem aan,  ambities te hebben voor de eredivisie.
In ieder geval de beker in hun eigen divisie is een serieuze optie.

 

Tijd voor Beware om daar wat aan te doen. Er werd een klein media offensief  ingezet door el capitano Nico, via Facebook. Een aankondiging van de “Matchday” tegen “Vierling & Co” op FB zorgde voor de nodige prikkels bij alle spelers.
Een prikkel die natuurlijk verkeerd uit kon pakken.  De Zwoegers zouden zich beledigd kunnen gaan voelen, omdat alles nu ineens alles om hun beste speler zou draaien.  Daarmee zouden ze tot op het bot gemotiveerd kunnen zijn tegen die “grappige” jongens van Beware!
Erwin wilde zich opofferen voor een reservebeurt, om Beware met de sterkste opstelling te laten spelen 😉  Maar Rob wilde zijn ongeslagen status in de beker houden en wees het verzoek af. Het was zijn reservebeurt en zou het zomaar kunnen zijn dat we Rob dit seizoen niet in de beker hebben gezien..
Maar Beware voelde zich zo zelfverzekerd, dat er niet gepuzzeld werd in de opstelling. We zijn per slot van rekening cupfighters. Dus gewoon weer een loting van de spelerskaartjes, waarbij niemand hoopte tegen Ed te spelen. Op Martin na, die nu wel eens een keer wilde winnen van Ed. Al die 3-2 partijen in de afgelopen seizoenen werd hij een keer zat.
Maar de loting wees Silvester als tegenstander aan.  Laatstgenoemde capitano heeft een lastige periode achter de rug, maar was volgens eigen zeggen weer op de weg terug.
Goed om te horen, maar vanavond was die weg terug qua dartniveau in ieder geval nog niet te zien. Zeker niet tegen Martin, die zelf niet eens zo geweldig speelde. Martin  won zeer eenvoudig met 3-0, wat Beware dat psychologische voordeel gaf.
Over psychologie gesproken. De volgende wedstrijd ging tussen Nico en Frank, waarbij Frank normaliter de betere papieren heeft. Nico had weliswaar vorige week nog een prima oefenavond gehad in café Zero bij Erwin, maar vanavond ging het weer om het “eggie” en moesten we maar weer zien.
Het werd een zeer beroerde partij van beide heren.  Het gemiddelde lag ver beneden peil.  Degene die per ongeluk een tripple meer raakte en het eerste bij de finish kwam, won zijn leg.  Dat duurde tot de 2-2. Alle eigen legs werden door de spelers verloren. Nico won om de bull en behield zijn eigen beurt. Frank maakte nog gekscherend de opmerking, dat we dan wisten naar wie de leg zou gaan.
Beide begonnen weer als een krant, maar kreeg Nico het ineens op zijn heupen. 2 hoge scores zorgden ervoor dat hij als 1e mocht finishen. Natuurlijk werd die met de laatste pijl gepakt, Frank teleurgesteld  achterlatend (3-2). Nou iedereen mag weten dat el capitano was minstens net zo teleurgesteld over zijn eigen optreden.
Maar met een 2-0 voorsprong mochten we niet klagen.
Robert tegen Marcel werd ook zo’n rare partij. Het spelniveau lag iets hoger dan de voorgaande partij, maar dat was niet zo moeilijk. Marcel kwam uitstekend uit de startblokken en kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Maar daarna verloor hij zijn leg weer op een manier waar de honden geen brood van lusten. Met geweldige scores en een voorsprong van bijna 300 punten presteerde hij het om Robert de leg te laten pakken. Die deed dat met gemiddeldes van ronde de 40, maar met wel met een 1 pijl finish.
Marcel was allerminst van slag. Wij zouden dat wel zijn. Ja Marcel  had misschien 2 beurten een matige 45, maar daarna weer het gas erop. Het werd ook weer een gekke partij verder. Ook weer een 2-2 en ook een beslissende leg.  Hier begonnen beide heren wel heel erg goed. Robert deed ook mee, maar moest na de 4e beurt zijn tripples loslaten, wat Marcel eerder bij de finish bracht. Robert kreeg nog wel een pijl op een dubbel, maar daarna maakte Marcel niet dezelfde fout zoals in de 2e leg  en won zijn partij met 3-2.

 

De  joker werd ingezet door Beware.
Erwin zou topper Ed ook psychologisch moeten beïnvloeden met zijn snelle en wisselvallige scores, zijn strenge blik en met de uitlaatgassen van zijn vanavond gegeten bord hachee.
Onder het motto  alles of niets werd de strijd aangegaan door Erwin.
Tevens onder het strenge “toezicht”van reserve Rob, die alvast de uitslag op het wedstrijdformulier had genoteerd 😉
Tja, wat moet je tegen al dat tripple geweld van Ed stellen? Nou, om te beginnen een vaste arm en de hoge scores proberen te raken.  Maar ook Erwin vocht tegen zichzelf, net zoals zijn 2 voorgaande medespelers.  Het werd een snelle en hopelijk pijnloze partij voor Erwin (0-3).

De eerste koppel van Martin en Erwin tegen Frank en Ed werd ook een memorabele partij. In de zin dat de wedstrijd eigenlijk in de pocket zou moeten zitten. Frank wilde eigenlijk niet gooien, gezien zijn huidige vorm, maar Sly was zo sympathiek om hem toch op te stellen.
Een soort van jammer was dat onze mannen vergaten om op het laatst van de partij, de bull niet konden vinden. Maar met 3 getallen open bij de tegenstander zou er niet veel aan de hand moeten zijn.  De bull werd bij de tegenstanders echter wel gevonden en benutte zo de gewenste scores, om de openstaande getallen te dichten.  Doordat Ed het op zijn heupen kreeg, werden de 3 getallen dicht gegooid. Niet de makkelijkste en ik weet ook niet meer precies welke, maar er waren in ieder geval dubbels en tripples nodig. Die vond hij en daarmee Beware teleurgesteld achterlatend.
Een “klein” gemist kansje.

Tegen Marcel en Eward ging het eigenlijk ook bijna hetzelfde. Niks aan de hand, maar een paar kleine foutjes bij Robert en Nico. Eward kreeg het op het laatst van de partij op zijn heupen en daarmee de partij wist te pakken.

 

Robert en Nico hadden nu niet het gevoel slecht te hebben gespeeld, maar de Zwoegers dachten van wel en lieten onze mannen klaarstaan tegen Ed en Frank. Dit keer geen foutjes  van  onze mannen en een uitstekend begin,  al direct bij de opening.  Een voorsprong die de hele partij werd behouden en een knappe overwinning als resultaat.
Voor Erwin en Martin erop of eronder, in de laatste koppel.
Helaas toch weer teveel gemiste getallen en wederom een uitstekende Eward, die het ineens weer op zijn heupen kreeg, met een 3-5 voor de Zwoegers op het scorebord.

De teamgame werd een formaliteit en werd ook gewonnen door de tegenstanders.
De biergame en de halve liter ( Martin ) echter door ons, wat dan een troostprijs was.
Het media offensief heeft niet geholpen. Beware liet het afweten op belangrijke momenten. Daarbij was Rob ook ongezellig en die geven we dan ook maar de schuld van dit debacle. Hij wilde perse ook zijn reservebeurt uitzitten, begrijp je dat nu? 😉
Zwoegers, van harte gefeliciteerd en succes verder in de beker en de competitie!

bewarezwoegers1516

Dinsdag  1-3 tegen Pa en zijn jongens in café Friends