Seizoen 15-16: Beware – Sorry !!

Dinsdag 2-2-16

De cijfers van de afgelopen seizoenen wijzen uit, dat Beware er het beste in het 2e deel van de competitie uitkomt.
Maar deze cijfers uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst.
Er werd in de 1e helft van dit seizoen begonnen aan een winstpartij tegen de Kantoor Mutsen (3-6) en een verliespartij tegen Karafles ( 7-2).
De start van de 2e seizoenshelft was minstens net zo weinig overtuigend. De winst en de verliespartij waren bijna hetzelfde. Maar liefst (!) 1 puntje meer werd er behaald tegen Karafles.
Het verschil zou gemaakt moeten worden tegen Sorry, waar we normaal ook niet de beste partijen tegen spelen.  Je hebt wel eens van die teams, die je gewoon niet liggen. Dat is meestal de verdienste van de tegenstander zelf, dat begrijp ik, maar ga nou eens uit van je eigen kwaliteiten?!
Nou, ik kan je vertellen dat Beware hele andere kwaliteiten heeft, na het zien van de eindresultaat van deze avond. En die kwaliteiten liggen niet op het dartgebied. In ieder geval zouden onze families verhongeren, wanneer we van darten onze boterham moesten verdienen.

 

 

En het spelletje leek zo makkelijk, wanneer we naar de topwedstrijd op onze naastgelegen baan keken. Daar speelde Mooks Bulldogs (1) tegen Relax (2) uit de eredivisie. Niet de minste spelers stonden daar een partij te knallen, waar een paard de hik van kreeg.
Voor ons is dat niveau een brug (of 2) te ver. Respect voor deze mannen in ieder geval.
En misschien stonden we ook teveel mee te gluren op die wedstrijdbaan, wie zal het zeggen?
Het kwam ons spel in ieder geval niet ten goede.
Enfin, wederom een zware avond dus, waarbij het soms leek alsof het dartbord steeds een beetje naar links of naar rechts verschoven was. De getallen 1 en 5 waren de topfavorieten, om over de buitenste rand met dubbels maar te zwijgen.dartbord Beware
Het enige 3 positieve resultaten waren de 3 behaalde punten. Dat waren 2 singels en een koppel. Verder niks.

 

 

Rob verloor (onnodig) van Danny met 2-3. Beide heren speelden niet geweldig. Het enige wat Rob moest doen, is Danny niet op een finish te laten komen.  Dat laatste gebeurde 3x teveel.
Robert won relatief makkelijk van Monique met 3-0. Weinig spectaculairs te zien. Af en toe werd Robert wakker geschut door een topscore van Monique, maar de wedstrijd werd niet uit handen gegeven.
Erwin kreeg geen grip op zijn pijlen en op zijn tegenstander Leo, die zeker ook niet zijn beste spel speelde.
Een matige pot van beide heren, maar toch met een eenvoudige overwinning van Leo.
Martin leek een makkelijke overwinning binnen te halen tegen Jeroen, maar die begon als een diesel steeds beter te gooien. Gelukkig liepen de dubbels van Martin goed en won hij alsnog met 3-1.

 

Er was een gevoel dat ons spel niveau elk moment kon omslaan en dat gebeurde dan ook.
Zo jammer dat het niveau de verkeerde kant omsloeg en we de uitvinder van het dartbord steeds meer gingen vervloeken. Wie zet er nu het getal 1 en 5, naast het getal 20 ???!!

 

Een hoop “enen en vijven” verder, stond het scorebord op een 3-5.
En traditiegetrouw zijn er dan spelers bij Beware, die dan ineens vroeg naar huis moeten, of geen zin meer hebben in het spelen van een aparte teamgame.
Wat terecht tot een paar cynische opmerkingen van de tegenstanders leidde, om vervolgens Beware naar huis te sturen met een 3-6 verlies.
Tja, gewoon een pilletje onder de tong tegen de hoge bloeddruk, incasseren en het volgende biertje bestellen!  Sommigen namen dan nog een biertje. Want zo geschiedde het dat Robert (wederom), zelfs nog voor Martin en Erwin,  direct naar huis ging. Rob en Nico waren natuurlijk weer niet weg te slaan bij de bar.
Soms verlangen we naar een dartavond op vrijdagavond, dan kan iedereen tenminste lekker blijven hangen. Hoewel dat zeker ook geen garantie geeft bij onze mannen….
Waar blijft de goede oude tijd…

 

Beware is 2 weken vrij.
De volgende wedstrijd is voor de beker, thuis tegen de Zwoegers op woensdag 24 februari.