Seizoen 15-16: Karafles – Beware

Donderdag 28-1-16

Tja, dan wil je sportief wat goed maken en loopt het toch allemaal niet zoals gewenst.
Daarbij aangetekend dat de tegenstander van vanavond gewoon een paar hele goede spelers heeft en je zelf ook van goede huize moet komen, om er wat van te maken.
Daarbij moet “angstgegner gevoel” uitgebannen zijn uit je hoofd, want deze tegenstander ligt ons al een paar seizoenen niet.
We kunnen ons maar 1 overwinning herinneren en dat was toevallig nog een flinke ook. Op 10 april 2014 hebben we toen een zeldzame 2-7 overwinning behaald, die we dan ook koesteren.
Vanavond was Karafles met een krappe bezetting aanwezig, maar desalniettemin was dit wel de sterkste bezetting.

 

Robert verloor met 3-1 van Dave. Op zich geen schande, hoewel Robert zichzelf misschien iets tekort deed en een paar tripples te weinig gooide. Dave heeft daar in de praktijk meestal minder moeite mee.  Ondanks dat Dave vanavond niet zijn beste spel liet zien, won hij toch vrij eenvoudig.

 

Nico speelde een vreemde partij tegen Jeffrey. Beide heren speelden hun eigen leg ijzersterk, om vervolgens een zwakke andere leg te spelen. Het spelniveau van beide heren ging dus steeds van uitstekend,naar dramatisch. Wat automatisch betekende dat de beslissende leg, waarin Jeffrey mocht beginnen, verloren ging door Nico (3-2).

 

Rob wil eigenlijk nooit tegen een vrouw spelen, maar de loting wees hem toch aan tegen “ladymaster 2015” Annet.
Toch de beste vrouwelijke speelsters van 2015 uit Delft.  Rob speelde daarom iets meer gefocust, wat zijn spel zeker ten goede kwam. Bij een 0-2 voorsprong werd  een speldenprikje afgegeven door Annet, omdat Rob haar toch een kans verschafte op een dubbel. Gelukkig wist Rob de laatste leg te pakken en de aansluiting te geven voor Beware (1-3).

Martin moest tegen de altijd lastige Erwin. Bij deze tegenstander weet je nooit wat er voor pijlen uit de hoge hoed vallen. Om te beginnen gooide hij al direct een 160, om vervolgens terug te vallen naar 26. Martin werd er gelukkig niet zenuwachtig van en bleef zijn tripples vinden.   Maar door een hoop dubbels te missen in de 1e leg, deed  hij zichzelf toch weer tekort  en pakte Erwin deze leg dankbaar af. Gelukkig herpakte Martin zich in het vervolg van de partij en won afgemeten met 1-3.

 

Geen vuiltje aan de lucht tot aan de koppels, maar daarna ging het allemaal niet vanzelf.
Ëen combinatie van factoren bepaalden de wedstrijd tot aan de teamgame. Er waren partijen, waarin te weinig  tripples werden gevonden. In een andere partij waren het juist de dubbels die problemen opleverden, maar overall gezien  speelden de tegenstanders gewoon een uitstekende wedstrijd en was er weinig af te dingen op de nederlaag.

 

De dubbel 11 in de teamgame van Nico zorgde ervoor, dat de uitslag nog enigszins om aan te zien was . Eindstand 6-3.

 

Dinsdag  2  februari spelen de verzette wedstrijd tegen Sorry!!