Seizoen 15-16: Beware – Kantoor Mutsen

Woensdag 20-1-16

De 1e helft van het seizoen zit er al weer op.
We gaan kijken of de overwinning op NON van vorige week een incidentje was.
Want het is allemaal leuk om je tegen de toppers bovenin op te laden, maar de meeste punten worden verloren tegen de overige tegenstanders.
Zoals vorige week het vergelijk werd gemaakt als een FC Utrecht, die zich altijd wel op weet te laden tegen Ajax, maar de week erop zomaar weer punten kan laten liggen tegen een lager geklasseerd team.
Met alle respect, maar dit mocht Beware gewoonweg niet gebeuren tegen de Kantoor Mutsen.
Niet dat we ons nu zoveel beter voelen, maar we wilden graag de opgaande lijn voortzetten en de “traditie” voortzetten. De “traditie” van de betere 2e seizoenshelft.

 

Gelukkig hoefden we ons niet veel zorgen te maken over de opstelling:
1. Robert was een “beetje” grieperig. Niet helemaal, maar een beetje. Voldoende om niet te willen komen en voldoende om de klachtenmachine op gang te brengen.
Kort samengevat in een opmerking van Rob: “ Is het weer het seizoen van de homo’s ?”
2. Erwin zijn zoon was jarig en kwam wat later.
3. Martin en Maarten ( de rozenboys) hadden al bekokstoofd om tegen elkaar te spelen.

Een makkie voor el Capitano om verder weinig aan de opstelling te hoeven doen.

 

De giganten Martin en Maarten dus tegen elkaar in de eerste partij.
Een saillant detail was dat Martin zich wellicht niet zeker voelde over zijn dubbels. Hij liet zich ontvallen, dat deze al een paar dagen niet echt lopen bij hem.
Gezien zijn afgelopen periode zou dat allemaal wel meevallen, volgens ons.
Maar wanneer dat bij een speler in het hoofd zit, is het lastig om de schakelaar om te zetten.
Gelukkig verschafte Martin zich in elke leg een ruime voorsprong, om het karwei te klaren. De scores liepen gewoon weer uitstekend en zou dat een appeltje-eitje moeten zijn, zoals hij dat zo mooi kan zeggen.
Maar niks was minder waar. De dubbels liepen dan ook echt niet en Maarten bedankte elke leg voor de aangeboden kansen.
Dat deed Maarten 3 keer en dat betekende een ietwat geflatteerde 3-0 nederlaag voor onze topper. Daar hadden we even geen rekening mee gehouden.

 

Rob ( die dus als 2e werd “geloot”) zijn tegenstander Pete had een lastige avond. Hij had nog een kater en was “waarschijnlijk” gevallen met de fiets.
Medicijnen zouden de redding van vanavond moeten zijn, dus hebben we Pete voor het eerst met een glas water gezien 😉
Voor Rob maakte het niet uit. Hij zag een “gewond dier” en wist dat het zijn prooi zou gaan worden vanavond.
En dat moest snel gebeuren, voordat de medicijnen aanslaan. Want we weten dat Pete af en toe een aardige pijl kan gooien.
Rob stond redelijk geconcentreerd te spelen en zagen we redelijke scores. Ook de dubbels liepen prima en was het niet meer dan logisch dat hij voor de gelijkmaker aantekende.
Rob won zijn partij met 3-0.

 

El capitano moest spelen tegen Ralph. De mannen hebben nog nooit tegen elkaar mogen spelen. Dit heeft niks te maken met een kleine ( en vergeten ) zwarte bladzijde tussen de 2 heren, maar de loting heeft ze nooit tegen elkaar gezet. Het was maar de vraag hoe Nico uit de slechte singelpartij van vorige week zou herstellen.
Nico oogde en voelde zich ontspannen. De scores waren niet geweldig, maar met hier en daar een tripple zou het goed moeten komen.  Er was natuurlijk weer 1 echte slechte leg te zien, waarvan Ralph mocht profiteren, maar Nico hobbelde vrij gemakkelijk naar een 3-1 overwinning.

 

Net op tijd kwam Erwin binnen voor zijn partij tegen “Ali”.
Laatstgenoemde  ( Alexander ) had zijn pijlen nog in het stof zitten ( volgens hem dan) en was al eerder op de avond nieuwsgierig tegen wie hij moest spelen. Hij deed het overkomen alsof hij zeer weinig tijd aan het dartspelletje besteed had en deed Beware alvast wat zand in de ogen strooien.
Erwin zou, met de ingezette lijn van vorige week, wellicht een goede kans maken op een overwinning.
Maar vanaf pijl 1 zagen we prima scores bij “Ali” en liep Erwin achter de feiten aan.
Een prima tactiek en een prima overwinning van Ali op Erwin (0-3). Gevoed door verkeerde informatie of zand in de ogen gestrooid? Wellicht, maar uiteindelijk moet elke speler het toch zelf laten zien..

 

Enfin, met een 2-2 naar de koppels.

Maarten en Ali tegen Martin en Erwin zou al direct een bepalende pot gaan worden.
Gelijk de zwaarste ( op papier). De 2 winnaars tegen de 2 verliezers uit de singels. Het werd tijd om te laten zien, dat die verliespartijen een vergissing was. En zo geschiedde het dat onze toppers hun partij “even” wonnen. Nou nee, het ging haast gelijk op, maar nu zat hem het verschil wederom in de dubbels. Alleen nu liepen ze bij Martin wel ineens. Vooral de dubbel 15 ( hoe kom je er op ), moest 2x in de partij gegooid worden, terwijl dat getal in zijn singel juist helemaal niet liep.
Nu wel gelukkig, tot verdriet van de tegenstanders (3-0).

 

Rob en Nico gooiden een prima partij tegen Pete en Ralph. Na de medicijnen in tabletvorm, ging Pete al snel over tot de Zambuca, die veel beter aansloeg. Dat zagen we terug in zijn scores. Hij bleef de tripple raken. Onze mannen moesten dus aan de bak, wat dan ook gebeurde. De 1-0 voorsprong kwam uit een kansloze positie, waarbij Rob ineens 84 uitgooide. De 2e en 3e leg liepen ze weer achter de feiten aan en kwamen zelfs op een verdiende achterstand. Daarna werd er een tandje bij gesteld en liepen de scores en dubbels ineens als een tierelier. Vooral de 180 van Nico in de gelijkmakende leg was erg belangrijk. Dit was de aanzet van het laatste offensief. Met een verdiende 3-2 overwinning als resultaat.

 

Die flow werd doorgetrokken naar de partij tegen Maarten en Ali. Prima scores en dubbels, met als resultaat een nette 3-1 overwinning. Daarmee werd dus alvast de algehele overwinning binnen gehaald.

 

Erwin en Martin kwamen vooral punten tekort in de laatste koppelpartij, die werd verloren met 2-3 van Pete en Ralph.

 

De teamgame liep redelijk. Af en toe een uitspatting van Nico en Martin (180), zorgen ervoor dat Erwin belangrijk kon zijn en het beslissende 6e punt kon binnenhalen.

 

De biergame werd ook binnengehaald en Beware begon de 2e seizoenshelft zoals de 1e ook werd begonnen. Met een 6-3 overwinning.
In week 2 speelden we toen een 2-7 verliespartij tegen Karafles. We zijn vastbesloten om die donderdag 28-1-16 sportief weg te werken. Locatie de Mookies.

 

Ps. Robert voelt zich al een “beetje” beter en is vandaag al aan zijn eerste fietstraining begonnen, om donderdag 28-1 toppiefit te zijn. Jammer dat er nog 2 zuipavonden ( 22-1 en 23-1 ) tussen zitten. roberthelm