Seizoen 15-16: BEWARE – Now Or Never (tussenronde beker)

Woensdag  13-1-2016

 

Geen ambities, verstand op nul en gewoon kijken waar we dit seizoen zouden gaan eindigen in de beker.  Zoals in eerdere seizoenen aangegeven, het is een win-win situatie. Bij winst gaan we lekker doorbekeren en bij verlies hebben we een paar lekkere vrije weken.
Maar de wedstrijd van vanavond had toch een speciaal karakter, want onze tegenstander was niet minder dan Now Or Never. De gedoodverfde kampioenskandidaat voor het seizoen 15-16, heeft nog een appeltje te schillen met ons in de beker. Vorig jaar op 5 februari speelden beide teams ook al tegen elkaar en knikkerde Beware NON uit de beker. NON speelde op dat moment in de Eredivisie en had het toen knap lastig tegen ons.

 

We hoopten deze stunt te herhalen en voorafgaande de wedstrijd werd er al een mooi affiche gepost op Facebook. Dit om de ( met nadruk ) sportieve verhoudingen op scherp te zetten. ITSNOTORNEVER_BLACK
In de weken ervoor vernamen we al duidelijk dat NON wel graag de beker wilde winnen, maar dat de tactics niet hun favoriete spelletje was.  Ook was duidelijk dat we een angstgegner aan het worden zijn van NON. De 1e competitiewedstrijd werd op het nippertje verloren van NON, maar dat was een dubbeltje op zijn kant.
Beware kan nog wel eens raar doen tegen de toppers, zo ook als bijvoorbeeld  FC.Utrecht tegen Ajax. Om vervolgens de week erop van een lager geklasseerde op de broek te krijgen. Dat kan ook zo bij Beware gebeuren.  Best wel irritant, om je dan wel ineens op te laden? Kan dat nou niet altijd?
Nee, het zelfvertrouwen is er dan meestal niet en kan ineens even terugkeren bij de mannen.

Enfin,  bij aankomst werd meteen duidelijk dat NON weinig trek had in de tactics en was het verzoek om de 501 te spelen, zoals in de competitie. Helaas werd dit verzoek niet ingewilligd door Beware. Dit omdat we met dit spelletje voelden dat we meer kans hadden op een volgende stunt.
Geen probleem natuurlijk voor de tegenstander. Captain Cok had toch al een theorie bedacht met zijn opstelling. De opstelling die goed bedacht was, maar bleek  achteraf meer geluk dan wijsheid.  Cok verwachtte Martin als 1e speler en Nico als 2e. Dat kwam ook zo uit, maar niet wetende dat dit een herhaling was van de loting van vorige week.
Beware doet altijd een loterij met de spelerskaartjes . Toevallig mocht Martin weer als 1e en Robert V. was zijn tegen tegenstander.
Het werd uiteindelijk nog een spannende partij, maar dat kwam meer door het missen van dubbels van Martin. In elke leg meer als 150 punten voorsprong en dan vervolgens moeite hebben met de dubbels. Dit resulteerde in een 2-2 stand, waarna Martin er een beetje extra gas op gaf en met een 17 darter toch de overwinning wist te pakken (3-2). Volgende week even normaal doen, als het kan ja?!

 

Voor Michiel zou het een appeltje-eitje moeten worden om van Nico te winnen.  Maar in de partij was daar allerminst sprake van. Beide heren grossierden in matige scores, afgewisseld met matige dubbels.  Enfin, een matige partij, waarin beide spelers ruimschoots kansen hadden op de partij. Uiteindelijk won de minst matige speler met 1-3. Van harte Michiel !

 

Voor Robert zouden er kansen moeten liggen met zijn partij tegen Ronald.  In de 1e leg ging het spel dan ook gelijk op en pakte Robert netjes de 1-0.
Daarna vielen de scores van Robert terug naar een bedenkelijk niveau en kon Ronald eenvoudig weglopen naar een overwinning, zonder er moeite voor te hoeven doen (1-3).
Robert: ”darten is weer leuk”…

 

De verrassing van de avond diende zich vervolgens aan.  Een ieder van Beware zag kansen, wanneer we met een 2-2 naar de tactics zouden gaan. Niet lullig bedoeld, maar met een 1-2 achterstand op het scorebord en met Erwin als volgende partij tegen Wim, kun je alleen maar hopen op een wonder.  Nu had Erwin vorige week al zijn slechtste partij van 2016 gespeeld en wisten we dat het alleen maar beter kon gaan. “Niet zo moeilijk”, zou Erwin daar gelijk overheen zeggen. En inderdaad, dat spel werd ook beter. Sterker nog, veel beter.  Erwin gaf Wim een “hard time” aan het wedstrijdbord en zag je de gedrevenheid en de wil om te winnen. Iets waar de tafel van Beware van zat te genieten. Eindelijk weer eens een paar prima pijlen in het bord en ondanks dat Erwin steeds achter kwam in de partij, vocht hij zich uitstekend terug. Hij trok er een 5e leg uit, welke hij tot ieders verrassing om wist te zetten tot een overwinning (3-2)!
Het kamp Beware was  enorm blij voor hem en niemand had gedacht dat Erwin gelijk zijn beste partij van 2016 zou gaan spelen, vlak na zijn slechtste… 😉  Complimenten natuurlijk, maar nu zou Beware het moeten gaan laten zien in de tactics.

 

Dat het niet het meest favoriete spelletje was van Michiel, hadden we ook in hun vorige bekerwedstrijd kunnen aanschouwen. Vooral de bull liep (volgens hem ) voor geen meter.
Nu kunnen wij daar meestal mee uit de voeten, maar dan moesten we de opgelopen achterstand in de 1e partij niet te groot laten worden. Michiel en Robert gingen aardig los tegen Nico en Robert.
De achterstand leek voor ons niet meer te overbruggen, toen bijna alle getallen dicht waren en Nico gedwongen werd om te gaan bullen.  Hij knalde er 2x een dubbele bull in en nam aanzienlijk afstand met het puntenaantal. Robert V. knalde er nog een tripple 13 in, waarna alles weer in het voordeel van NON leek te gaan. Maar onze Robert knalde daarna een dubbele bull eroverheen en dichte hier en daar wat gaatjes. Michiel hoorde je zuchten achter ons, waarna er een tactische fout van Robert overheen ging.  Er werd niet gescoord op de 16, maar gingen de mannen voor de bull. Die gemist werd. Nico bedankt voor deze rekenfout en gooide daarna alle openstaande getallen dicht. Vanuit eigenlijk een kansloze missie, toch nog de 3-2 weten te pakken. Prima gedaan!

 

Martin en Erwin deden het ook uitstekend in hun partij tegen Ronald en Wim.  Vooral Erwin viel op door zijn bijdrage in deze partij.  Een verrassing hing weer in de lucht, door de stand op 4-2 te zetten.

Helaas konden Nico en Robert hun kunstje niet herhalen tegen Ronald en Wim, die aanzienlijk beter stonden te gooien dan in hun voorgaande partij. Binnen een mum van tijd knalden de heren de getallen dicht en zagen we dat NON echt wel een tactic kon gooien. Netjes (4-3).

 

Toen NON de joker in ging zetten, wisten we dat het menens zou gaan worden. Captain Cok ging zich ermee bemoeien, die samen met Michiel alles uit de kast zou gaan halen om er een teamgame uit te slepen. En die tactische zet leek ook te gaan lukken, tot wederom bijna de laatste getallen. Martin en Erwin werden op tijd wakker en zelfs een beetje kwaad op zichzelf. Ze vroegen zich af waarom ze zoveel getallen mistten en gingen ineens los, wat alsnog resulteerde in een overwinning en een explosie van emotie en vreugde!!

 

De teamgame werd een formaliteit, maar werd zelfs ook binnengehaald. Eindstand 6-3 !

 

De stunt van 2014 werd herhaald en werd even gevierd. Natuurlijk op een respectvolle en leuke manier, want we weten dat we NON nog een keer tegen gaan komen in de competitie en dan zijn de figuurlijke messen geslepen 😉

 

Al met al een prima teamprestatie, wat ook weer vertrouwen geeft voor de volgende partij.
Die dient zich alweer aan op woensdag  20-1-16. Thuis tegen de Kantoor Mutsen.