Seizoen 15-16: Kantoor Mutsen – Beware

Donderdag 17-9-15

In Cafe Sport werd donderdag 17-9 de aftrap gegeven voor het eerste wintercompetitieduel tussen de Kantoor Mutsen en Beware.Onze Rob was wederom de grote afwezige, omdat hij zijn zijn vakantie vierde in het “zonovergoten Belgie”. Naar het schijnt waren de paraplu’s en de lieslaarzen daar uitverkocht. Dat Rob daarvan niet onder de indruk is, blijkt aan de reacties op de groepsapp. Hij bereid zich indoor gewoon extreem  goed voor, om goed klaar te zijn voor het dartseizoen? Zijn rechterpols is al helemaal afgetraint, wanneer hij woensdag zijn 1e partij gaat spelen tegen Karafles. We dachten zelf eerst aan “xhamster”, daarna zelfs aan het darten, maar niks is minder waar. De auto lag afgeladen met kratten bier en daarmee heeft hij zijn trainingssessies in Belgie afgewerkt. Niemand gaat hem ooit nog onder de tafel drinken. Dat was al niet het geval, maar nu heeft hij zijn nummer 1 positie nog steviger in handen.

Aangekomen in Cafe Sport, waren er nog 2 voorlopige afwezigen (Martin en Erwin). Martin is chauffeur voor zijn voetballende zoon en tevens ook voor Erwin, die met Martin ook wel de ideale chauffeur gevonden heeft. Na zijn actieve carriere in de rozen, kan Martin later eventueel nog taxichauffeur worden.

Ach, moet je maar niet met zo’n opvallende bak rondrijden, dan krijg je dat. Iedereen wil er een graantje van meepikken.

 

Het had tot gevolg dat de tegenstanders in eerste instantie erg geduldig waren met wachten, maar daarna ( om 21:00 uur ) toch echt wilden beginnen. Maarten zag voornamelijk ook zijn kans, om dan niet tegen Martin te hoeven spelen.  Liever tegen 1 van de 2 mindere goden in het team van Beware.

Nico offerde zich dan ook maar op, omdat hij op dit moment toch in DE dartdip van zijn leven zit. De schade zou dan beperkt blijven tot een kleine ego- schade van Nico.

Bij aanvang van de partij, kwamen de 2 ontbrekende jodokussen binnen. Alsof ze stonden te wachten om het “hoekkie”.

Ondertussen werd Nico “geveegd” met 3-0 en speelde Maarten gewoon een puike partij.

De pijlen van onze capitano vliegen op dit moment overal heen en mocht hij blij zijn, dat hij nog ergens 3 pijlen op een dubbel kreeg.

 

Robert speelde zijn partij tegen Ralph en dat ging ook niet vanzelf. Robert vocht meer tegen zichzelf en zijn dramatische scores, dan tegen zijn tegenstander. Opvallend was dan weer wel, dat Robert zijn hoogste scores produceerde met zijn finishes. Een 94 en een 88 finish vielen hem ten deel, wat bij hem zelf ook weer grote verbazing opleverde. Hij won uiteindelijk wel met 1-3, maar was allerminst blij. Het enige waar hij echt blij mee was, was dat hij niet op 0% naar Preston zou gaan.

 

Marin mocht zijn wedstrijd tegen Jeffrey beginnen en gooide weer een solide pot. Flink wat tonnetjes en prima finishes. Jeffrey liet dan wel het kaas niet van zijn brood eten en bood uitstekend tegenstand. Het was voor hem alleen jammer dat wanneer hij een hoge score gooide, Martin er weer een stapje bovenop deed. Dat is ook een kwaliteit (0-3)! Gewoon weer genieten van onze kopman en het laat aankomen, is hem dan alweer vergeven 😉

 

Erwin is ook weer een beetje op de weg terug, maar had de pech dat hij tegen de eigenaar van cafe Sport ( Pete ) moest gooien. Hoewel Erwin prima tegenstand bood, was Pete de iets betere in de scores en vooral de finishes. Een 3-0 was een ietwat geflatteerde uitslag, maar uiteindelijk konden we leven met de winnaar.

 

2-2 naar de koppels.

 

De 1e koppel had gewoon kat in het bakkie moeten wezen voor Martin en Erwin, maar Maarten en Jeffrey lieten zien over uitstekende finishes te beschikken. Bijna elke leg een geweldige voorsprong voor onze mannen, om dan uiteindelijk het toch af te leggen met 3-1. Jammer.

 

Bij Robert en Nico hield je dan je hart vast over het eindresultaat (tegen Pete en Ralph), maar dat zat gelukkig wel goed. Hoewel Nico tegen zichzelf aan het vechten was, leverde Robert een prima bijdrage aan de overwinning. Behalve een paar goede scores, waren vooral zijn finishes weer uitstekend (1-3).

 

Martin en Erwin deden het dit keer een stuk beter tegen dezelfde tegenstanders en wonnen met 0-3. Niks aan af te dingen.

 

Iedereen dacht daarna aan de 4-4 op het scorebord. Zelfs Maarten en Jeffrey geloofde erin en toen onze mannen met 2-0 achterkwamen, leek dat ook te gaan gebeuren.

Maar opeens zag Nico het licht en bleef zijn tripples en de dubbels raken, wat de stand ineens op 2-2 deed belanden.

De beslissende leg werd ijzersterk begonnen door onze mannen, waarbij je al snel zag dat de tegenstand gebroken was.

Na een paar leuke scores werd al snel de D16 bereikt en was er weinig moeite om die te verzilveren (2-3).

 

Hiermee pakten we voortijdig de overwinning, om het in de teamgame nog iets mooier te maken.

Deze werd namelijk ook gewonnen en pakte Martin de altijd eenvoudige D3.

De biergame ging naar onze tegenstanders en de 1e overwinning van het winterseizoen is een feit.

 

Woensdag 23-9 thuis tegen Karafles