Seizoen 15-16: Dartmomentje – Beware ( 1e R. beker)

Donderdag 10 september

 

De kop van het nieuwe seizoen is er weer af.Na een enerverende zomercompetitie met de Zaadjes 2.0 (14e plaats ;-), mochten we vandaag voor de beker tegen Dartmomentje (2B ) in café Friends.

Even weer schakelen, want het ging weer ergens over en waren de punten geslepen. Niet echt,want het werd gewoon weer een normale bekerwedstrijd zoals elk ander seizoen. Een bekerronde waarbij we ons afvragen of we de volgende ronde al in onze eigen divisie mogen gooien, of de ronde erna?

Zeker met voor ons onbekende teams, moet je maar weer afwachten wie zich versterkt hebben?  Krijg je misschien een tegenstander, die opnieuw zijn begonnen en die allemaal op een hoger niveau gegooit hebben? Voor ons maakt het eigenlijk niet uit.

 

Voor de meeste spelers is het fijn om de zomer door te spelen, want dan kunnen ze beetje in vorm blijven. Jammer dat dit alleen voor Martin geldt, want hij is de meest constante factor gebleven. Hij krijgt dan ook geen verlofdagen met de komende dartwedstrijden en kan rekenen op weinig reservebeurten. #netzoalsanderseigenlijk

 

Robert gooide in de zomer ook redelijk, tot aan zijn vakantie. Daarna bleek dat hij toch een paar bacootjes teveel had genuttigd, die de stabiliteit van zijn handen aangetast hadden. #dartenisleuk

 

Erwin gooide ook mee in de zomer en begint steeds beter zijn draai te vinden. Hij wint steeds meer partijtjes en begint zelfs 180-ers te gooien.#jebenttochnietbedonderdzeker

 

Nico daarentegen zocht vorig seizoen al naar minder spastische pijlen en heeft die ook gevonden. Jammer dat de pijlen nu niet meer vallen, waar ze horen te vallen. Naar het schijnt is hij nog niet gestopt met darten. Al lijkt het er wel op, als we naar zijn spel kijken 😉 #pijnaandeogen

 

Rob kreeg eindelijk zijn zomerstop, zoals gevraagd. Na de wintercompetitie is hij er even klaar mee, maar heeft stiekem toch nog 1 wedstrijd mogen spelen. Baalde hij van trouwens 😉Pijlen uit het stof en gewoon zijn wedstrijd winnen. #watnouoefenen

 

De tegenstanders van vanavond wisten dus ook niet hoe ze Beware zouden aantreffen. Net zo min als wij zelf.

De “loting” wees Erwin als 1e aan, om het seizoen af te trappen. Dat ging nog best redelijk. Hoewel de scores van beide spelers niet geweldig waren, maakte Erwin het verschil met zijn finishes. Erwin liep erbij als een oude man, want hij was bij de “kraker” geweest en dat had hem flink goed gedaan #not.

Voor zijn portemonnee in ieder geval niet. Maar in de 1e leg toch een prima 72 finish, waarbij hij toch achter de feiten aan liep. Verder een gelijk opgaande partij van de mannen. Na de 2-2 de beslissende leg, waar Erwin het betere van het spel had en met een prima 68 de wedstrijd besliste (2-3).

Robert als 2e zocht naar een stabiele hand. Hij had 2 opties voorafgaande de partij. 1 Gaan oefenen, maar daar gaat teveel tijd in zitten. 2. Aan de Baco. Optie 2 kost meer, maar heeft sneller resultaat.

We dachten dat het na de 0-2 voorsprong van hem, het een kat in het bakkie zou zijn.  Zijn tegenstander weigerde zich echter gewonnen te geven en produceerde steeds betere pijlen. Het verschil zat hem uiteindelijk in de dubbels. Robert verzaakte en gaf de partij helaas weg (3-2).

 

Nico stond een partij te kloten met zijn aantallen. Gelukkig vond hij met zijn tegenstander, de ideale sparringspartner. Dit tot groot verdriet van de

schrijver. In de dubbels was Nico de betere en kwam op een 0-2 voorsprong. Het werd uiteindelijk nog 1-2 en duurde het tot de laatste leg, dat de spelers een beetje leuke scores gingen produceren. Nico was daarin zeker de betere (#zaltijdworden ) en maakte de partij af met 1-3. Dit tot opluchting van de schrijver, die zich alweer 5 legs zag staan aan dat bord…

Martin ging weer vanouds los en knalde de ene na de andere tripple in het bord. Duidelijk weer op dreef en in vorm voor seizoen 2015-2016.Met 0-3 won hij met overtuigende cijfers zijn partij.

 

Beware had achteraf geen enkele reden om op te zien tegen de tactics, want 3 van de 4  partijen werden met overmacht gewonnen.

Ook in de teamgame gooiden 3 van de 4 Beware spelers prima, maar was het de 4e speler die de dubbel mocht gooien #Nico. Was hij toch nog ergens goed voor.

De biergame werd ook gewonnen en hier gooide Robert de laatste pijl uit.

 

Een nette 2-7 overwinning en een leuk begin van het seizoen.

Het zegt natuurlijk nog niks, maar je kunt voor het zelfvertrouwen maar beter met een overwinning beginnen.

 

Zie onze pouleindeling van 2015- 2016 in 1A:

‘Bouncing Bouncers’ – ‘Da s Vlouw’ – ‘De Guitige Guiters’ – ‘Flying High’ – ‘Kantoor Mutsen’ – ‘Karafles’ – ‘Now or Never’ – ‘Overlopers’ – ‘Pa en zn jongens’ – ‘PSP’ – ‘Sorry!!’ – ‘Umpfff!!!’

 

Verder helaas geen belangstelling van onze vakantieganger Rob gekregen.

De speculaties gaan alweer de ronde, dat hij:

1. zijn carrière misschien wil afsluiten bij de voetbal

2. van Syl miscchien niet mocht darten gisterenavond

3. een beetje klaar is met het darten

4. ons met de sterkste opstelling wilde laten beginnen

5. op dit verslag zat te wachten

Donderdag 17 september tegen de Kantoor Mutsen in Café Sport

———————————–