Seizoen 15-16: Beware – De Houten Jassen (oefenwedstrijd 27-8-15)

Donderdag 27-8-15

 

Wat een gewoon oefenavondje zou gaan worden in Café Friends met de mannen van BEWARE, eindigde als een zomercompetitiewedstrijd met de Zaadjes 2.0 in Sportcafé de Mookies.

Op dit moment zijn alle overige Zaadleden wakker en denken op zijn zachtst gezegd: WTF ???!!!

El capitano lik me kut ( nummer 2 ) zal deze zeldzame fout en miscommunicatie even uitleggen.

 

Een samenloop van omstandigheden, kan ik het wel noemen.

Voorop gesteld ging ik ervan uit dat we nu wel een keer klaar zouden zijn met de zomercompetitie. De wintercompetitie staat per slot van rekening op het punt van beginnen. De ledenvergadering met de nieuwe formulieren krijgen we maandag 31-8.

Daarnaast had ik Leny nog gevraagd of we nog wedstrijden hadden en of ze deze week nog open waren. Ze wist verder nog van niks en ze waren alleen vrijdag 28-8 open in Sportcafé de Mookies.

Wij hadden per slot van rekening ook niks meer te winnen en van organisator Aad had ik ook niks vernomen. Aad stuurt zijn programma meestal erg laat door en dat bleek deze week niet anders. Zondag 23-8 was blijkbaar toch een mail gestuurd met een nieuw programma.  Ook naar mij, maar werd deze op onverklaarbare wijze gemist. Toch nog een wedstrijd, maar wist ik veel? Dus gewoon donderdag 27-8 met de andere maten van Beware afgesproken in café Friends.

Lekker aan een bakkie en een biertje, werd er ineens om 20:45 uur gebeld door Willem Mook.

Of dat we nog zin hadden om te komen spelen?

Verwarring alom bij el capitano, want ..WTF ?! Precies…

Willem ook in de war, want meestal heeft deze captain wel zijn zaakjes op orde…jaja, ik zeg meestal, dus niet altijd 😉

Controlecheck door Willem: “ jep, Vergeetmenietjes 2 tegen de Zaadjes 2.0 op donderdag 27-8, bij ons in de Mookies om de 13/ 14e plek”.

“Ok Willem, ik moet even wat regelen”.

Dus op dit tijdstip nu de rest van de Zaadjes lastig vallen, die net aan het bijkomen waren van de “waanzinnige” wedstrijd van Ajax in de CL??!!

En daarbij had ik gewoon 4 spelers, die nog wel even op de fiets moesten. We waren net aan het bijkomen van de heenreis 😉

Ik nam de beslissing maar om Beware als Zaadjes 2.0 te laten spelen.

Per slot van rekening had ik dus 4 spelers en de kans dat de rest zou komen, zou erg klein zijn.

Ik hoop dat ik daarmee de juiste beslissing nam, want ik baalde wel enorm van deze fout.

Aangekomen in de Mookies, bleken we te speken tegen het team van Willem ( eigenlijk de Houten Jassen, ook 1e divisie ) en werd het eigenlijk een veredelde oefenwedstrijd. Dus gewoon 501 tegen elkaar, tevens 501 koppels.

Het werd nogal een contrast met vorige week, toen we dachten onze zomercompetitie af te sluiten met een pak slaag van hier naar Jeruzalem (9-0).

 

Rob, ons nieuwste lid van de Zaadjes 2.0, had zijn pijlen uit het stof gehaald ( letterlijk), om vervolgens gewoon met 3-0 te winnen van Willem. Die mocht ook weer in zijn hok, achter de bar 😉

Robert verloor van Hans met 1-3, wat op zich geen schande was. Het verschil zat hem in de dubbels. Voor de rest ging het gelijk op.

Martin was ook net terug van vakantie, maar niet te beroerd om zijn ongeslagen zomerstatus te houden en met 3-0 te winnen.

Barnee keek dit keer niet aan tegen een verschil van 100 punten en kon blijkbaar ook redelijk vrijuit gooien. Geen 180-ers dit keer, maar wel normale en snelle finishes ( 3-0 ).

Met een 3-1 voorsprong naar de koppels, waar ik voorstelde om gewoon de 501 te spelen en Willem voorstelde om best of 3 te spelen.

In mijn achterhoofd had ik nog een aantal tactics zitten tegen deze gasten, waarin ze bijna onverslaanbaar zijn 😉

De kansen werden aanzienlijk vergroot en dat bleek ook wel aan de uitslagen. 3 partijen werden met 2-0 gewonnen, eentje met 2-1.

Daarna de teamgame binnenhalen en er stond een ongelofelijke uitslag van 8-1 voor de Zaadjes 2-0 ( jawel…u leest het goed ) op het formulier.

Helaas haalden de tegenstander alles uit de kast om de bierronde te winnen. Gelukkig pakte Nico de halve liter nog weg.

Achteraf kon Willem niet geloven dat hij zich liet overhalen om de koppel 501 te spelen…sukkels!

 

Maar het misschien toch wel lekker om gewoon thuis zitten en te horen dat je met je dartteam de Zaadjes 2.0 gewonnen hebt met 8-1 😉

 

Alle gekheid, mijn excuses en hopelijk zijn we nu wel klaar…Volgende week zijn we ook vrij en is de bekerronde een week vooruit gezet van het nieuwe winterseizoen. Dus je weet nooit of de organisator nog wat in petto heeft voor ons…zucht… maar dan zal ik jullie wel appen 😉