Seizoen 15-16: Beware – Umpfff!!

Woensdag 6-1-16

De winterslaap heeft ons goed gedaan. De accu weer een beetje opgeladen. Nou ja, voor de meesten van ons. Een enkeling moest nog wakker worden en had moeite om zijn ritme te vinden. Zouden extra kilo’s trouwens nog van invloed zijn op de stijgende lijn, van het laatste competitiedeel  van 2015?
Het was voor ons allen maar weer even afwachten , of de lijn naar boven zou worden doorgetrokken. De laatste partij, op 20 december 2015, werd tegen Flying High winnend afgesloten.  Na deze wedstrijd zijn deze mannen even van het padje af en zijn ondertussen van de 2e naar de 3e plek gezakt. Voor ons toen een nette prestatie, maar vanavond moest er gewonnen worden van de nummer 2 van onderen, Umpff !! Een plek waar deze heren zeker niet thuishoren, maar het wordt wel tijd om dat dan ook aan ons te laten zien.  Met deze wedstrijd op het programma, zitten we al in ronde 13 en dan gaan we al aan de 2e helft van de competitie beginnen. De tijd dringt…

 

Beware was op zijn hoede en lootte direct als 1e de “master himself”, Martin.  De man met de meeste veren in zijn reet, begint daar geenszins last van te krijgen. Integendeel, want het flatulentie- proces is er niet minder om. Altijd lekker om een geheim wapen te hebben, tijdens ( voor en na ) de wedstrijd 😉 Het doel van zijn flatulentie: 1.  Voor de wedstrijd, met als doel je tegenstander te intimideren.  2. Tijdens de wedstrijd, met als doel het spel van je tegenstander te beïnvloeden.  3. Na de wedstrijd, met als doel iedereen te treiteren/ weg te jagen.
Terug naar zijn wedstrijd. Met Jimi als tegenstander, moest er toch wel even extra “gas” gegeven worden. Iets waar Martin dit seizoen geen moeite mee heeft. Ook met het finishen niet gelukkig. Ondanks dat Jimi redelijk bij bleef met zijn scores, voelde onze topper geen “druk” en pakte de wedstrijd met 3-0.  Gelukkig voor ons allemaal een win-win situatie: een punt voor Beware en geen luchtvervuiling in de Mookies.

 

Voor Nico werd het weer een ander verhaal. Hij had tussen kerst en oud&nieuw een opleving tijdens het DVC darttournooi en wilde niets liever deze positieve lijn doortrekken naar boven. Daarmee ook het commentaar van de criticasters de kop indrukken, die commentaar hadden over het zogenaamde niveau van het deelnemersveld bij DVC.
Hij kreeg met Kevin niet de minste tegenstander, maar voor Nico is iedere tegenstander tegenwoordig niet de minste. Het werd een lekkere wedstrijd tussen de 2 heren, die niet voor elkaar onder deden. Beide mannen grossierden in hoge scores, afwisselend met lage. Beide heren wisten hun eigen  legs niet te houden en was het maar goed dat Nico de 5e en beslissende leg verloor voor de bull. Hiermee kon Kevin dus weer gebroken worden, wat dan ook gebeurde. Het werd tot het laatst toe spannend, maar Nico is hiermee gelukkig  goed uit de winterslaap gekomen (3-2).

 

Voor Rob is het tot nu toe een redelijk seizoen. Hij pakt af en toe lekker zijn wedstrijdje mee, maar dat komt door al die ellenlange secondes training op zijn thuisbaan. Precies, die thuisbaan in de Mookies en dan precies een paar legs voor aanvang wedstrijd.  Een natuurtalentje kunnen we wel stellen, want wat als die secondes training nu eens minuten zouden worden? En wat als die minuten nu eens…ach laat maar, gaat niet gebeuren…
In ieder geval was zijn tegenstander van vanavond Ronald, die kennismaakte met ons natuurtalentje en de dubbels om zijn oren kreeg. Wel 3 om precies te zijn. Dat Rob er ook 2 om zijn oren kreeg deed niet ter zake, want dan schijnt de wedstrijd al  te zijn beslist (3-2).

 

Zoals boven in de inleiding eerder vermeld had de winterslaap ons goed gedaan. Het valt ook niet mee, om na al die vette happen, whisky en oliebollen weer je ritme te pakken. Je wilt niet naar je werk, want de vakantie bevalt erg goed. Je wilt misschien niet naar het darten, want je bent blij dat je weer op de bank zit. En als je dan toch gaat, hoop je dat je pijlen je niet in de steek laten. Misschien dat je een matige tegenstander krijgt, die je een lekkere start na deze winterslaap geeft?batterycharge8-1-16
Nou eigenlijk ging er bijna niks op van deze korte inleiding voor Erwin. De gehoopte droomstart werd binnen 5 minuten de grond ingeboord, toen hij na 12 pijlen nog niet onder de 400 punten zat in zijn 1e leg. We zullen hem de rest van zijn partij maar besparen, maar aan zijn tegenstander lag het niet. Erwin zou daar toch van moeten kunnen winnen, maar die kreeg letterlijk de overwinning in zijn schoot geworpen. Die ene leg van Erwin had hem een boost moeten geven, maar dat gebeurde ook helaas niet.  Met 1-3 werd de partij verloren en schrijver Rob besloot om maar direct het eerste citaat van 2016 eruit te gooien:”Je kunt maar alvast je slechtste partij van 2016 gespeeld hebben.. “

 

In ieder geval bleef Erwin in het zadel zitten om de koppel te gaan gooien met Martin, die wist wat hem te doen stond:  hoge scores gooien en zijn maatje in het zadel houden.
En dat gebeurde dan ook tegen het sterkste koppel van Umpff, Kevin en Jimi. Martin grossierde in hoge scores en uitstekende dubbels. Erwin kon redelijk zijn puntjes sprokkelen en beide heren hadden precies genoeg tijd om de wedstrijd te pakken met 3-2. Met de tegenstanders ook op een dubbel, gooide Martin met zijn 3e pijl de wedstrijd op slot.

 

De volgende 3-2  partij kwam van Rob en Nico, die terug moesten vechten van een 0-2 achterstand. Een geweldige comeback van dramatische scores, naar ineens topscores en strakke dubbels. De tegenstanders waren perplex en vroegen zich hardop af waar dat ineens vandaan kwam. Geen idee, maar wel lekker. Mede omdat hiermee de wedstrijd op slot gezet werd en de overwinning binnen was.

 

Helaas ging de volgende partij van Rob en Nico verloren met 1-3 en lukte ineens alles bij Jimi en Kevin.
Martin en de invallende Robert pakten de laatste 3-2 partij van de avond en klaarden de klus voor Beware naar een 6-2.

 

De kers op de taart werd opgegeten door een uitstekende team/ biergame van Umpff , die hiermee de eindstand op 6-3 brachten.

 

Volgende week woensdag 13-1 spelen voor de beker tegen onze oude vrienden van Now Or Never in de Mookies.