Seizoen 15-16: Flying High – Beware

Vrijdag 18-12-15
 
De decembermaand is qua gezelligheid gewoon de gezelligste maand. Vroeg donker, kaarsjes aan en een lekker neutje in de avond. Je bent naarstig op zoek naar je oude ritme, waarin snoepgoed, alcohol en de foute calorieën in de ban waren.
Tevergeefs, want de voorraadkast en koelkast puilen weer uit met het “dieetvrije” voedsel. Tante Sonja zou bij het zien van al dit fouts, een stevige rolberoerte krijgen. De feestjes, dartavonden en natuurlijk de feestdagen volgen elkaar in rap tempo op en de weegschaal begint weer waardes te laten zien, waarvan je jezelf afvraagt of dit nog goed gaat komen. Maar er wordt bij weinigen aan de rem getrokken deze maand. Niet voor niets hebben ze op 1 januari zoiets als “de goede voornemens”uitgevonden? Dan kun je er weer met frisse tegenzin tegenaan, om de calo’s eraf te sporten, lijnen enz..
 
Ondanks deze relativerende inleiding, weerhield het dartteam Beware er niet van om vanavond in café de Vlouw, de laatste uitdaging van het jaar 2015 aan te gaan. Nee, we hebben het niet over tot hoe laat / vroeg we zouden kunnen blijven zitten en hoeveel biertjes we zouden kunnen gaan nuttigen. Het ging echt om de laatste partij van 2015 tegen de sympathieke mannen van Flying High.
De huidige nummer 2 van poule 1A hadden elkaar gewaarschuwd voor de onberekenbare darters van Beware. In de onderlinge partijen van afgelopen seizoen verschilden de krachtsverhoudingen niet zoveel en wonnen beide teams van elkaar met 5-4. Vanavond zou wellicht niet anders zijn. Flying High zag Beware een paar weken onderin poule 1A staan, maar zag ook dat het lijntje naar boven was ingezet.
 
De wedstrijd werd dan ook meteen goed afgetrapt met 2 toppers.  Collin en Martin maakten er, zoals verwacht, een leuke partij van. De schrijver werd 5 legs bezig gehouden , maar daar zou hij wellicht geen problemen mee hebben gehad, behalve dan met het eindresultaat. Zijn teammaat Collin verloor de partij van onze Martin. Laatstgenoemde wist zich toch goed staande te houden , ondanks dat hij de afgelopen week niks anders gedaan heeft dan gewerkt, gewerkt en nog eens gewerkt. Zowel zakelijk  als privé ( even een boven verdieping opknappen ). Geen dartpijl aangeraakt, dus een des te knapper resultaat. Maar de oogjes mochten nog niet sluiten, want we hadden hem nog even nodig in de koppel en teamgame.
 
Tja, want van el Capitano moeten we het niet hebben in deze fase. Natuurlijk kun je excuses verzinnen, zoals elke week tegen een topper spelen van de tegenstander. Maar een Barnee in de oude tijd, was nergens bang voor en gooide op zijn minst een normale pijl. Dit seizoen even niet, dus ook niet tegen Bob, die wel in de goede fase van zijn dart carrière zit. Een strakke overwinning voor hem en El capitano had een excuus om een geel glas met calorieën extra te nemen.
 
Rob mocht zijn dartkunsten vertonen tegen Dinand en kwam er al gaande de partij achter dat zijn tegenstander  een vergelijkbare vorm had als die van el Capitano. Er waren kansen en die kreeg Rob ook.  In de 1e leg vond hij het echter niet nodig om zijn 95 dubbels te verzilveren en is het altijd weer een leuke uitdaging  om vanuit een achterstand terug te komen. Dat gebeurde gelukkig dan ook, mede omdat zijn tegenstander niks gooide. Bij Rob vloog er af en toe een leuke tripple i en zijn dubbels begonnen ook te vallen.  Een nette overwinning van 1-3.
 
Ondanks de nachtelijke uren en de vele liters drank van de avond ervoor, was Robert voor zijn doen redelijk fit. Tenminste, niet zo fit om het vanavond laat te gaan maken, want dat doet Robert helaas niet zoveel meer. Zelfs niet in zijn vakantie en dat vonden sommige mannen een soort van jammer.
Maar goed, Martin compenseerde dit vanavond redelijk. Want Martin was op de fiets en nam op een gegeven moment zelfs een paar biertjes!!  Dat zou hem waarschijnlijk niet gebeuren wanneer hij samen met Erwin was gekomen. Maar goed, het was per slot van rekening ook vrijdagavond en de wonderen zijn de wereld nog niet uit. FF lekker zeiken natuurlijk, maar we dwalen weer af trouwens..
 
Over wonderen gesproken, Robert moest zijn partij tegen Wouter nog maar even winnen. Dat deed hij vorig seizoen wel  een keer met 3-0, maar vanavond had hij misschien nog een beetje last van de avond ervoor. Vanavond liepen de scores en dubbels niet zoals hij wenste. Zijn tegenstander had 1 echte superleg en liepen zijn dubbels als een tierelier. Robert kon nog 1 leg pakken, maar liep verder achter de feiten aan. Helaas een 3-1 verliespartij.
 
Met een 2-2 stand naar de koppels.
 
Een tactische misser ( ons inziens ) van Flying High gaf Beware de kans om nog een keer een 2-2 resultaat te halen in de koppels.
Het topduo Collin en Bob wonnen beide partijen met overmacht, dus daar was niks aan af te dingen.
Het minder sterke duo Wouter en Dinand begonnen aanvankelijk tegen Nico en Robert. Deze werd door onze mannen gewonnen met 1-3., waarna Wouter gewisseld werd voor Marco.
Een niet logische keuze, want Dinand was de man uit vorm. Maar Martin en Rob rouwden daar niet om en pakten daar ook overtuigend de partijwinst van.
 
Het ging dus wederom om een 4-5 of een 5-4.
 
Aanvankelijk startte Beware als een krant. Martin was de enige die een aantal tonnen kon produceren, maar de rest zette daar weinig tegenover. Martin vroeg daarna terecht en indringend aan de rest om ook eens wat te gaan doen, wat gelukkig ook gebeurde. Beware kwam terug in de partij en nam de wedstrijd in handen.
Dat uitgerekend El Capitano het beslissende punt wist te pakken, hadden de kenners nooit voor mogelijk gehouden en de vreugde was groot. Vooral bij Nico, die zijn frustraties weer even vergeten was. Het voelde alsof hij eindelijk eens iets terug kon doen voor zijn maten.
De biergame ging verloren, maar daar rouwde Beware niet om.
 
Een 4-5 overwinning op de nummer 2.  Dat hadden we wel even nodig. Netjes hoor !
 
Het werd natuurlijk een nog latere gordijnenavond, de gebroeders al naar huis natuurlijk. Later de 2 plakkers  om 3:00 uur op het fietsie naar huis. Wel een soort van jammer dat de ketting van de valfiets van Rob het begaf aan het eind van de oude Delft.
Best nog wel een stuk lopen, omdat meneer Bulletje het verrotte om achterop de fiets bij Nico te zitten.
Totdat meneer  op de Wijnhaven  ontdekte dat het ECHT nog een pokke eind lopen was. Meneer wilde niet achterop zitten, maar de oplossing was zo simpel als het maar kon:  Nico achterop !!!!!
Bulletje ( de lullo… ) fietsen dus , Nico achterop en we waren in een mum van tijd thuis.
De valfiets hadden we laten staan bij de studenten aan de oude delft en zou een andere dag worden opgehaald ( niemand die hem toch wil stelen).
 
Beware gaat een winterstop houden en komt op woensdag 6 januari 2016 weer terug voor de wedstrijd tegen Umpff !!! Pas dan zijn we pas op de helft van de competitie.
 
Iedereen fijne dagen toegewenst!