Seizoen 15-16: Beware – Bouncing Bouncers

Maar goed dat het spelletje darts om een teamprestatie gaat, dan vallen de individuele prestaties gelukkig niet zo op. Tenminste voor degene die niet te vaak naar de singelstand kijken. Dat doen dan voornamelijk de spelers die “ze” best aardig kunnen raken. Dus best wel opvallend dat de verslaggever er elke keer een redelijk verslag weet uit te persen, terwijl hij zelf de slechtste periode in zijn 19 jarige “dartcarriere” beleefd. Ach dat zat er een keer aan te komen. De neerwaartse spiraal leek te worden verbroken, maar niets is minder waar.
Tegen je kinderen zei je vroeger ook steeds ( tegen beter weten in ) dat het maar een spelletje was en dat het al leuk was om mee te doen. Toen al stonden je kinderen je aan te kijken, alsof ze dachten dat je gek aan het worden was. Niks meedoen, spelen om het winnen! Dat zat er al vroeg in. De berusting komt vrij snel, wanneer je weet dat er geen bijzonder sporttalent in zit en dat zullen ze best wel geërfd hebben van de vader.
Het talent zit hem meestal in andere dingen, zoals bij mij bijvoorbeeld…euhhh…? Laat ook maar en over tot de wedstrijd.
 
De Bouncing Bouncers komen we weer tegen na een aantal seizoenen. In het seizoen 12-13 kwamen we elkaar voor het laatst tegen in de competitie. Wij werden toen 3e en zij werden 5e. De onderlinge resultaten waren toen steeds in ons voordeel ( 3-6 en 7-2), maar aan de afgelopen seizoen resultaten te zien, bleven zij aardig meedoen in de top 4 en is het een team om rekening mee te houden. Nou wordt er bij ons rekening gehouden bij elk team, omdat we nou niet in die positie zitten, waarbij we achterover kunnen leunen.
Dus ook vanavond niet.
 
En zo te zien waren de mannen op oorlogssterkte en hadden wij een dilemma. Het dilemma betrof onze beste speler Martin, die aan de beurt was om reserve te staan. Gelukkig zijn er spelers in ons team, die willen meedenken en zich willen opofferen , wanneer het nodig is. Erwin offerde zich op in de singel en Nico deed dat in de koppels. Op zich een logische gedachte, gezien de vorm van de 2 mannen, maar niet vanzelfsprekend. De kerstgedachte was er blijkbaar en op deze manier hoeven de mannen hun gevoelens ook niet te uiten…
mannen2
 
Tijd voor de echte toppers om zich te laten zien.
Te beginnen bij Robert, die ook weer eens kwam kijken. Dit keer geen doordeweekse feestjes of andere excuses om niet te hoeven komen.
Hij was er klaar voor en dat werd vanavond gelukkig gevierd met een overwinning. Het ging niet vanzelf en zijn tegenstander was hem steeds de baas qua scores, maar daar werd niks mee gedaan. Dus kabbelde Robert er rustig achteraan om daarna te profiteren van de geboden kansen. Een ietwat geflatteerde 3-0 tot gevolg, maar winnen is winnen.
 
Topper Martin moest dan gaan waarmaken, waarvoor hij zijn reservebeurt niet hoeft uit te zitten. Maar met Marco had hij een stevige tegenstander te pakken en was het allerminst zeker, of hij de partij zou gaan pakken. Beide heren knalde er lekker op los, maar was Martin de meest constante speler. Qua scores en qua dubbels. Marco had 1 superleg ertussen zitten, die hij had moeten pakken. Maar met de hete adem van Martin in je rug, moet je wel met de druk kunnen omgaan. Het werd wederom een strakke overwinning en wederom geen leg afgestaan door onze topper ( 3-0 ).
 
Tja, wanneer je de inleiding gelezen hebt, is er al veel gezegd over el capitano. Spanning op de handen, fluctuerende scores van hoog naar laag (vooral laag). Helicopterpijlen en een gefrustreerd gezicht die boekdelen sprak en de tafel van Beware vertelde: ” darten is leuk”. Inderdaad, darten is leuk, maar dan wel op een normaal niveau. De dip werd vanavond nog even voortgezet tegen Ferry ( 1-3 ).
 
Rob vind het darten ook weer leuk. Tenminste dan wanneer hij de vorm haalt, die die hij de laatste tijd haalt.
Vanavond ging dat dan weer even iets minder. Hij had ook niet de tegenstander, waarbij je even rustig aan kon doen. Leo kon aardig zijn scores vinden, om maar te zwijgen van zijn dubbels. Die liepen namelijk uitstekend. Ook Rob werd weer even terug op aarde gezet (0-3).
 
Het was dat de nul procent mannen (Robert en Rob ) hun 1e partij in de koppels wisten te pakken, anders hadden we een groot probleem gehad en was de wedstrijd vroegtijdig gebeurt. Erwin en Martin verloren namelijk hun partij door het missen van dubbels en konden zelfs geen leg pakken.
Robert en Rob konden hun stunt van de 1e partij niet herhalen, maar Martin en Erwin maakte hun 1e verloren partij gelukkig goed.
Nu konden we het nog oprekken tot de 4-4 en onze hoop was gevestigd op de teamgame.
Die werd echter kansloos verloren en werd de eindstand bepaald op 4-5.
 
Volgende week vrijdag 18-12 gaan we weer naar het café waar de gordijnen dichtgaan. Erwin is afwezig.
We spelen tegen de huidige nummer 2 Flying High.