Seizoen 15-16: Das Vlouw – Beware

Een avondje Vlouw stond ons te wachten. U weet wel, dat cafe met die gordijnen dicht op een later uur. Maar dan heb je het ook wel echt laat gemaakt hoor. Ach, de gemiddelde stamgast bij Peet Jr heeft het regelmatig meegemaakt. Wanneer de muziek aan staat en de tap nog steeds van dat gele vloeistof blijft geven, overheerst de gezelligheid en kun je gewoon niet wegkomen van je barkruk.
 
Zou voor sommigen van ons wel moeten eigenlijk, want de wekker staat alweer vroeg paraat en die kent geen medelijden. “Sommigen” onder ons hebben dan zo’n geweldige ruggengraat en gaan gewoon weg. Tja, maar dan hebben we het alleen maar over Truus en Bep, die vandaag op de scooter waren. Niks en bijna nooit blijven hangen. Gewoon op het scootertje disciplinair naar huis.
Apen hebben geen rug, dus blijven de 2 overige Beware leden zitten aan de bar. Je hoeft niet te raden wie dat nu weer zijn. Het zijn de mannen die echt nog een stukje moeten fietsen naar het Tanthof, door de regen welteverstaan. Dat laatste viel dan wel even extra tegen trouwens.
 
Het was de avond van de wedstrijd tegen Da’s Vlouw. El capitano Stephan was zo lomp geweest om een tafelblad op zijn teen te laten stuiteren en dat kwam hem te staan op een dikke voet. Gisterenavond kwam hij bij de el capitano van Beware zijn hart uitstorten.. Nee hoor, hij had nu gewoon nu een speler te kort nu en vroeg of zijn team dan met 3 man tegen ons mochten spelen.
Geen probleem, dat kost ze gewoon 3 punten. OK, je kent ons, dat nou ook weer niet. Er zou een spelerskaartje getrokken gaan worden, om een speler 2x te laten spelen.
Maar dit was allemaal niet nodig, want Da’s Vlouw kwam gewoon met 4 man opdagen. Ondanks dat Mario ook niet helemaal lekker liep, was hij wel gewoon een bikkel en kwam gewoon zijn partijtje spelen. Voor zijn singelpartij tegen Rob was het echter allemaal niet veel en had je net zo goed Stephan er neer kunnen zetten 😉
Geintje natuurlijk, want Rob speelde gewoon een degelijke partij en wist makkelijk met 0-3 te winnen. Al 3 overwinningen op rij, dat zal hem ook verbazen.
 
Voor Nico gaat het elke week steeds iets beter. Niet met het blote oog te zien, maar voor zijn gevoel dan. Natuurlijk weer enorm wisselvallig met zijn scores en kon daarmee de prima spelende Danny niet bijhouden. Nico kreeg zijn kansjes nog wel, pakte zelfs 1 leg en nog een 180, maar het was allemaal nog onvoldoende om Danny in gevaar te brengen (3-1).
 
Erwin tegen Richard was de wedstrijd van het jatten van elkaars legs. Wanneer de ene speler een leuke leg speelde, ging de dubbel niet uit en pakte de ander de leg. En andersom. Alleen hoeft Erwin de laatste tijd niet zo nodig te winnen, lijkt het. Bij een 2-2 stand fronsende blikken aan de tafel van Beware en weet je het eigenlijk al. Vorige week tegen Hans van PSP ook al een draak van een partij weg gegeven. Nu een betere partij, maar alleen nu “bevroren klauwen” bij de dubbels (3-2).
 
Dan maar naar onze hoop in bange dagen. Voor Martin kan het allemaal niet op. Pas als hij gaat kijken op de DID website naar de singelstand, moet je uit gaan kijken. Hij zag zichzelf daar voor het eerst bovenaan staan en moest het “intern” dan ook even melden.
Moet hij niet doen, gewoon doorgaan met waar hij mee bezig is en dat is winnen.
Dus vandaag moest Mark eraan geloven en was de partij in rap tempo gespeeld. Martin in topvorm en elke week worden mijlpalen geslagen (0-3).
 
Ondertussen werd Robert op de hoogte gehouden van de tussenstand, maar die was niet echt representatief. Want de koppels gingen als een speer bij Beware en Robert kreeg te horen dat we ondertussen met 4-0 achter stonden.
Wie zegt er nou zijn doordeweekse wedstrijd af voor een feestje? Een feestje in het midden van de week? We moesten het hem op de 1 of andere manier laten voelen. Voorzichtig natuurlijk, want hij moet de shirts nog sponseren 😉
 
De koppels gingen dus zoals gezegd als een speer en werd er maar 1 leg afgestaan aan de tegenstanders.
En met het toetje erbij werd de eindstand bepaald op een 2-7 overwinning voor Beware.
Hoewel de biergame verloren werd, was de halve liter voor Rob en werd een drankoffensief ingezet, die we eerder vernoemden.
 
Zo worden er tenminste weer een beetje stappen gemaakt en verdwijnen we uit de onderste regionen van 1A.
 
Woensdag 9 december thuis tegen de Bouncing Bouncers.