Seizoen 15-16: Beware – PSP

 • Woensdag 26-11-15
   
  Zou het alleen een carnavalsgrap zijn geweest op de 11e van de 11e, of zou Beware daadwerkelijk zijn stijgende lijn hebben ingezet in de competitie. Vorige week in de beker leek het in ieder geval nergens op, dus was het een verrassing wat we tegen de nummer 2 uit 1A zouden gaan doen.
   
  PSP thuis zou geen makkelijke opgave zijn. Het “oude heren” team hebben zich ondertussen aardig versterkt met een paar zwaargewichten. Letterlijk en figuurlijk bedoelen we dan. Juist tegen een aantal van deze heren moest de strijd aangegaan worden.
  PSP zit ruim in zijn mensen maar Hans had vanavond maar 4 spelers. Hij had zelf graag af willen schrijven, maar dat vond hij een beetje lullig. Achteraf had hij dat gewoon kunnen doen, want de 5e speler (Peter) kwam toch nog opdagen. Jammer genoeg voor laatstgenoemde stond hij niet in de basis, want het wedstrijdformulier was zojuist al ingevuld door Hans.
  Communicatie is het halve werk, maar voor Beware zou het niet veel gaan uitmaken.
   
  De van de keelontsteking genezen Robert mocht aantreden tegen Jos. Ook Jos hoort bij de nieuwe / oude lichting van dit seizoen. Onze fietsenmaker is weer terug, na een afwezigheid van een aantal seizoenen. Aan Robert de eer om te kijken of Jos op zijn dartbord in de winkel had staan oefenen. In 1e instantie leek dat het geval en opende Jos met een paar tonnetjes, maar dat niveau zakte in rap tempo weg. Robert pakte de 1e leg en vergat de 2e te pakken. Daarna kreeg onze BM ruimschoots de tijd om de wedstrijd af te maken en won hij terecht met 3-1.
   
  Erwin mocht aantreden tegen captain Hans, die dus best wel ziek was. Niet zo ziek als Erwin na afloop van hun wedstrijd, want onze Fillie trok wederom aan het kortste eind. Zeer onnodig, want in elke leg kreeg Erwin ruimschoots de tijd om de leg te pakken. Dubbels, dubbels en nog eens dubbels. Elke darter kent dat verhaal (2-3). Erwin zocht daarna even naar een momentje van ontlading. Na een klap op de tafel van Beware, moesten de glazen weer even bijgevuld worden. Gelukkig bleef de tafel overeind staan 😉
   
  Rob had de stijgende lijn te pakken, welke op de welbekende 11e van de 11e werd ingezet.
  Vorige week presteerde hij ook uitstekend in de beker, maar verloor zijn partij door het missen van dubbels, dubbels en nog eens dubbels. Aan zijn scores lag het niet en ook zo vandaag.
  Tegen Robert moest hij toch nog even aan de bak, maar Robert gaf hem lucht zat om in zijn spel te komen. Dat gebeurde dan ook en binnen een mum van tijd stond er eeen 2-0 voorsprong op het wedstrijdbord. Robert gaf nog even gas in de 3e leg en pakte die dan ook, maar het was toch Rob die uiteindelijk terecht de partij wist te winnen met 3-1.
   
  De laatste partij ging tussen de 2 giganten van beide teams. Martin tegen Stefan. Stefan zou misschien de beste papieren hebben, maar Martin is de laatste tijd in uitstekende vorm. Beide heren waren nog ongeslagen in 1A, wat een leuke bijkomstigheid was. Onze topper ging als een razende van start, maar zette zich op een lullige finish, waar Stefan uiteindelijk van kon profiteren.
  Martin herstelde zich uitstekend en produceerde redelijk wat tripples, daar waar het bij Stefan wat tegenviel. Dat betekende Martin eerder op een finish, die daar uiteindelijk goed mee om wist te gaan en de partij wist te winnen met 3-1.
   
  Met een welverdiende 3-1 voorsprong naar de koppels.
   
  Martin en Erwin deden het uitstekend tegen Stefan en Jos.
  Martin zorgde voor de topscores en Erwin zorgde netjes dat het niveauverschil tussen beide koppels niet te groot werd 😉 . Tevens zorgde Martin voor de dubbels, die Erwin zorgvuldig had voorbereid 😉 Wat een teamspirit ! In ieder geval wonnen de beide toppers met 3-1.
   
  Robert en Rob stonden gewoon heerlijk te knallen tegen Peter en andere Robert. Maar als zoveel van hun wedstrijden ontbrak het hen aan de laatste dubbel. Het verliezen (2-3) begint te wennen, alleen moeten ze daar een minuutje of 10 van op de wc afkoelen.
   
  Wanneer we zouden terugkijken op de reeds gespeelde partijen, hadden we zomaar met 6-0 voor kunnen staan. het mocht niet zo zijn. Want ook de volgende koppel van Robert en Rob ging qua scores eigenlijk uitstekend, maar werden veel teveel dubbels gemist. Zo erg dat er hier helemaal geen leg werd gepakt ( 0-3). Nog maar even een sigaretje beneden roken 😉
   
  Gelukkig lieten Martin en Erwin het niet aankomen op de teamgame en wonnen hun partij met een strakke 3-0.
  Dat was alsnog een opluchting en gaf vertrouwen voor de team- en de biergame, die dan ook overtuigend werden binnen gehaald.
   
  Eindstand 6-3.
   
  El captiano heeft goede zaken gedaan door de sterkste opstelling neer te zetten 😉
  Beware is weer back in business..
   
  Donderdag 3-12-15 Das Vlouw in café de Vlouw.