Seizoen 15-16: De Guitige Guiters – Beware

Woensdag 11-11-15
 
Het advies aan de webmaster was om het verslag snel in orde te maken. Dit omdat het na het weekend van Preston Palace, er toch niet meer van zou komen. Dat hoopten de tegenstanders na het eerste geweldige pak slaag, dat ze kregen in de 1e divisie.
De guitige Guiters presteren in hun debuutjaar boven verwachting en draaien zelfs bovenin de top mee.
Natuurlijk was hun doelstelling om in hun 1e jaar te handhaven, maar na zo’n droomstart hoop je stiekem op meer.
En als dan de oude dartmaten van Beware langskomen, die op dat moment hun slechtste start in de 1e divisie meemaken, dan weet je dat er nog een hoop punten te pakken zijn.
Maar misschien waren de mannen de oude onderlinge uitslagen vergeten en wellicht hadden ze die ook verdrongen. In elke sport bestaat er zoiets als een angstgegner. Dus ook bij darten. De sympathieke gastheren uit Pijnacker zijn trouwe volgers van ons team op Facebook, maar zouden graag eindelijk een keertje de overwinning willen pakken. Zeker in hun thuisbasis en vooral op een manier, zodat Beware met de staart tussen de benen naar huis mag gaan.
 
1 ding stond vast, het zou een supergezellige avond worden. Dit ongeacht het resultaat. Er is namelijk een geweldige klik tussen de mannen en is de gunfactor ook belangrijk. Voorgaande opmerking werd dus uiteindelijk gebruikt, als excuus na de nederlaag. Maar dat terzijde.
 
Grappig is dat niemand dit allemaal zag aankomen. Natuurlijk was Douglas er niet bij en natuurlijk was 80% van de Beware spelers uit vorm, maar een  nederlaag van maar liefst 2-7, was ietwat teveel van het goede. Of stiekem toch niet?
 
Aan de singel van Nico zou het niet liggen. Tenminste, hij nam met een gemiddelde van 45  (en met 2 pijlen in het bord) genoegen. Hij zou er tegen Lex en misschien Jan mee wegkomen, maar niet tegen de uitstekend spelende Martin B. Die was nog even speciaal in trainingskamp gegaan voor deze wedstrijd en gaf een lesje uitstekend darten weg (3-0). Onze complimenten daarvoor.
 
De nul procentman Rob moest en zou vanavond zijn titel verdedigen. Geen normaal denkend mens had dan ook maar enig vermoeden, hoe hij dat dan precies bedoelde. Alleen zijn tegenstander Lex kwam er op de harde manier achter. Rob speelde op een manier zoals hij het hele seizoen nog niet had laten zien. Met zijn eerste worpen intimideerde Rob zijn tegenstander, op een manier waar alle wenkbrauwen van gingen fronsen. De ene hoge score, na de andere vlogen over het bord heen. Om maar te zwijgen van zijn uitstekende dubbels. Die vlogen er ook direct in. Rob was dus echt niet van plan om met nul procent naar Preston Palace te gaan en daarmee de zogeheten “Sjaak” te zijn aldaar. Het gehuurde oberskostuum kon in ieder geval weer afbesteld worden. Het aloude concept van de oorkonde van Erwin, kon ook weer in het archief. Die hoefde nu niet hergebruikt te gaan worden voor Rob.
Beware werd helemaal gek, na deze overwinning (0-3) van Rob en werd uitgebreid gevierd. Een hoop gejoel, gefeest en gehos op de dartbaan in de Guyter.
 
Robert moest zich daarna weer concentreren op zijn partij tegen Koos. Dat viel in het begin niet tegen en gooide hij in de 1e leg, zijn scores en dubbel prima. Het geluk was vanavond echter steeds meer aan zijn zijde. Robert zijn scores begonnen hem in de steek te laten. Daarbij voerde Koos zijn scores steeds meer op en zorgde ervoor dat hij ruimschoots de tijd had om te finishen. Echter vergat hij dat, zodat Robert toch goed weg kwam met een ietwat geflatteerde overwinning van maar liefst 0-3.
 
Onze Martin hoefde je niet wakker te schudden voor een dartwedstrijdje. Dat we dat wakker maken straks in Preston moeten doen, staat wel vast. Er gaan al weddenschappen de ronde, over hoe laat hij de 1e avond al zal afhaken.
Met darten is hij wel wakker en wanneer hij ziet dat zijn andere teamgenoten punten gaan pakken. Dan is hij er ook als de kippen bij.
Hij had in de groepsapp de mannen al gewaarschuwd met een schermafdruk, met daarop de stand van de competitie. Beware stond daarin stijf onderaan en was de waarschuwing van onze topper: “wake up call “. We zijn pas een paar wedstrijden op weg, waar praat je over. Maar we geven toe dat het allemaal niet best is, wat we hebben laten zien.
Het dus was aan hem om zelf niet te verzaken, maar bij Martin hoeven we ons daarover geen zorgen te maken.
Jan moest dan ook inderdaad geloven aan het dartgeweld van Martin, waarbij er niks aan het toeval overgelaten werd.
 
Beware op een 1-3 voorsprong naar de tactics, die niet al te geweldig werden begonnen door Martin en Robert.
Hoewel? Eigenlijk ging het best redelijk, maar knalden de andere Martin en Jan erop los. Een verdiende overwinning van de tegenstanders.
Nico en Rob deden het een stuk beter tegen Lex en Koos. Het verschil in deze partij zat hem duidelijk in destrakke finishes van Nico. Voor de rest ging de partij gelijk op (1-3).
Tactisch werd er gewisseld door ons en Martin zag het helemaal zitten. Alleen liep hun partij niet zoals ze het zich hadden voorgesteld. Vooral Koos begin ontzettend te knallen en de scores van onze mannen liepen helemaal niet. Een 2-0 achterstand werd dan ook zwaarbevochten weg weggewerkt en mochten we van geluk spreken dat de dubbels bij de tegenstanders niet liepen (2-3).
 
In ieder geval werd daarmee vroegtijdig de overwinning binnen gehaald  en kon Beware zijn geluk niet op.
Rob en Nico deden er zelfs nog een bonuspunt aan toevoegen, door Jan en Martin te verslaan. Niet voor mogelijk gehouden, maar gewoon met 0-3 winnen en niks aan af te dingen.
 
Dat het nog gekker kon, bleek wel toen de teamgame werd binnen gehaald en een afgetekende 2-7 op het scorebord stond. Maar heel even, want die werd snel uitgeveegd. Wederom een hoop gejoel, gefeest en gehos op de dartbaan in de Guyter. We hoorden zelfs iemand roepen ” we worden kampioen”, maar dat is een paar bruggen te ver. Sommige leden van Beware kregen weer praatjes, maar die hebben we er nu eenmaal tussen zitten en moeten gewoon nog een biertje nemen 😉
 
De gifbeker werd dan ook maar opgedronken door onze tegenstanders. Dit in de vorm van de biergame, waarin Erwin zelfs de beslissing aantekende.
De guitige guiters ontnuchterd en weer met alle voeten op de grond. Voor Beware even leuk, maar houden we het zo bekende gezegde in ere: “1 zwaluw maakt nog geen zomer” .
 
Het werd verder nog een supergezellige avond onder elkaar en de grappen en grollen waren niet van de lucht.
Jan zat al in zijn agenda te kijken naar de returnwedstrijd, daarmee aangegeven dat er nog wat in het vat zit voor Beware.
Logisch en daar houden we dan ook rekening mee. We zorgen in ieder geval dat het bier koud staat.
 
En als het net zo’n gezellige avond wordt als gisterenavond, maakt de uitslag niet veel uit.
Als we maar niet degraderen, anders krijgen we weer een “wake up call” van Martin op onze groepsapp.
 
Volgende week woensdag 18-11 thuis in de Mookies tegen de Bouncers.
 
Volg ook ons onze verrichtingen van het komend weekend in Preston Palace.

Comments are closed.