Seizoen 15-16: De Overlopers – Beware

Dinsdag 3-11-15

Vroegah, weet u nog? Dat waren nog eens de tijden.
U kent ze nog wel, vroegah….
Toen zaten de veters nog in je schoenen, in plaats van in je reet.
Toen de wasmachines nog tieten hadden.
Toen Beware nog wel eens een dartpijl in het bord gooide, in plaats van ernaast.

Maar dat alles veranderd is logisch, om zo maar en bekende Nederlander te citeren. Voor Beware lijkt er ook een ommekeer te komen met hun dartprestaties. Niet zo logisch, of toch stiekem wel?
Persoonlijk denk ik van wel. Want hoe lang kun je bovenin de 1e divisie blijven meedraaien, wanneer 3 van de 5 spelers geen enkele minuut investeren in het oefenen. De laatste tijd zelfs 4 van de 5 spelers.
Daarbij zijn elk seizoen de tegenstanders steeds even iets beter aan het worden en wil het geluk ons ook nog een beetje in de steek laten.
Een aantal factoren die je als oorzaak zou kunnen opsommen, voor de verklaring voor deze desastreuze start van seizoen 15-16.

Vorige week leek alles weer een beetje goed te komen tegen de koploper, maar dinsdag tegen de Overlopers zag het er allemaal weer niet best uit.
Nadat Erwin, Robert en Nico in de eerste 3 partijen waren afgedroogd, bracht ons enige zekerheidje (Martin) de tussenstand tot een enigszins dragelijke 3-1. Op zich knap, want Martin werkt al 5 weken fulltime. Dit zonder een dag vrij te zijn en mag daar nog een week aan vastplakken. Dat hij vrij mocht nemen voor ons weekendje Preston Palace, was hem dan nog gegund door zijn baas. Met alle voorzichtigheid geschreven, want het is ook nog onze sponsor 😉
In ieder geval hopen we dat Martin de vrijdagavond aldaar tot minimaal 22:00 uur gaat redden, zonder aan de bar in slaap te vallen.
Hij zou 22:00 uur al best een knappe prestatie vinden.
Wij vinden het al knap, dat hij nog steeds zijn partijen winnend weet af te sluiten. Want volgens ons kan hij nooit goed kijken tussen die vermoeide spleetogen van hem…

Evengoed gingen we daardoor nog hoopvol door naar de tactics.

Deze begonnen ook niet geweldig.
Martin en Erwin waren qua scores weliswaar hun tegenstanders de baas, was het niet dat het dartspelletje 501 vooral om het uitgooien gaat. Onze mannen kregen het niet voor elkaar om die dubbel te gooien en verloren hun partij geflatteerd met 3-0.

Voor Nico en Robert ging het al niet veel beter. Qua scores gelijk op met hun tegenstanders, maar te weinig dubbels (3-1).

Voor Martin en Erwin kwam het dan gelukkig nog goed in hun laatste koppel en wonnen met 0-3, maar Nico en Robert gingen met wederom 3-1 teleurgesteld aan tafel zitten.

Vooral onze captain had weinig trek meer in nog 2 partijen, zodat de team- en de biergame in 1 partij werd gespeeld. Opvallend was dat hier Beware achter de feiten aanliep, maar de Overlopers vergaten te finishen.
Dat captain Nico de partij binnen wist te slepen, was dan ook opvallend te noemen.
6-3 werd dus de uitslag en we houden ons gemiddelde op peil….

Volgende week woensdag tegen de Guitige Guiters in …de Guyter ( Pijnacker )