Seizoen 15-16: NON – Beware

Dinsdag 27-10-15

In de huidige vorm van Beware moest de volgende tegenstander NON  een appeltje- eitje gaan worden.  Het ligt er maar net aan hoe je voorgaande opmerking interpreteert, want het ging in ieder geval van de nummer 1 tegen de nummer laatst.
De tegenstanders waren in ieder geval ruim op tijd aanwezig om warm te draaien, om geen verrassingen op hun weg tegen te komen.
Logisch, want Beware kan nog wel eens gek doen. Dat we dat al weken niet gezien hebben, doet niet ter zaken, maar de kans dat we gek gaan doen zit er altijd in. Het kan zo maar in 2016 gaan gebeuren.
NON was in ieder geval gewaarschuwd, zoals in vorig seizoen. Beware knikkerde deze heren met 5-4 uit de beker en toen speelden ze nog eredivisie. En zo te zien zijn zeker van plan om samen met een aantal jonge versterkingen, weer terug te gaan.

Ondanks dat we pas 4 wedstrijden op weg zijn, lijkt voor Beware een hoge klassering uit den boze. Het is niet geweldig gesteld met de huidige vorm van 4 van de 5 spelers. Martin is op dit moment de enige die de kar aan het trekken is. De rest is enorm wisselvallig, of gewoon aan een beroerde reeks bezig. Daarbij het ontbreken van een beetje extra geluk, en we staan waar we nu staan…onderaan.
Dat NON dan precies de volgende tegenstander is, zou ons misschien wel een genadeklap kunnen geven.
Of misschien wel niet?

In ieder geval leek het spel van Rob in zijn wedstrijd helemaal nergens op. De nul procent man deed in die zin zijn best, om zijn status op peil te houden. De pijlen vlogen overal heen en er waren op een gegeven moent weer flink wat “weggooipijlen” te zien.
Oppeppen van Rob, is op dat moment zoiets als trekken aan een dood paard. “Lullen tegen dovemans oren,  praten als Brugmans”, om zo maar een aantal cliche’s uit de kast te trekken. Zijn tegenstander Michiel gooide zelf ook niet zijn beste spel, maar hoefde zich vanavond niet druk te maken (3-0). Jammer gozert, maar we hebben vertrouwen dat je Preston Palace gaat redden #metnulprocent 😉

Nico moest tegen Michel en die partij liep al een stuk beter. Dat kon ook haast niet anders. Nico grossierde in een flink aantal tripples, maar liet met een 0-2 voorsprong , toch weer zijn befaamde dip zien. Zo’n dip in de partij mag dan eigenlijk niet te lang duren. Maar dat duurde toch echt wel anderhalve leg, voordat hij een paar topscores wist te vinden en daarmee de 1-3 winst mocht aantekenen. Uiteindelijk een redelijk tevreden Nico, die al maanden aan het vechten is tegen zijn matige vorm”.

En toen was het weer wachten op Hepie en Happy.
Voetballende zonen, brengt verantwoording met zich mee. Je zorgt gewoon dat je je fiets molt en weet je automatisch dat je vader je moet brengen naar de voetbal 😉
Alle gekheid,  de mannen kwamen precies op tijd binnen. En met een grote knal. Die knal was van de uiensoep van Martin. Wie anders, zou je zeggen. Dat voorspelde een geurige avond, alsof we die nog niet hadden op baan 3 😉
En omdat Erwin nooit een warming-up nodig heeft, kon hij gelijk zijn kunsten laten zien op het wedstrijdbord tegen Ronald.
Nou, dat heeft hij laten zien ! Erwin was not amused met zijn spel, met het direct beginnen en uiteindelijk ook niet met de 3-0 nederlaag. Daar was inderdaad wat van te zeggen.

De vraag was of onze meest constante speler ( of is dat Rob op dit moment?) wat zou gaan laten zien tegen Cock? De vraag werd al snel beantwoord met een volmondig “ja”. Maar niet in de zin van overklassen enzo.. De hoge scores waren maar zelden te zien en was het ook een geluk dat Cock ook zijn beste spel had thuisgelaten.
Binnen een mum van tijd was het 0-3 voor Martin en deed hij dat op een nette zakelijke manier.

Omdat het concept van vorige week wat meer verdient had, mochten Martin en Nico het vanavond weer proberen. met de aantekening van de rest, dat er toch er van ze verwacht werd te gaan winnen. Dat gebeurde ook en op een uitstekende manier. Beide heren knalden met topscores en lieten de mopperende Michiel en Cock verbijsterd achter. 1 leg werd in 15 pijlen gegooid, waar misschien 13 pijlen hadden kunnen volstaan. Niks aan af te dingen en een hele nette overwinning van 0-3.

Rob en Erwin kwamen in hun partij achter met 2-0. Ronald en Michel waren op dat moment de betere, maar lieten onze mannen terugkomen naar een verdiende 2-2. Een bonuspunt hing in de lucht en leek ook binnengehaald te gaan worden. Maar liefst 12 matchdarts kregen de heren om het af te maken, maar stonden op een gegeven moment strak van de spanning.
De tegenstanders kwamen stapvoets dichterbij en klaarden de geboden kans, tot frustratie van onze mannen. Het had het 4e punt moeten zijn en konden Martin en Nico daarna voor de stunt van de avond gaan zorgen, door het 5e punt te pakken. Nu liep dat even anders.

Want Nico en Martin deden inderdaad hun sportieve plicht, door te winnen met 1-3 van Wim en Ronald en stond er alsnog een nette 4-3 op het scorebord. Nu al meer als gedacht, waarschijnlijk ook bij de tegenstanders.
Nu al meer als gedacht, waarschijnlijk ook bij de tegenstanders. Maar die wisten met Michiel en Cock toch te winnen van de misschien nog balende Rob en Erwin (3-0).

Hoewel de teamgame niet verkeerd liep, zorgden een paar flinke hoge scores van NON ervoor dat het spel gespeeld was. De 5-4 was een feit.

De biergame werd ook nog verloren, maar Beware is tevreden met 4 punten tegen de koploper. Wetende dat er meer had in gezeten en aan de opluchting van NON te zien, wisten zij dat ook.

Dinsdag 3 november de uitwedstrijd tegen de Overlopers in café Altijd gezelligheid.